Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

“ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ” οι “ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ”...

Μέρες τώρα οι “αγανακτισμένοι” βρίσκονται στους δρόμους και επειδή είμαστε Έλληνες με θερμό μεσογειακό αίμα, οι αντιδράσεις έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν.

Προσωπικά τρέφω μία απέχθεια προς όλα τα “κινήματα” που μου ζητούν να κατέβω σε δρόμους και πλατείες.
Δεν το έκανα ποτέ (ούτε καν ως φοιτήτρια!) και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα, αλλά κατανοώ ότι είναι και αυτό μία μορφή εκτόνωσης της οργής που όλοι αισθανόμαστε.

Όταν όμως οι “αγανακτισμένοι” ξεφεύγουν από την ειρηνική διαμαρτυρία και τις απλές μούτζες και πλέον βρίζουν και πετούν αυγά και πέτρες, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Έτσι λοιπόν εχθές 16(!) κυβερνητικοί βουλευτές αποφάσισαν να σηκώσουν κεφάλι και να ζητήσουν εξηγήσεις από την κυβέρνηση.
Υποτίθεται ότι δεν θέλουν να τους θεωρούν δεδομένους αλλά να ζητούν την γνώμη τους και να μετράει η άποψή τους.

Αν και φαίνεται ότι είναι περισσότεροι αυτοί που αντιδρούν μόνο 16 τόλμησαν να υπογράψουν μία επιστολή, ήπιας έστω, διαμαρτυρίας.
Ε, και;
Το έχουμε ξαναδεί το έργο!

Αν το ψάξουμε λίγο θα δούμε ότι “αντιδράσεις” βουλευτών παρατηρούνται πριν από περιόδους επισκέψεων στις περιφέρειές τους (Χριστούγεννα, Πάσχα και τώρα καλοκαίρι).

Επειδή όμως στο τέλος συμπλέουν κανονικότατα με την κυβέρνηση νομίζω ότι και τώρα μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι δεν πρόκειται να δώσουν συνέχεια στην διαμαρτυρία.

Προσποιούνται για μερικές μέρες τους “αντιστασιακούς” και μετά θεωρούν ότι θα κυκλοφορήσουν άνετα μέσα στον κόσμο.

Αναρωτιέμαι... δεν καταλαβαίνουν ότι δηλώσεις τύπου “δεν ξέραμε τι ψηφίζαμε” ή “δεν ξέραμε τι αποτελέσματα θα έχει το μνημόνιο” δεν βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση;

Την στιγμή που οι κυβερνητικοί βουλευτές θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα έρθουν σε δύσκολη θέση εμφανίζονται διάφοροι άλλοι “πρόθυμοι” να τα στηρίξουν!

Από την μία έχουμε τον Καρατζαφέρη που δείχνει να μην ξέρει τι να κάνει για να στηρίξει μεν τον ΓΑΠ αλλά ταυτόχρονα να κάνει και την εντύπωση “αντιστασιακού” στο μνημόνιο που υπερ-ψήφισε!

Από την άλλη είναι η Μπακογιάννη που κάνει φοβερή προσπάθεια να πει περίπου τα ίδια με την ΝΔ αλλά με άλλα λόγια για να μην φανεί η αλλαγή  πλεύσης (ενώ και αυτή υπερ-ψήφισε το μνημόνιο!) και συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τον ΓΑΠ επικρίνοντας τον Σαμαρά που δεν συναινεί βοηθώντας έτσι  στην “σωτηρία της χώρας”!

Και μην ξεχνάμε και την “Έλσα” η οποία δεν ξέρει σε ποιο κόμμα να πάει και προσπαθεί να κάνει άλλους να αποφασίσουν για αυτήν δείχνοντάς της την πόρτα από την ΝΔ!

Με λίγα λόγια...

Πολύ “αντίσταση” για το τίποτα!

Και τα μέτρα θα ψηφιστούν...
Και ανασχηματισμός θα γίνει...
Και η παιδική χαρά του ΓΑΠ θα συνεχίσει να κάνει ότι κυβερνάει...

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν και αυτή η θεατρική παράσταση των “αντιστασιακών” θα πιάσει ή ο κόσμος τους έχει πάρει πια χαμπάρι και τέτοιου είδους κολπάκια έχουν ξεπεραστεί.

Θα το δούμε σύντομα...

Κάτι μου λέει όμως ότι αυτή την φορά δεν θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: