Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΟΨΙΜΟΙ "ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ"...

Είδα εχθές κάτι στον δήμο μου και με έβαλε σε σκέψεις, οπότε είπα να το μοιραστώ μαζί σας παρόλο που δεν συνηθίζω -ως ιστολόγιο- να ασχολούμαι με τοπικά θέματα.

Ως γνωστόν, στους δήμους (πλην Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης) δεν υπάρχουν κομματικοί συνδυασμοί.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι σε μικρότερους δήμους γνωριζόμαστε τόσο καλά μεταξύ μας που δεν χρειάζεται ο καθένας να πάρει "χρίσμα" για να ξέρουμε την κομματική του προτίμηση.

Τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών έχουν συγκεκριμένους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους και όταν πχ έχεις έναν νυν και υποψήφιο δήμαρχο ο οποίος ήταν πρώην στέλεχος/βουλευτής/υπουργός του ΠΑΣΟΚ ξέρεις τι ψηφίζεις.

Όπως και όταν η Αυγή δημοσιεύει -σαφώς και επισήμως- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά στηρίζει έναν συγκεκριμένο υποψήφιο (διαμαρτυρόμενη γιατί το ΕΘΝΟΣ ανέφερε ότι στηρίζει άλλον!) νομίζω πως δεν μπορεί κανείς να τον μπερδέψει!

Και φτάνουμε στο σήμερα...

Στο δεύτερο γύρο μεθαύριο, θα κονταροχτυπηθούν ο "ανεξάρτητος" υποψήφιος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ με τον "ανεξάρτητο" υποψήφιο που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ.

Επειδή όμως ο υποστηριζόμενος υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τέταρτος (ή δεύτερος από το τέλος αν το προτιμάτε) η στήριξη μετατοπίστηκε σε αυτόν που μέχρι εχθές "ξόρκιζαν"!

Ουδέν μεμπτόν θα μου πείτε αφού η δεύτερη Κυριακή είναι εντελώς διαφορετική... και οι ισορροπίες αλλάζουν... και είναι άλλα τα δεδομένα...  και... και...
Συμφωνούμε!
Αλλά...

Επειδή έχω πολύ "πονηρό" μυαλό το λέω από σήμερα και εδώ θα είμαστε για να δούμε τι θα γίνει...

Ο "αγαπητός" κύριος Σταθάκης, σε περίπτωση (λέμε τώρα...) που εκλεγεί ο -άρτι ανακηρυχθείς- "συναγωνιστής" του στο αντιμνημονιακό μέτωπο, το βράδυ των εκλογών θα φωτογραφίζεται με τον εν λόγω υποψήφιο καπηλευόμενος την νίκη για το κόμμα του.

Πάω στοίχημα μάλιστα ότι δεν θα είναι ο μόνος γιατί φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Ας προσέξουμε λοιπόν τους "πανηγυρισμούς"  της ερχόμενης Κυριακής.
Κάτι μου λέει ότι αρκετοί δεν θα είναι δικαιολογημένοι αλλά θα είναι μόνο για το "θεαθήναι" και την δημιουργία εντυπώσεων...

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ : Και για την ιστορία να αναφέρω ότι όλοι οι υπόλοιποι (ακόμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!)  δηλώνουν ότι δεν θα στηρίξουν επισήμως κάποιον από τους δύο υποψηφίους.
Μόνο ο κ Σταθάκης αισθάνθηκε "καθήκον" του να καθοδηγήσει τα "πρόβατά" του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: