Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ε, Όχι και φιλέλληνας ο Στρος Καν! Μεγάλη μπίζνα έκανε....

Πολλοί προπαγανδιστές τελευταία προσπαθούν να παρουσιάσουν τον κ. Στρος Καν ως μεγάλο φίλο της Ελλάδας και ότι δήθεν τώρα η χώρα μας θα στερηθεί τις καλές του υπηρεσίες και άλλα τέτοια. Σήμερα λοιπόν το πρωϊ, στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του κ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, σε συζήτηση μεταξύ του ίδιου και των Ν. Βαφειάδη και Α. Έλλις, ειπώθηκε μια αλήθεια που θα έπρεπε πιστεύουμε να την έχει υπόψη του ο ελληνικός λαός. Ειπώθηκε λοιπόν περίπου (σε ελεύθερη μεταφορά) ότι το ΔΝΤ τελευταία είχε στην ουσία αναδουλειές και ότι η υπόθεση της Ελλάδας και το μεγάλο δάνειο που μας χορήγησε, στην πραγματικότητα υπήρξε το κλείσιμο μιας μεγάλης δουλειάς (μπίζνας) η οποία και ξαναζωντάνεψε το ΔΝΤ.

Υπό το πρίσμα αυτό λοιπόν, πράγματι ο κ. Στρος Καν έκανε μεγάλη επιτυχία, όχι όμως υπέρ της χώρας μας, με τους όρους που έβαλε, αλλά υπέρ των συμφερόντων του ΔΝΤ, αφού κατάφερε να δανείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο. Μην τον βγάλουμε λοιπόν και φιλέλληνα από πάνω!!!

Παράλληλα ο κ. Στρος Καν, όπως όλοι γνωρίζετε, χρησιμοποιούσε ως μεγάλο όπλο υπέρ του, για την διεκδίκηση της Γαλλικής Προεδρίας, την επέμβασή του στην Ελλάδα. Όλοι όμως αναρωτιόμαστε: Καλά, αφού εδώ δεν κατάφερε τίποτα, εμείς πάμε κατά διαβόλου, πως μπορεί αυτό να είναι στοιχείο υπέρ του κ. Στρος Καν για την Γαλλική Προεδρία;;

Όμως ο κ. Στρος Καν φίλοι μας, όπως αποδεικνύεται τώρα, στην πραγματικότητα δεν απευθυνόταν σε μας, που μας θεωρούσε ότι είμαστε μέσα στα «σκατά», αλλά απευθυνόταν προς το Γαλλικό λαό και την ΕΕ και τους έλεγε ότι με το δικό του σχέδιο, έθεσε υπό τον απόλυτο έλεγχο της τρόϊκας την Ελλάδα και γλίτωσε το ΕΥΡΩ, την ΕΕ και τις γαλλογερμανικές κυρίως τράπεζες.

Υπό αυτήν την έννοια, σαφώς και είναι πολύ επιτυχημένος ο Στρος Καν για όλους τους πιο πάνω και δικαίως υπερηφανευόταν απέναντι στην ΕΕ και στο γαλλικό λαό. Είναι δηλαδή διπλά επιτυχημένος και για την μεγάλη δουλειά του ΔΝΤ και για την διάσωση του ΕΥΡΩ κ.λ.π. Εξάλλου, όπως είπε και ο Λάκης Λαζόπουλος την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Στρος Καν, δεν έδωσε άμεση βοήθεια στον κ. Παπανδρέου, αν και συζητούσαν «υπογείως» από την αρχή, τότε που η ελληνική οικονομία είχε ακόμα κάποιες αντοχές, αλλά τον κράτησε μέχρι τον Μαϊο του 2010, μέχρι που η ελληνική οικονομία κατέρρευσε πλήρως. Γιατί άραγε; Τι ήθελε να επιτύχει ο πολύπειρος κ. Στρος Καν και γιατί μετά υπερηφανευόταν;;

Ρωτάμε τον κ. Παπανδρέου να μας πει γιατί, αντί να τινάξουμε την μπάγκα στον αέρα από την αρχή και να κάνουμε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα να τρέχει, τελικά αποφασίσαμε να αυτοκτονήσουμε ομαδικά σαν λαός για να διασώσουμε όλους αυτούς, με το αίμα των συμπολιτών μας;
Πως το σκέφτηκε αυτό;;

Τώρα έρχονται πάλι οι καλομαθημένοι "φίλοι" μας της ΕΕ, όχι με το καλό πρόσωπο του Στρος Καν αυτή τη φορά, αλλά με το κακό και απειλητικό τους πρόσωπο και ζητάνε συναίνεση και από τον Σαμαρά (τον Παπανδρέου και τα εξαπτέρυγα τους έχουν δεδομένους), προκειμένου να μπούμε στο μνημόνιο 2 και αυτή τη φορά μάλιστα να ξεπουλήσουμε και να υποθηκεύσουμε για χάρη τους τη χώρα, διαφορετικά θα μας κάνουν λέει ντα. Στην ουσία, βέβαια θέλουν να εδραιώσουν ακόμα πιο πολύ τη σωτηρία της ΕΕ, του ΕΥΡΩ και των τραπεζών τους, εκμεταλλευόμενοι την ακόρεστη δίψα για εξουσία των ανίκανων πολιτικών μας και στη συνέχεια να μας πετάξουν εκ του ασφαλούς στην κόλαση..

Εμείς όμως ακούμε γύρω μας τον κόσμο να λέει πως όποιος τολμήσει, είτε Παπανδρέου λέγεται αυτός είτε Σαμαράς, είτε όπως αλλιώς και αν λέγεται, να προχωρήσει στην εκποίηση και στην υποθήκευση της χώρας, θα δοκιμάσει την κρίση του ελληνικού λαού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: