Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΤΙ ΚΑΙ...

Ξέρουμε ότι ο ΓΑΠ έχει μητρική γλώσσα την Αγγλική αλλά υποτίθεται ότι καταλαβαίνει και Ελληνικά!

Μόλις την Τρίτη του είπαν την άποψή τους οι πολιτικοί αρχηγοί για το “σωτήριο” πρόγραμμά του. Τι δεν κατάλαβε;

Εκτός εάν θεωρεί ότι αφού διαφωνούν, ειδικά ο Σαμαράς(!), θα τους πάρει από το αφτί και θα τους πάει στον πρόεδρο για να τους μαλώσει και να αλλάξουν άποψη!...

Ο πανικός της κυβέρνησης είναι εμφανής και εντείνει την αβεβαιότητα και την ανησυχία των Ελλήνων.
Οι σπαστικές προ-θανάτιες κινήσεις της είναι το λιγότερο γελοίες και προκαλούν πραγματική αγανάκτηση.

Δεν υπάρχει “συναίνεση” μεταξύ ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ...
Δεν υπάρχει “συναίνεση” μέσα στην ίδια την ΕΕ...
Δεν υπάρχει “συναίνεση”  μέσα στην κυβέρνηση...
... Ο Σαμαράς όμως έχει “πατριωτικό καθήκον” να “συναινέσει” γιατί αλλιώς θα είναι ανεύθυνος, και υπόλογος στον λαό, και υπεύθυνος αν οδηγηθούμε σε εκλογές, και υπεύθυνος αν δεν πάρουμε την 5η δόση, και υπεύθυνος αν χρεοκοπήσουμε, και... και... και...
Πρόεδρε, σου ζητώ ταπεινά συγνώμη.
Ακόμα και εγώ που σε στηρίζω δεν είχα καταλάβει πόσο εξόχως σημαντικός είσαι και πως καθορίζεις το μέλλον της χώρας πριν ακόμα γίνεις πρωθυπουργός!

Έχουμε πχ δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Ολλανδίας ότι αν δεν “συναινέσει”  ο Σαμαράς  δεν θα δώσει άλλα ευρώ στο ταμείο για την Ελλάδα!
Ερώτηση : Τον ήξερε και χθες τον Σαμαρά;
Εκτός αυτού... που είναι ο πρωθυπουργός;
Κότσια δεν έχει; (ρητορική ερώτηση!)

“Αν ήμουν πρωθυπουργός” (... κλασική ατάκα των Ελλήνων!) θα είχα “ανέβει στα κεραμίδια”, θα τον είχα “πιάσει από τον λαιμό”  και θα τον είχα “βάλει στην θέση του”!
Πρωθυπουργό δεν έχει η χώρα;
Κυβέρνηση δεν έχει η χώρα;
Από πότε ασχολούνται με την αντιπολίτευση;
Που ξανακούστηκε;
Με λίγα λόγια καταργούν την κυβέρνηση, θεωρούν άκυρες τις αποφάσεις της και ζητούν διαβεβαιώσεις από την μελλοντική κυβέρνηση πριν γίνει λόγος για εκλογές!
Και ο πρωθυπουργός δεν αντιδρά;;;

Στο κάτω-κάτω ο Σαμαράς δημοσίως έχει δεσμευτεί ότι θα τηρήσει τις υπογραφές της χώρας, ότι συμφωνεί με τους στόχους του μνημονίου και ότι θα αναγνωρίσει το χρέος που με ραγδαίους ρυθμούς γιγαντώνεται.
Προσωπικά διαφωνώ, αλλά αφού υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις για τα βασικά, τι άλλο θέλουν;

Η “συναίνεση” έχει γίνει λέξη-καραμέλα και σήμερα μπαίνει στο παιχνίδι κατάλυσης της δημοκρατίας (γιατί αυτό είναι από την στιγμή που καταργείται η αντιπολιτευτική ελευθερία λόγου στην βουλή!) και ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Έτσι στις μελανές σελίδες της ιστορίας μας που γράφει η μοιραία κυβέρνησή μας προστίθεται και μία μοιραία προεδρία με έναν πρόεδρο που φαίνεται περισσότερο από ποτέ άβουλος, αμέτοχος, απλή μαριονέτα της κυβέρνησης και ανίκανος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Κρίμα!

Ευτυχώς στους “μοιραίους”  δεν δέχεται να καταταχθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί τότε δεν θα υπήρχε πια καμία ελπίδα και διέξοδος για την χώρα!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: