Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ...

Πέρυσι το υπουργείο παιδείας είχε ξεκινήσει την μείωση στις “σπατάλες” από τις αμοιβές των βαθμολογητών των Πανελληνίων εξετάσεων.

Τότε έγραφα ότι...
διυλίζουμε τον κώνωπα, καταπίνουμε την κάμηλον...

Η ταλαιπωρία γονέων και μαθητών ήταν απερίγραπτη γιατί, λόγω της απεργίας των βαθμολογητών, τα αποτελέσματα είχαν αργήσει πάρα πολύ και όλοι έτρεχαν σαν τρελοί την τελευταία στιγμή για να οργανώσουν την νέα τους ζωή.

Δυστυχώς το υπουργείο δεν κατάλαβε τίποτα και αποφάσισε φέτος να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα!

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης των εξετάσεων το υπουργείο κάνει εξαγγελίες και ξεσηκώνει τους πάντες.

Οι καθηγητές είναι σε ετοιμότητα κινητοποιήσεων αφού αναμένονται περαιτέρω περικοπές στις αμοιβές των βαθμολογητών.

Οι γονείς είναι έξαλλοι για πολλούς και διάφορους λόγους.
Οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες τα οποία εξετάζονται σε ειδικά εξεταστικά κέντρα θα πρέπει να βάλουν για τα καλά το χέρι στην τσέπη και αυτό γιατί την φετινή χρονιά ειδικά εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Μόνο από την Κρήτη 166 παιδιά πρέπει να ταξιδέψουν στην Αθήνα!
Αν υποθέσουμε ότι το κάθε παιδί θα πάει τουλάχιστον με έναν από τους γονείς του στην πρωτεύουσα, η οικογένεια θα επιβαρυνθεί με ένα σεβαστό ποσό για εισιτήρια και διαμονή καθ' όλη την διάρκεια των εξετάσεων.
Φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση εκατοντάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα οι οποίες ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα δεν μπορούν να στερήσουν από τα παιδιά τους την αναγνώριση των πολυετών κόπων τους και του αγώνα που κάνουν.
Προφανώς λοιπόν θα γίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΞΟΔΩΝ για το κράτος και αξίζει τον κόπο, τις στερήσεις και την ταλαιπωρία τόσου κόσμου!

Από την άλλη τα παιδιά αισθάνονται εκτός από άγχος και αβεβαιότητα.
Δεν έχουν ανακοινωθεί οι θέσεις στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ και τα παιδιά πηγαίνουν στα τυφλά.
Η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών με ειδικές ανάγκες που θα χρειαστεί συν τις άλλοις να μετακινηθούν για να εξεταστούν είναι σε χείριστη κατάσταση.
Εκεί προσθέτουμε και τους μαθητές των εσπερινών λυκείων οι οποίοι την φετινή χρονιά θα εξεταστούν μαζί με τους υπόλοιπους.
Γιατί όχι άλλωστε;
Γίνεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΞΟΔΩΝ και οι εργαζόμενοι αυτοί νέοι, στην πλειοψηφία τους “γενιά των 400 ευρώ”, μπορούν ελεύθερα να πηγαίνουν στην δουλειά τους όποτε θέλουν και όποτε θέλει το υπουργείο να φεύγουν! Αλίμονο!

Με λίγα λόγια, οι κυρίες της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας τα έκαναν μαντάρα!

Κάνουν ηλίθια οικονομία, με ηλίθιο τρόπο και αυτές οι ηλιθιότητες δημιουργούν καθόλου ηλίθιες εντάσεις και αντιδράσεις.

Ας σκεφτούν λίγο τα αποτελέσματα των ανακοινώσεων που έκαναν.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι έτσι δεν γίνεται σοβαρή οικονομία στα έξοδα του υπουργείου αλλά “οικονομία” ανθρωπιάς και σίγουρα μεγάλη “οικονομία” στην στοιχειώδη...

... απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: