Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΤΟΣΗ ΧΑΖΟΜΑΡΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΓΙΟΤ!...

Τελικά η κυβέρνησή μας δείχνει σημάδια χαζομάρας μεγαλύτερης και από το πανηλίθιο κογιότ!

Το γνωστό στα κλασικά πλέον κινούμενα σχέδια κογιότ, είναι καθ' όλα συμπαθές και μάλιστα συχνά προκαλεί οίκτο με τις συνεχείς αποτυχίες του στην προσπάθειά του να πιάσει το γρήγορο μπιπ-μπιπ.
Βέβαια τα σχέδιά του είναι πάντα εντελώς ηλίθια, παράλογα και ανεδαφικά και φαίνεται εξ' αρχής ότι δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Η κυβέρνησή μας όμως είναι ακόμα χειρότερη από το κογιότ!

Στην προσπάθειά της να κάνει την χώρα “Τιτανικό” για να “καταφέρει” μετά να την “σώσει” και να φανεί ότι είναι η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών... τα πράγματα ξέφυγαν.

Ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα σχέδιο εντελώς ηλίθιο, παράλογο και ανεδαφικό για την ¨διάσωση” της χώρας και για να “πιάσει” τα οικονομικά μεγέθη που, από την ημέρα που ανέλαβε, συνεχώς χειροτέρευαν τρέχοντας με ταχύτατους ρυθμούς.

Φυσικά, όπως φαινόταν από νωρίς, το σχέδιο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η ύφεση συνεχίζει να αυξάνεται. Το ίδιο και η ανεργία, το χρέος,  τα spreads, οι επισφάλειες, κλπ. Ακόμα και οι δαπάνες του κράτους, αν δεν αυξήθηκαν και αυτές, σίγουρα δεν μειώθηκαν όσο θα έπρεπε.

Φτάσαμε έτσι “αισίως” στο σημείο όπου αποδεδειγμένα το σχέδιο απέτυχε!

Το αγαπημένο μας κογιότ σε αυτή την περίπτωση θα έψαχνε για νέο σχέδιο, διαφορετικό από το προηγούμενο.
Εξίσου ηλίθιο;... Πιθανότατα!
Εξίσου παράλογο και ανεδαφικό;... Σίγουρα!
Αλλά διαφορετικό!

Η κυβέρνησή μας όμως προχωράει ακάθεκτη στην επανάληψη του ίδιου παταγωδώς αποτυχημένου σχεδίου και μάλιστα χωρίς να έχει καν καταλάβει τι πήγε στραβά.

Τόση χαζομάρα... ούτε το κογιότ!

Έτσι λοιπόν ανακοίνωσαν... μία από τα ίδια!

Αύξηση των φόρων στα ακίνητα, αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, νέοι ειδικοί φόροι ακόμα και στα αναψυκτικά, μείωση του αφορολόγητου, κλπ, κλπ, κλπ.

Μπράβο τους!
Την βρήκαν πάλι την λύση!
Σωθήκαμε!...

Με εμφανή πλέον την ηλιθιότητα (επιμένω... μεγαλύτερη και από το κογιότ!) απαιτούν συναίνεση από τους λοιπούς αρχηγούς κομμάτων.

Ο Καρατζαφέρης που δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του, θέλοντας προφανώς να αυτοκτονήσει πολιτικά, δέχτηκε να στηρίξει το “νέο” σχέδιο.
Όλοι οι υπόλοιποι ευτυχώς κατάλαβαν!

Έτσι λοιπόν το μόνο που μένει είναι να την πατήσουν και αυτοί, όπως συμβαίνει κάθε φορά με το κογιότ και να πάνε επιτέλους σπίτι τους!

Δεν ξέρω αν έτσι θα “σωθεί” η χώρα αλλά σίγουρα η, με ραγδαίους ρυθμούς,  κατρακύλα της θα σταματήσει.
Δεν είναι και δύσκολο.
Αρκεί ένα νέο, λογικό και καλά μελετημένο σχέδιο!

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ. Και για να θυμηθούμε λίγο τα παλιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: