Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ...

Είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ είναι "πλανητάρχης”, αυτός δηλαδή που κρατάει στα χέρια του την τύχη και το μέλλον όλων μας.
Μέγα σφάλμα!

Μόλις προχθές μάθαμε από τα ΜΜΕ της χώρας ότι ο Ομπάμα “στηρίζει” τον ΓΑΠ γιατί ο ΓΑΠ είναι ο πραγματικός πλανητάρχης!

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Μέρκελ στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα δήλωσε ότι “αν καταρρεύσει-πτωχεύσει η ευρωζώνη θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις ΗΠΑ και θα είναι καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία”!

Επειδή λοιπόν μόνο η Ελλάδα θεωρείται πιθανή για άμεση πτώχευση στην Ευρώπη... αν καταρρεύσει η Ελλάδα θα καταρρεύσει η Ευρώπη, αν καταρρεύσει η Ευρώπη θα έχουν πρόβλημα οι ΗΠΑ και αν έχουν πρόβλημα οι ΗΠΑ θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία... μπορεί και ο πλανήτης ολόκληρος!

Άρα “πλανητάρχης” είναι ο ΓΑΠ!
Με το σκεπτικό δε ότι εμείς τον εκλέγουμε και βάσει συντάγματος είναι υπάλληλος μας και όποτε θέλουμε τον αλλάζουμε... “πλανητάρχες” είμαστε όλοι εμείς!
Ζήτω μας!

Αν μπορέσουμε όμως να σοβαρευτούμε λίγο, θα δούμε ότι όχι μόνο δεν είμαστε “πλανητάρχες” αλλά  με τις αλλεπάλληλες “επιτυχίες” της κυβέρνησης έχουμε χάσει ακόμα και την αξιοπρέπειά μας και έχουμε γίνει ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Προσωπική άποψη...

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία και χρήμα έχουν, και παραγωγή έχουν και ανάπτυξη έχουν. Δεν λέω ότι δεν τους ενδιαφέρουν όλα αυτά απλά δεν είναι η “πρώτη προτεραιότητά” τους (σε σωστά Ελληνικά!).

Αυτό που σίγουρα τους ενδιαφέρει όμως είναι “πάτημα” στην περιοχή μας.

Δεν γίνεται να δεχτεί ο Ομπάμα να γίνονται ριζικές μεταρρυθμίσεις και ανακατατάξεις που φέρνουν αναστάτωση και κατεβάζουν κόσμο στους δρόμους στην “έδρα  του” όσον αφορά τις επιχειρήσεις στην Λιβύη.

Ξαφνικά λοιπόν, μετά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ, η Μέρκελ επέστρεψε στην Γερμανία και άρχισε να μαζεύει τα όσα έλεγε και έκανε τον τελευταίο καιρό.

Ακόμα και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε που μέχρι εχθές μας έστελνε στο πυρ το εξώτερον, σήμερα κάνει έκκληση προς το κοινοβούλιό του να στηρίξει νέα βοήθεια για την Ελλάδα έχοντας “ξαφνικά” συνειδητοποιήσει  ότι η χρεωκοπία της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική!

Γίνονται διάφορες αναλύσεις από οικονομολόγους και μη αλλά πάντα με βάσει την οικονομία.
Ας δούμε και λίγο τα πράγματα πιο σφαιρικά.
Ας σκεφτούμε και λίγο γεωπολιτικά.

Έχει γίνει το Α και το Ω της ζωής μας το χρήμα και έχουμε “θεοποιήσει”  τους διάφορους οικονομολόγους.

Έχουμε ξεχάσει ότι το χρήμα είναι ένα απλό εργαλείο και υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα πάνω στα οποία βασίζονται διεθνείς αναλύσεις και επιλογές κρατών που δρουν με σοβαρότητα και προγραμματισμό.

Ας κατέβουμε λοιπόν από το καλάμι του “πλανητάρχη” και ας σοβαρευτούμε  λίγο έστω και αν η κυβέρνησή μας αδυνατεί να σταματήσει τις γελοιότητες!

Πρέπει να δούμε τα πράγματα στο γενικό τους πλαίσιο και να σκεφτούμε όχι μόνο την σημερινή ή την αυριανή οικονομική μας πραγματικότητα αλλά και τις επιπτώσεις των όσων παίζονται σε εθνικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πούμε ότι εξασφαλίζουμε το μέλλον και των παιδιών μας και της χώρας.

Απλή κοινή λογική... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: