Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ... (αύριο η γκρίνια...)

Θα ξεκινήσω επί προσωπικού...

Για έναν άνθρωπο που πέρασε ένα ολόκληρο πρωινό σε υπηρεσίες “ζητιανεύοντας” υπογραφές σε έντυπα συμπληρωμένα χειρόγραφα(!) ακούστηκε το λιγότερο “συγκινητική” η υπόσχεση Σαμαρά:
“Ενδεικτικά, αναφέρομαι στην υποχρέωση του κράτους να βρίσκει ηλεκτρονικά όλα τα πιστοποιητικά που απαιτεί. Όχι να τρέχουν οι ενδιαφερόμενοι από υπηρεσία σε υπηρεσία.”

Ας δούμε όμως και κάποια ακόμα θετικά της σημερινής ομιλίας Σαμαρά.

Πρυτάνευσε η κοινή λογική και έτσι επιτέλους κάποιος είπε ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους!

Η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η κωδικοποίηση όλων των φορολογικών διατάξεων σε λίγες σελίδες είναι πραγματική επανάσταση.
Η εικόνα ενός νόμου 50 σελίδων για κάθε κατηγορία φορολογουμένου φαντάζει άπιαστο όνειρο.
Η σημερινή κατάσταση με την απερίγραπτη πολυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν, ακόμα και σε αυτόν που πραγματικά το προσπαθεί, να είναι ανά πάσα στιγμή 100% νόμιμος.

Η επαφή του πολίτη με τον έφορο είναι ένας εφιάλτης!
Ο περιορισμός αυτών των “συναντήσεων”, ο οποίος φαντάζομαι ότι εμπεριέχει και την μείωση της γραφειοκρατίας, είναι κάτι που βοηθάει και ανακουφίζει τον κάθε ταλαίπωρο φορολογούμενο πολίτη.

Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων είναι η οριστική λύση του προβλήματος αφού οι ιδιοκτήτες αυτών των οικημάτων είναι τα μόνιμα θύματα της κρατικής κοροϊδίας και του κρατικού εμπαιγμού.

Οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων και οι ενισχύσεις των πολυτέκνων δεν έπρεπε ποτέ να “πειραχτούν” και η αποκατάστασή τους είναι... απλή κοινή λογική.

Κανένας δεν θα διαφωνήσει με την μείωση των κρατικών δαπανών που σήμερα εξαγγέλλεται τακτικά αλλά δεν υλοποιείται όπως και κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει με την περιγραφή των “προνομιούχων”:
“...Και τέλος, πριν αποκρατικοποιήσουμε ο,τιδήποτε, πρέπει να σοβαρευτούμε. Και να αλλάξουμε όλο αυτό το καθεστώς αφύσικων προνομίων στις ΔΕΚΟ. Όπου υπάρχουν συντεχνίες που συμπεριφέρονται ως «τσιφλικάδες» της Δημόσιας Περιουσίας. Τσιφλικάδες που κουνούν απειλητικά το δάχτυλο από την τηλεόραση και που κρύβονται πίσω από την κυβέρνηση. Το κόμμα της τους εξέθρεψε! Και συνεχίζει να βγάζει «αναφυλαξία» σε αποφάσεις που δεν τις καταλαβαίνει ως κόμμα, ούτε μπορεί να τις διαχειριστεί ως κυβέρνηση.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένα συνδικάτο ΔΕΚΟ δεν είναι «ιδιοκτήτης» ούτε της Ενέργειας, ούτε άλλων Δημόσιων υποδομών. Τα εργασιακά δικαιώματά τους είναι ιερά. Αλλά ιδιοκτησιακά προνόμια δεν έχουν, δεν μπορούν να έχουν, και δεν τους αναγνωρίζουμε.
Το καθεστώς της Μεταπολίτευσης εξέθρεψε πολλές «φωλιές» αυθαιρεσίας και ιδιοποίησης δημόσιου πλούτου. Κι αν το σύγχρονο κράτος θέλει να αξιοποιήσει τον πλούτο της χώρας ώστε να βγει από την κρίση, πρέπει αυτές τις «φωλιές» να τις καθαρίσει. Αλλιώς η συζήτηση δεν έχει περιεχόμενο.”

Συνοψίζοντας...

Ο Σαμαράς έκανε ηγετική παρουσία!

Φαινόταν σίγουρος για τον εαυτό του, μίλησε αρκετές φορές σε πρώτο πρόσωπο, έδειχνε να πιστεύει όσα λέει και όλα αυτά πέρασαν θετικά στον κόσμο.

Η “επανεκκίνηση” είναι βαριά λέξη αλλά είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα γενικά, όχι μόνο στην οικονομία της.

Απλή κοινή λογική...

Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: