Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μισό εκατομμύριο φασίστες;...

Γράφει ο  Τάσος Μελετόπουλος

Το «Δημοκρατικό τόξο», έκφραση του υπουργού δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη, «ανατρίχιασε» - τι υποκριτικό μετά απ' όσα τέρατα έχουν συμβεί στην αίθουσα της Βουλής - όταν ο ακροδεξιός βουλευτής κ. Ηλιόπουλος απεκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρα, «Μίστερ Αλέξης». «Σας αφαιρώ τον λόγο», είπε έντονα ενοχλημένος ο προεδρεύων του Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δραγασάκης, στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, «και παρακαλώ τον κ. φρούραρχο να έρθει στην αίθουσα. Ή θα αναπτύξει ο κ. Ηλιόπουλος την ερώτησή του ή θα του στερήσω τον λόγο». Μετά έγινε ο χαμός -με εκατέρωθεν βρισιές- με αποκορύφωμα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάντζα, να φωνάζει δυνατά - αλλά ειρωνικά, όπως ισχυρίσθηκε, «Χάιλ Χίτλερ».

Απίστευτα πράγματα. Ποιος φταίει, όμως, για όλα αυτά;

Αν δεν υπήρχαν οι ανίκανοι, ανεύθυνοι αλλά και κλέφτες πολιτικοί που ρήμαξαν τον τόπο, οι ακροδεξιοί θα ήσαν χωμένοι ακόμη στα συρτάρια τους με 1%. Αντί να τα βάζουμε με τους νεοφασίστες και νοσταλγούς της Χούντας, προσθέτοντας δυναμική στο κόμμα τους, να στοχεύσουμε σε αυτούς που τους ανέδειξαν. Να ισχύσουν και στους βουλευτές οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες. Η νομική προστασία που τους παρέχεται πυροδοτεί το δημόσιο αίσθημα για εκδίκηση. Πληρώνουμε την ατιμωρησία των πολιτικών που με την απληστία τους και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν τα κοινά άνοιξαν τον δρόμο στον νεοφασισμό. Δεν γίνεται άλλο να καλύπτει το πολιτικό προσωπικό τους 30-40 παλαιούς του συνεργάτες -διεφθαρμένους πολιτικούς και επιχειρηματίες και συνδικαλιστές- που έφαγαν και ήπιαν και ακόμη πίνουν και τρώνε και ατιμώρητοι κυκλοφορούν απολαμβάνοντας τα συσσωρευμένα τους πλούτη. Πόσα ακόμη σκάνδαλα θα καταχωνιαστούν κάτω από το χαλί;

Μισό εκατομμύριο, περίπου, Έλληνες έγιναν ξαφνικά φασίστες; Όχι, βέβαια. Η ατιμωρησία των υπεύθυνων τους έκανε να στραφούν στην άκρα Δεξιά. Η κυβέρνηση τρομοκρατεί τον κάθε πολίτη πως, αν δεν είναι εντάξει με τα χρέη του απέναντι στην Εφορία, θα τον οδηγήσει στη φυλακή. Θα κατάσχει χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό, είτε θα βάλει χέρι στο σπίτι του, είτε στο χωράφι, είτε στο αυτοκίνητό του, είτε σε οτιδήποτε άλλο πολύτιμο βρει. Από την άλλη μεριά, εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό γλιστρούν σαν χέλια από τον ΣΔΟΕ και τη δικαιοσύνη του κ. Ρουπακιώτη. Αποτραβηγμένοι -μερικοί από αυτούς- από την πολιτική σκηνή, ελπίζουν ότι οι πολίτες θα τους ξεχάσουν και με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσουν από τις σοβαρές πολιτικές και ποινικές ευθύνες που τους βαραίνουν. Αυτό παρακολουθεί ο κόσμος και αντιστέκεται και θυμώνει και αντιδρά δίνοντας δύναμη στους φασίστες, που γνωρίζει ότι ενοχλούν το πολιτικό κατεστημένο, από την άκρα Αριστερά έως τη Δεξιά του κ. Καμμένου. Ο πολίτες που δεν εμπιστεύονται πια τις διεκδικήσεις τους στους «πουλημένους» και νωθρούς συνδικαλιστές δεν κατεβαίνουν να διαδηλώσουν μαζικά ώστε να εκτονωθούν. Γι' αυτό και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ακόμη και κρυφά από συγγενείς και φίλους, τη Χρυσή Αυγή. Την αντιλαμβάνονται ως το μόνο κόμμα που «τιμωρεί» το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο εξευτελίζοντάς το. Οι προσωρινοί υποστηρικτές της Χ.Α. δεν βλέπουν ότι έτσι εξευτελίζουν και τον κοινοβουλευτισμό, ότι βάζουν σε κίνδυνο την πολιτική ζωή του τόπου, με τον ίδιο τρόπο που κάποιος δεν σκέφτεται καθαρά όταν θυμώνει. Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, για όλους μας.

ΠΗΓΗ  protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: