Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ...

Αποφάσισα, από καθαρά αρρωστημένη περιέργεια να παρακολουθήσω σήμερα τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην βουλή κατά την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην “νέα” κυβέρνηση και... μπερδεύτηκα!

Όπως και πολύς άλλος κόσμος φαντάζομαι, έτσι και εγώ αναρωτήθηκα σε ποιον πλανήτη, σε ποια χώρα ζει ο “πρωθυπουργός” μας.
Αλλά αυτό συμβαίνει τακτικά τον τελευταίο καιρό οπότε το παραβλέπω.

Η ομιλία του ήταν μία προεκλογική ομιλία κάποιου που για χρόνια είναι στην αντιπολίτευση ή έστω κάποιου που μόλις ανέλαβε τα ηνία μίας χώρας, χωρίς καν να είναι σίγουρο ποιας!
Ένα παρατεταμένο ευχολόγιο με γερή δόση “θα” και αναρωτιέμαι από ποιον περιμένει να τα κάνει.
Ξέρει ότι είναι “πρωθυπουργός” πάνω από 20 μήνες τώρα;

Όσο για την δευτερολογία του...

Είναι το λιγότερο θλιβερό για έναν “πρωθυπουργό” στην αίθουσα της βουλής να βασίζει την τόσο σημαντική του ομιλία σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή στα λεγόμενα μίας δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ.
Κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν επανέλαβε τα λεγόμενά της ούτε είχε την ίδια “πληροφορία” από τις πηγές του αλλά ο “πρωθυπουργός” της χώρας τα θεωρεί σοβαρά και επιβεβαιωμένα.
Έλεος κύριε “πρωθυπουργέ”!
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!

Ύστερα όμως μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.

Ποιος είναι στην κυβέρνηση;

Αν κάποιος τρίτος άκουγε την ομιλία Καρατζαφέρη θα πίστευε 100% ότι κυβερνάει ο Σαμαράς.
Σε μεγάλο βαθμό θα επιβεβαίωνε αυτή του την εντύπωση και από τις ομιλίες των υπολοίπων αρχηγών και μετά την δευτερολογία του “πρωθυπουργού” θα ήταν πλέον σίγουρος...
Κυβερνάει ο Σαμαράς!

Πότε έγιναν εκλογές και δεν το κατάλαβα;
Πότε έγινε ο Σαμαράς πρωθυπουργός και εγώ δεν πήγα να ψηφίσω;

Άσε που όλη η Ευρώπη ασχολείται και έχει άποψη για την πολιτική του... Σαμαρά!
Ολόκληρη η δευτερολογία του “πρωθυπουργού”  και μεγάλο μέρος της δευτερολογίας Σαμαρά αφιερώθηκε στην άποψη των Ευρωπαίων για την πολιτική... Σαμαρά!

Εκεί πλέον μπερδεύτηκα για τα καλά!

Κυβερνάει ο “πρωθυπουργός”, ο Σαμαράς ή οι εταίροι μας, οι επίτροποι και λοιποί άλλοι εκ του εξωτερικού;Γιατί είμαι σίγουρη ότι εγώ σε τέτοιες εκλογές δεν ψήφισα.
Ποτέ δεν με ρώτησαν αν θέλω να με κυβερνάει ο Μπαρόζο, ο Ρομπάι ή ο Γιούνγκερ!

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί ο “πρωθυπουργός” βασίζει τον “αντιπολιτευτικό” του λόγο για το “κυβερνητικό” πρόγραμμα του Σαμαρά στις απόψεις των ξένων.
Πιθανόν γιατί καταλαβαίνει ότι σοβαρός αντίλογος  με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας δεν υπάρχει.
Υπάρχει όμως σοβαρότατος αντίλογος με γνώμονα τα συμφέροντα των ξένων δανειστών μας οπότε ο “πρωθυπουργός” τον βρήκε πρόχειρο και τον χρησιμοποιεί κατ' εξακολούθηση!

Ένα πράγμα κατάλαβα σήμερα.

Το μόνο που θα μπορούσε να δώσει λύση στην σημερινή ιλαροτραγωδία που ζούμε είναι οι εκλογές!

Τα περίεργα δημοψηφίσματα με αφηρημένα ερωτήματα και αμφίβολα αποτελέσματα δεν είναι λύση.
Είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα για να δώσουν στον κόσμο μία ψευδαίσθηση “συμμετοχικής” δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημοκρατικό από την προσφυγή στις κάλπες όπου οι πολίτες κρίνουν και αποφασίζουν συνολικά μία πολιτική και όχι  ένα ξερό ναι ή όχι σε κάποιο δοτό ερώτημα.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: