Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ...

Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που να το θεωρούν σοσιαλιστικό κίνημα!

Τέτοια “σφαγή αμάχων” δεν δικαιολογείται με τίποτα και ειδικά όταν γίνεται από “σοσιαλιστές” είναι εντελώς παράλογη.
Δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του σοσιαλισμού παγκοσμίως!

Περάσαμε από την εποχή Αντρέα όπου όλα κρατικοποιούνταν στην εποχή Γιώργου όπου όλα ιδιωτικοποιούνται και μάλιστα ο πέλεκυς της ιδιωτικοποίησης πέφτει επί δικαίων και αδίκων χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό και λογικές τιμές.

Η μεσαία τάξη εξαφανίστηκε και, ενώ κάποιοι συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια, όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν το βιωτικό τους επίπεδο να πέφτει καθημερινά.

Η ανεργία καλπάζει, η ύφεση βαθαίνει, οι φόροι στραγγίζουν την αγορά και το πορτοφόλι των Ελλήνων και η καθημερινότητα τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Και όλα αυτά γίνονται με το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ στην εξουσία!

Συχνά επαναλαμβάνουν ότι αναγκάζονται να πέρνουν μέτρα που δεν αρμόζουν σε σοσιαλιστές και αυτό λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Ποτέ δεν μας είπαν αν η σοσιαλιστική πρακτική μπορούσε με κάποιον άλλο τρόπο να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα.
Πως αντιμετωπίζουν οι σοσιαλιστές τέτοιες καταστάσεις;
Πως σώζουν οι σοσιαλιστές μία χώρα από την χρεωκοπία ή την πτώχευση;
Ή μήπως η σοσιαλιστική “ιδεολογία” είναι ελλειπής και δεν προβλέπεται κάτι για τέτοιες περιστάσεις;
Το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο κατέληξε στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο διάσωσης της χώρας και κατατέθηκε στην βουλή.
Πιθανότατα θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για την χαριστική βολή στην οικονομία της χώρας!

Επί κυβερνήσεων Καραμανλή όλοι γκρινιάζαμε για την ακρίβεια η οποία μείωνε την καταναλωτική μας δυνατότητα.
Γκρινιάζαμε για την αδικαιολόγητα τραγική αύξηση των τιμών πχ στα τρόφιμα αλλά και πάλι κάτι αγοράζαμε δίνοντας τα ωραία μας ευρώ.

Σήμερα τα ωραία μας ευρώ τα δίνουμε κατευθείαν στο κράτος “αγοράζοντας”  ελπίδες και υποσχέσεις για το απώτερο μέλλον και δεκάρικους λόγους-ευχολόγια των κυβερνητικών μας.

Τα “αποτελέσματα χρήσης”  των 20 τελευταίων μηνών με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι χειρότερα από τις προβλέψεις και του πιο απαισιόδοξου ή κακοπροαίρετου αναλυτή-σχολιαστή, σπουδαγμένου ή μη.

Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι, χωρίς ανασχηματισμό (αν και ετοιμάζεται και μάλιστα με πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ!!!), χωρίς κάποια παραίτηση (αν και κατά διαστήματα μερικοί υπουργοί  την χρησιμοποιούν ως απειλή!) και βέβαια χωρίς εκλογές αφού σε 20 μόλις μήνες πρόλαβαν να κολλήσουν στις καρέκλες τους για τα καλά!

Τώρα ζητούν “συναίνεση” στην αποτυχία.
Ωραία λέξη για να περιγράψει κανείς ότι θέλει να περάσει σε άλλον την ευθύνη της ολοκληρωτικής  αποτυχίας του και την κατάλυση της δημοκρατίας ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να αποποιηθεί τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της.

Σε κάποιο δελτίο ειδήσεων προ ημερών, παραμονή της κατ' ιδίαν συνάντησης του ΓΑΠ με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Π. Τσίμας είχε αναρωτηθεί “ποιος σώφρων πολιτικός θα συναινέσει στα νέα μέτρα”.
Φαίνεται ότι του ξέφυγε σε μία στιγμιαία αναλαμπή ειλικρίνειας γιατί σήμερα και αυτός υπερθεματίζει της συναίνεσης.

Είναι σίγουρο όμως ότι η σφαγή των αμάχων που προωθείται από την κυβέρνηση αλλά και όσοι την στηρίξουν δεν θα ξεχαστεί από τους ψηφοφόρους όταν με το καλό βρεθούν μπροστά στην κάλπη.

Και κάτι μου λέει ότι αυτή η ώρα δεν αργεί!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: