Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ...

Μείζον πρόβλημα της χώρας είναι η κυνική και ανεύθυνη προσπάθεια του κ. Αλ. Τσίπρα να αποφύγει την ήττα στις ευρωεκλογές

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι κινδυνεύει από ένα αδίστακτο ανθρωπάκι που πιστεύει ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός –γεγονός που αφ’ εαυτό θα ήταν ντροπή για την χώρα και την ιστορία της. Και όμως, εκεί έχουμε φτάσει. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι αν στις προσεχείς ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει δεύτερο κόμμα, ευθύς αμέσως θα αρχίσουν γι αυτόν και την ομάδα του τα προβλήματα.

Κατ’ αρχήν, ένα μέρος του τριτοκοσμικού και καιροσκοπικού ΠΑΣΟΚ (Κατσέλη, Καστανίδης, κ.α.) που στηρίζει τον πρώην καταληψία ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι σίγουρο ότι θα αναζητήσει νέα πολιτική στέγη. Στην συνέχεια, τα σταλινικά και κομμουνιστογενή στελέχη του κόμματος θα αμφισβητήσουν ανοικτά πλέον τις επιλογές του αρχηγού και θα στραφούν προς νέες συμμαχίες και συμπράξεις. Πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν ισχυρές αναταράξεις στον χώρο της αριστεράς, με παράλληλους ανασχηματισμούς και στην κεντροαριστερά. Όλα αυτά θα αποδειχθούν πλέον μοιραία για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είναι τίποτε περισσότερο από το τυχαίο υποπροϊόν ενός πολιτικού σωλήνα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τις ημέρες που έρχονται ο άνθρωπος αυτός θα γίνεται όλο και πιο θρασύς –πλην όμως, είναι θετικό το γεγονός ότι θα δείχνει και το πρόσωπό του. Αυτό της ανεπάρκειας, της ανευθυνότητας και του νεοφασιστικού τύπου λαϊκισμού.

Ο δε πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς έχει δίκιο να δίνει στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Είναι επίσης σωστή και η άρνησή του να κάνει τηλεοπτική συζήτηση με τον ευκαιριακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ελέω ανευθυνότητος του Γιώργου Παπανδρέου εκτινάχθηκε από το 4% του 2009 στο 27% του 2012.
Στο πλαίσιο αυτό, αν η Ελιά του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου συγκεντρώσει στις ευρωεκλογές ποσοστό πάνω από 7%, με την ΔΗΜΑΡ να μην ξεπερνά το 2%-2,5%, ραγδαίες θα είναι και οι εξελίξεις στον κεντροαριστερό χώρο, ο οποίος, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μάλλον ενισχύεται.

Αναφορικά με το μέτωπο των δημοσκοπήσεων, όλα δείχνουν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστό 48% αυτών που θα ψηφίσουν, με Ποτάμι, Ελιά και ΔΗΜΑΡ να πλησιάζουν το 20%. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα της ευθύνης καλείται να δώσει σκληρή μάχη εναντίον της ανευθυνότητος. Και αν η μάχη αυτή χαθεί, η ιστορική οπισθοδρόμηση θα είναι πλέον η μοιραία κατάληξη.

ΠΗΓΗ EBR 


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Θα τολμήσω κι εγώ να κάνω τις προβλέψεις μου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές...
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και θα είναι στις δύο πρώτες θέσεις.
Αν είναι μπροστά η ΝΔ τότε είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει "μύλος"! Θεωρώ μάλιστα ότι μπορεί να φτάσει και σε διάλυση αλλά αυτό θα είναι το έσχατο σημείο μετά από μεγάλη γκρίνια.
Αν είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να κάνει τον ικανοποιημένο για την "μεγάλη νίκη", να ανεβάσει τους τόνους και να ξανα-μανα-ζητήσει εκλογές. Το πρόβλημα όμως σε αυτήν την περίπτωση θα είναι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων η οποία θεωρώ ότι -ούτως ή άλλως- θα είναι μικρή οπότε δεν θα δικαιολογεί θριαμβολογία, εκλογολογία ή "επανάσταση" και φυσικά δεν θα δικαιολογεί ούτε καν απλή ικανοποίηση!
Το Ποτάμι είναι βέβαιο ότι θα πάει καλά αφού -τουλάχιστον για την ώρα- δεν έχει εκφράσει συγκεκριμένες θέσεις σε βασικά ζητήματα οπότε κανένας δεν είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τις "θέσεις" του.
Επίσης είναι πολύ πιθανό να πάει καλά και η ΧΑ γιατί κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι δεν είναι ναζιστές οι ψηφοφόροι της αλλά αγανακτισμένοι με την αριστερολαγνεία και την αριστεροκουλτούρα που βασιλεύει εδώ και δεκαετίες στην χώρα. Έτσι καταλήγουμε σε ακραίες γελοιότητες μόνο και μόνο γιατί θεωρούνται ο αντίποδας της εξίσου ακραίας αριστερής γελοιότητας που αλωνίζει με την ανοχή πολλών.
Ελιά, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ...  ε...  3% χρειάζονται για να εκλέξουν έναν ευρωβουλευτή...  κάποιοι ίσως να τα καταφέρουν.
Εδώ θα είμαστε και μετά τις ευρωεκλογές και θα τα ξαναπούμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: