Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η "ΠΡΟΙΚΑ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

"Δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής". "Θέλω τους 500.000 ψηφοφόρους της ΧΑ που δεν είναι ναζί". Δύο δηλώσεις, δύο άνθρωποι, μία ιδέα. Σε ελεύθερη μετάφραση: Η Χρυσή Αυγή είναι Ναζιστική Οργάνωση, αλλά οι ψήφοι της είναι καλοδεχούμενες. Να μην σας παιδεύουμε! Η δεύτερη δήλωση ανήκει στον κ. Μπαλτάκο. Η πρώτη στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη. Φανταστείτε να την είχε κάνει ο Γιώργος Μουρούτης τι θα είχε συμβεί!

Παρακαλώ, διαβάστε προσεκτικά τις δηλώσεις που έχουν γίνει σχετικά με το θέμα:

Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ (Π. Σκουρλέτης), δηλώσεις για Χρυσή Αυγή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (20 Μαΐου 2014)
Eρώτηση: Τις θέλετε αυτές τις ψήφους των πολιτών που κατευθύνθηκαν στη Χρυσή Αυγή;
- Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο ναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων…
Eρώτηση: Άρα μου λέτε ότι είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των συμπολιτών μας που πήγαν προς τη Χρυσή Αυγή;
- Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Και με αυτό πρέπει, νομίζω, να συμφωνήσουμε όλοι κ. Πορτοσάλτε. Να μειώσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμφωνείτε κι εσείς με αυτό; Κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία.
 
Π. Μπαλτάκος δηλώσεις στον Real F.M. (13 Απριλίου 2014)

«Αν ενωθούμε ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ θα κυβερνάμε 50 χρόνια».

"Το πρόβλημα δεν είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα να μετατραπεί σε κεντρώο, δηλαδή η ΝΔ να γίνει νέο ΚΟΔΗΣΟ. Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά. Η ισχύς εν τη ενώσει".

"Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά. H ΝΔ , η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ φτάνουν το 46%. Aν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια, Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά".

Στην ερώτηση αν επιμένει στη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ακόμα και τώρα που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση απαντά: "Όχι με αυτούς. Θέλω τους 500.000 ψηφοφόρους της Χ.Α. που δεν είναι ναζί".

Βύρων Πολύδωρας στον Real Fm (1 Ιουλίου 2013)


«Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πως να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα».

Αλλά και σε άλλη ερώτηση,  για το εάν  θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Χρυσή Αυγή, ο πρώην υπουργός απάντησε:  «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορία του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας; Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος.  Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας

Δηλώσεις Ρ. Δούρου στο The Toc (Έλλη Στάη) (21 Μαΐου 2014)

Σε ερώτηση για τις ψήφους της Χ.Α «Θέλουμε να μας ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες». «Δεν καταλαβαίνω τον Γ. Σγουρό που λέει δε θέλω φασίστες ψηφοφόρους». «Δεν αντιμετωπίζεται ο φασισμός με περσόνες. Εχουμε πολιτικές;»

Δηλώσεις Γαβριήλ Σακελλαρίδη (19 Μαΐου 2014)

ΒΗΜΑ: ” …Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισήμανε ότι «άνοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε», ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Ηλία Κασιδιάρη. Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε κάλεσμα στους τελευταίους «να αλλάξουν γνώμη και να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».

ΣΚΑΪ: “Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων...

.......................

Το παραπάνω κείμενο είναι μέρος του σημερινού άρθρου του Θανάση Μαυρίδη στο capital.gr.

Την άποψή μου για την Χρυσή αυγή την έχω γράψει πολλές φορές...  ΕΔΩ...  ΚΙ ΕΔΩ...  ΚΙ ΕΔΩ... και γενικά σε πολλές από τις αναρτήσεις μου.

Ε, λοιπόν ΟΧΙ!
Δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ναζιστές και φασίστες.

Αλλά ΝΑΙ!
Γνωρίζουν πλέον ακριβώς τι ψηφίζουν.

Αντί όμως αυτό να βάζει κάποιους σε σκέψεις, συνεχίζουν να πετούν στον Καιάδα 500.000 Έλληνες πολίτες!

Αλλά στις παραπάνω δηλώσεις υπάρχει μία ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Είναι άλλο να προσπαθείς να αλλάξεις άποψη στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και να τους φέρεις κοντά σε κάποιο άλλο κόμμα και είναι εντελώς διαφορετικό να τους λες "ψηφίζεις ΧΑ...  θα ξαναψηφίσεις ΧΑ... αλλά κάνε ένα διάλειμμα αυτή την Κυριακή και ψήφισε εμάς"!

Αυτό είναι καιροσκοπισμός χειρίστου -παλαιοκομματικού- είδους!

Και όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτησή μου...
"Η Χρυσή Αυγή πάτησε σε υπαρκτά προβλήματα και ακόμα κι αν εκλείψει, κάποιος άλλος θα βρεθεί να καλύψει το κενό!".

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: