Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ...

Τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη παρουσιάστηκαν εξώδικα προς τους βουλευτές του Ηρακλείου και των Χανίων.

Με αυτά οι βουλευτές καλούνται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο, κοινώς... “μεσοπρόθεσμο”.

Στο Ηράκλειο το εξώδικο εστάλη προς όλους τους βουλευτές του νομού, ακόμα και προς εκείνους που δεν είχαν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, προφανώς προς αποφυγήν ψήφισης του νέου.

Στα Χανιά, δυστυχώς, εξαιρέθηκε ο Χ. Μαρκογιαννάκης (προς τον οποίο έγινε απλή κοινοποίηση) με το σκεπτικό ότι ως βουλευτής της ΝΔ τον Μάιο δεν ψήφισε το μνημόνιο.
Ατυχέστατη εξαίρεση η οποία δίνει μία χροιά πολιτικοποιημένης αντίδρασης, ειδικά από την στιγμή που ο Μαρκογιαννάκης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μετάνοιωσε  που δεν το ψήφισε και αναγκάστηκε να ακολουθήσει την κομματική πειθαρχία του Σαμαρά!
Ας το προσπεράσουμε...

Τα εξώδικα προς τους βουλευτές είναι μάλλον καθαρά τυπικά.
Έχουν βέβαια τον συμβολισμό τους αλλά ακόμα και οι πολίτες που τα υπογράφουν γνωρίζουν ότι πολύ δύσκολα θα βγάλουν άκρη σε περίπτωση που αποφασίσουν να κινηθούν και δικαστικά.

Το θέμα είναι ότι κάπως πρέπει να δοθεί στους βουλευτές το μήνυμα ότι με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου  υπογράφουν μία “ληξιαρχική πράξη θανάτου” της χώρας και των κατοίκων της. Οι πλατείες και τα εξώδικα είναι κάτι...

Η κατήφεια είναι δεδομένη και ελάχιστοι Έλληνες είναι ακόμα αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει βελτίωση με την συνέχιση της σημερινής οικονομικής πολιτικής.

Οι δημοσκοπήσεις έχουν αρχίσει να δείχνουν μία αλλαγή στο κλίμα και μία (ραγδαία;) πτώση στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ακόμα χαμηλά τα ποσοστά της ΝΔ γιατί δεν ανεβάζει τους τόνους.

Δεν είναι εποχή για αντιπολίτευση με το γάντι όπως έκανε πάντα στην ιστορία της.

Χρειάζεται επιτέλους κάποιος να εκφράσει όλη αυτή την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου που, μηδενός εξαιρουμένου πλέον, πλήττεται από την πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Όταν, με το καλό, η ΝΔ ζητήσει και επισήμως εκλογές οι δημοσκοπήσεις θα ανατραπούν εντελώς!

Αν και ποτέ δεν τις δέχτηκα ως μέτρο σύγκρισης ή αποτύπωση της στιγμής, αυτοί που τις παρακολουθούν, τις παραδέχονται ως εργαλεία και τις χρησιμοποιούν... θα εκπλαγούν!

Όσοι στηρίζουμε την ΝΔ το μόνο που ακούμε είναι ότι...
προφανώς είναι τόσο χάλια τα πράγματα που ούτε η ΝΔ έχει πραγματικά ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα οπότε... ούτε αυτή θέλει να κυβερνήσει άρα... όλοι ίδιοι είναι!

Είναι άδικο να μην περνάει στον κόσμο το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε ως “Ζάππειο ΙΙ”   γιατί εμείς οι ίδιοι δεν το προωθούμε όπως θα έπρεπε!
Λαϊκά... δεν έχουμε ανέβει στα κεραμίδια να το φωνάζουμε!
Πολιτικά... δεν έχουμε κηρύξει “ανένδοτο”!
Ή όπως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί...

Καταλαβαίνω ότι η ΝΔ δεν μπορεί να επιβάλλει εκλογές λόγω κοινοβουλευτικής μειοψηφίας αλλά και μόνο το αίτημα θα κάνει την διαφορά.

Άλλωστε είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει για πολύ!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: