Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;... ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!...

Βαρέθηκα να ακούω τους καθηγητές να δηλώνουν κουνώντας το δάχτυλο στην κυβέρνηση ότι αυτή φταίει για την απεργία τους κατά την διάρκεια των Πανελληνίων.

Αγαπητοί καθηγητές...

Αυτό που δηλώνετε με τόσο στόμφο δεν έχει καμία λογική!

Μόνοι σας παραδεχθήκατε ότι όντως ο νόμος αυτός ψηφίστηκε τον Νοέμβριο, όπως λέει και η κυβέρνηση μέρες τώρα, αλλά “δεν το πήρατε χαμπάρι”.

ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ!
Οι συνδικαλιστές σας που κατά δική τους ομολογία έχουν χρόνια να μπουν σε τάξη και να διδάξουν...  τι δουλειά κάνουν;
Υποτίθεται ότι η παρακολούθηση της νομοθεσίας που αφορά στην εκπαίδευση πρέπει να είναι βασικό τους μέλημα και πρωταρχική τους ευθύνη.
Αυτή είναι η δουλειά της ΟΛΜΕ και των νομικών συμβούλων της! (αλήθεια, πόσους νομικούς συμβούλους έχει;)
Και όμως...
Παραδέχονται ότι πιάστηκαν στον ύπνο και τον Νοέμβριο δεν κατάλαβαν τίποτα αλλά παραμένουν στις θέσεις τους!

ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ!
Ο νόμος ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2012.
Ας δεχθούμε ότι η ΟΛΜΕ δεν έκανε την δουλειά της και όντως “δεν το πήρε χαμπάρι”.
Από τότε όμως πέρασαν 5-6 μήνες.
Βουίζει ο τόπος με τους νόμους που ψηφίζονται, διαμαρτύρονται οι πάντες, γεμίζουν τα ΜΜΕ δημοσιεύματα και σχόλια και υποτίθεται ότι όλοι οι συνδικαλιστές είναι σε επιφυλακή για να προλάβουν τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και να προστατεύσουν τον κλάδο τους.
Κι όμως η ΟΛΜΕ δηλώνει ανερυθρίαστα ότι “δεν πήρε χαμπάρι” και ούτε που της πέρασε από το μυαλό να το ψάξει.

ΤΡΙΤΟ ΛΑΘΟΣ!
Η απεργία είναι ένα “όπλο” των εργαζομένων που χρησιμοποιείται προκαταβολικά για να μην ψηφιστεί ένας νόμος.
Από την στιγμή που ο νόμος ψηφίζεται, άντε να γίνει καμιά απεργιούλα για να συζητηθούν κάποιες λεπτομέρειες πριν από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Όταν όμως δημοσιευθεί, τι νόημα έχει η απεργία;
Πόσους νόμους έχετε δει να ψηφίζονται, να δημοσιεύονται και να μην εφαρμόζονται ούτε την πρώτη χρονιά;
Και ας πούμε ότι ακόμα και τότε έχει κάποιο νόημα...  ως  υπόθεση εργασίας και μόνο.
Αφού ήδη δημοσιεύθηκε στην ΕτΚ και είναι νόμος του κράτους αλλά θα εφαρμοστεί με την νέα σχολική χρονιά...  προς τι η βιασύνη;
Έχει καμία διαφορά εάν γίνει τώρα η απεργία ή τον Σεπτέμβριο;
Δηλαδή, εάν περιμένετε να δείτε πόσες μεταθέσεις θα γίνουν και για που (μερικοί μπορεί και να τις θέλουν!), εάν περιμένετε να δείτε τι θα γίνει με τους αναπληρωτές και τον Σεπτέμβριο πια, εάν και εφόσον δείτε ότι είναι πολλοί είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα, αρνηθείτε την εφαρμογή του και δεν ανοίξετε τα σχολεία μέχρι νεοτέρας...  έχει καμία διαφορά;
Όχι βέβαια!
Γιατί, κύριε πρόεδρε της ΟΛΜΕ, τυπικά, και σήμερα που μιλάμε “τετελεσμένο” είναι. Δεν πρόκειται να είναι “τετελεσμένο” μέχρι τον Σεπτέμβριο!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...


Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλετε να απεργήσετε κατά την διάρκεια των Πανελληνίων είναι γιατί ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ έχετε καταστήσει τους εαυτούς σας ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ όλο τον υπόλοιπο χρόνο και το ξέρετε πολύ καλά!

Ξέρετε πολύ καλά ότι όλο τον υπόλοιπο χρόνο δεν θα λείψετε σε κανέναν γιατί ΟΛΟΙ οι μαθητές σας σας έχουν υποκαταστήσει με το φροντιστήριο της γειτονιάς!

Ξέρετε πολύ καλά ότι εάν απεργήσετε οποιαδήποτε άλλη στιγμή του έτους οι μαθητές σας θα κάνουν γιορτή γιατί δεν θα χρειάζεται να χάνουν “άχρηστο” χρόνο στο σχολείο, γιατί θα έχουν περισσότερο χρόνο για ιδιαίτερα (σε αυτά δεν κάνετε ποτέ απεργία!) και τελικά η μόνη “επίπτωση” που μπορεί να έχουν από την απεργία σας ίσως να είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης!

Ξέρετε πολύ καλά ότι
η μόνη περίοδος στην οποία είστε πραγματικά απαραίτητοι και αναντικατάστατοι(...) είναι αυτή των Πανελληνίων και της διόρθωσης των γραπτών τους.

Ποιον κοροϊδεύετε λοιπόν;

Προτιμάτε να κάνετε τους χαζούς και να ομολογείτε ότι “δεν το πήρατε χαμπάρι” από το παραδεχθείτε την ανικανότητά σας και το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έχετε για την κατάντια της δημόσιας παιδείας.

Αλλά...  αγαπητοί καθηγητές...  και οι πολίτες “σας πήραν χαμπάρι”!

Τουλάχιστον όσοι συνεχίζουν να σκέπτονται με την...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: