Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΤΕΡΜΑ Η ΓΚΡΙΝΙΑ...

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχα κάνει μία ανάρτηση “γκρινιάζοντας” για την συμπεριφορά της ΝΔ προς τα Χανιά και γενικά την Κρήτη.

Μάλιστα, επαναλάμβανα  συχνά ότι η Κρήτη δεν είναι “τελειωμένη” ή “χαμένη” υπόθεση για την ΝΔ και χρειάζεται την έμπρακτη προσοχή και το έμπρακτο ενδιαφέρον του κόμματος.

Σήμερα είναι μία άλλη ημέρα...

Όχι μόνο γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε τις περιοδείες του από την Κρήτη αλλά και γιατί η πρώτη του επίσκεψη ήταν στα Χανιά!
Πρώτη φορά στα Χανιά ως πρόεδρος του κόμματος!

Βέβαια είχαμε πάρει μία “πρόγευση” με τις επισκέψεις τους τελευταίους μήνες διάφορων τομεαρχών δείχνοντας ενδιαφέρον για τα θέματα και τα προβλήματα του νομού αλλά η επίσκεψη Σαμαρά ήταν η επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος για την Κρήτη.

Ιδιαίτερα απλός, φιλικός και προσιτός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και οι γνώσεις του για τα τοπικά θέματα φάνηκαν από τις θετικές αντιδράσεις των φορέων του νομού.

Από τα Χανιά λοιπόν έγινε η αρχή...

Όπως είπε και ο πρόεδρος :

«Είμαστε εδώ, σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης, προς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηγέτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος κατόρθωσε να συνδυάσει το μεγάλο όραμα με τον καθαρό ρεαλισμό και την τέχνη της διπλωματίας. Και ο οποίος κατάφερε, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, να διδάξει, για ολόκληρο τον κόσμο, την τέχνη της διαπραγμάτευσης.

Πιστεύω ότι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, που περνάμε σήμερα, από εδώ, από την Κρήτη, των μεγάλων και ηρωικών αγώνων, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα και εμείς: Ότι κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, εφόσον υπάρχει πίστη και εφόσον υπάρχει επιμονή και εμείς θα τα καταφέρουμε».

Κατάθεση στεφάνου στους τάφους των Βενιζέλων


Επίσκεψη στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα

Επίσκεψη στο δημαρχείο Χανίων και συζήτηση με τον δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: