Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΠΟΣΑ “ΟΧΙ” ΛΕΣ ΜΕ ΕΝΑ “ΝΑΙ”;...

Εχθές, 155 βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου είπαν “ναι” στο μεσοπρόθεσμο  σχέδιο της κυβέρνησης.

Παρακολουθώντας την ψηφοφορία και ακούγοντας τα “ναι” να πέφτουν βροχή, αναρωτήθηκα αν καταλάβαιναν τι έκαναν και τι ψήφισαν.

Ακόμα και οι βουλευτές που έγιναν διάσημοι ως “αντιστασιακοί” τις τελευταίες ημέρες, τελικά βροντοφώναξαν “ναι”... πλην βεβαίως του Π. Κουρουμπλή ο οποίος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Αυτό το “ναι” που ειπώθηκε 155 φορές στην βουλή,  πόσα “όχι” περιείχε;

Κατ' αρχάς ήταν ένα τεράστιο “όχι” στον θεσμικό τους ρόλο ως εκπρόσωποι του λαού.

Ήταν ένα “όχι”  στην “λαϊκή βούληση”  και την “λαϊκή κυριαρχία” που τόσο εύκολα επικαλούνται δεκαετίες τώρα.

Ο “αντιστασιακός” (του γλυκού νερού...) βουλευτής Αθανασιάδης πήρε ήδη μία γεύση  της αγανάκτησης του κόσμου για την μη-ορθή εκπροσώπησή του.
Τι νόμιζε;
Θεωρούσε ότι επειδή “αντιστάθηκε” τις προηγούμενες ημέρες έκανε το χρέος του και το “ναι” στην βουλή θα περνούσε απαρατήρητο;

Δέχονται, λέει, οι βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, υβριστικά μηνύματα και τηλεφωνήματα ενώ στα Χανιά έκαναν γυαλιά-καρφιά και τα γραφεία τους.Όταν με το “ναι” λες “όχι”  στην βούληση των ψηφοφόρων σου και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, τι περιμένεις; Συγχαρητήρια;

Με ένα “ναι” είπαν “όχι” στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας και των κατοίκων της ψηφίζοντας υπέρ των συμφερόντων των δανειστών της.

Είπαν “όχι” στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, “όχι” στην μείωση της ανεργίας, “όχι” στο δικαίωμα των Ελλήνων στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Οι πανηγυρισμοί των κυβερνητικών βουλευτών κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ήταν πραγματικά εξοργιστικοί!

Γέλια και ένθερμα χειροκροτήματα ενώ έξω από την βουλή ο κόσμος έκλαιγε όχι μόνο λόγω δακρυγόνων αλλά και λόγω απελπισίας;

Είπαν “όχι” στο μέλλον των Ελλήνων και το γιορτάζουν;

Είπαν “όχι” στο δικαίωμα των νέων στην ελπίδα και χαίρονται;

Και μετά τους ενοχλούν οι αντιδράσεις των πολιτών;

Με ένα “ναι” είπαν “όχι” στο αύριο.
Στο αύριο της χώρας, στο αύριο το δικό μας και σύντομα θα καταλάβουν ότι είπαν “όχι” και στο δικό τους πολιτικό αύριο!

Με ένα “ναι” είπαν “όχι” στην...

... απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: