Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΞΑΝΑ) "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ”.....

Νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε την ημέρα που ο ΓΑΠ... τσαντίστηκε!

Τότε, που πήγε στην βουλή καθυστερημένος και ο Καραμανλής, που είχε αρχίσει ήδη την ομιλία του, του είπε από βήματος “Γιώργο άργησες και χάνεις”.
Όλοι, εντελώς ξαφνικά, διαπιστώσαμε ότι ο “Γιωργάκης”  είναι άντρας!
Μπορεί να θυμώσει, να φωνάξει και να τσακωθεί με κάποιον βάζοντας τον στην θέση του. Αυτά... τότε...

Με τον καιρό αποδεικνύεται ότι ήταν μία απλή αναλαμπή!
Φαίνεται ότι ήταν “once in a lifetime” και αυτή εκτονώθηκε σε λάθος άνθρωπο την λάθος στιγμή.

Τώρα που πρέπει να διαπραγματευτεί με θάρρος, να θυμώσει, να φωνάξει και να τσακωθεί βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους... τώρα έχει ξαναγίνει πειθήνιο πρόβατο!

Δεν θα σχολιάσω την συμπεριφορά του απέναντι στο ΔΝΤ και στην Ευρώπη. Πιθανών να μην γνωρίζει ότι είμαστε ισότιμο μέλος της ΕΕ και όχι ο φτωχός συγγενής όπως και ιδρυτικό μέλος του ΔΝΤ που πληρώνει ανελλιπώς τις εισφορές του από την δεκαετία του '40 και όχι επαίτες!
Μάλλον η υποβάθμιση της χώρας δεν τον εκνευρίζει αρκετά ή ίσως να μην τα πηγαίνει καλά με την Ελληνική ιστορία γι' αυτό και δεν διεκδικεί όσα θα μπορούσε για την χώρα.

Όταν όμως τον υποβαθμίζουν ατομικά και τον ξανακάνουν “Γιωργάκη" δεν έπρεπε να αντιδράσει;

Που ξανακούστηκε παγκοσμίως(!) πρωθυπουργός προσφάτως εκλεγμένος και με διαφορά, ο οποίος μάλιστα διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να υποκύπτει σε εξωτερικούς εκβιασμούς και να μετατρέπεται σε “Μάρθα-κλάψα” ικετεύοντας βοήθεια και συναίνεση από την αξιωματική αντιπολίτευση;

Που ξανακούστηκε παγκοσμίως(!) πρωθυπουργός να δέχεται αδιαμαρτύρητα τους εταίρους και τους συνεργάτες του εκ του εξωτερικού να τον αποδομούν και να βάζουν σε πρώτο πλάνο την αξιωματική αντιπολίτευση;

Που ξανακούστηκε παγκοσμίως(!) πρωθυπουργός να δέχεται πιέσεις (και το χειρότερο... να υποκύπτει!) όχι μόνο από ομολόγους του αλλά και από απλούς υπουργούς οικονομικών ή από απλούς υπαλλήλους ενός παγκόσμιου οργανισμού;

Με λίγα λόγια...

Ο “ΓΑΠ”, ο “Γιώργος”, ο “Παπανδρέου”, ο “Τζέφρι”... ακόμα και ο “πρωθυπουργός” κάνει τα πάντα για να ξαναγίνει... “Γιωργάκης”!

Από την άλλη, ο “Αντώνης” που πολλοί ήταν εκείνοι που τον στόλιζαν με διάφορα κοσμικά επίθετα μέχρι χθες, γίνεται... “Σαμαράς”!

Φαίνεται να παίρνει ήδη ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων και η σταθερότητα στις θέσεις και τις απόψεις του δείχνει σοβαρότητα και αξιοπρέπεια... ότι, δηλαδή,  λείπει από την κυβέρνηση!

Μπορεί να προσπαθούν με δεκάδες τρόπους να τον παγιδέψουν...
Μπορεί να προσπαθούν να του φορτώσουν και την Τουρκοκρατία αν τα καταφέρουν...

Για την ώρα όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον καθιερώνουν ως ηγέτη και μάλιστα με πυγμή, σταθερότητα στο πρόγραμμά του και αξιοπρέπεια  στην συμπεριφορά και στις κινήσεις του.

Όπως δεν έπιασε η μπλόφα για την ακύρωση της 5ης δόσης με υπαιτιότητα Σαμαρά έτσι αναμένονται και πολλές άλλες ατυχείς δοκιμές παγίδευσης στο μέλλον.

Όσο μεγαλύτερος ο πόλεμος στον Σαμαρά ενώ παραμένει σταθερός και  αμετακίνητος τόσο “Γιωργάκης” ξαναγίνεται ο ΓΑΠ!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: