Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ...

Παρακολουθούσα σήμερα το μεσημέρι μία ενημερωτική εκπομπή και βλέποντας τον Βενιζέλο να βραβεύει τον πρόεδρο της COSCO δεν μπόρεσα να κρατήσω το γέλιο που μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα.

Τελικά, σκέφτηκα, η ιστορία έχει χιούμορ!

Βενιζέλος...  ο ισχυρός ανήρ του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ...

Πάω στοίχημα ότι στα νιάτα του έχει βρεθεί σε πορείες φωνάζοντας “έξω οι βάσεις του θανάτου”.
Πολύ αργότερα, βρέθηκε στο υπουργείο αμύνης και στο υπουργείο εξωτερικών να συνδιαλέγεται γεμάτος καμάρι με ΝΑΤΟϊκούς και Αμερικανούς αφήνοντας στην άκρη το “επαναστατικό” του παρελθόν!

Θεωρώ επίσης βέβαιο, κάποια στιγμή της νεανικής του ζωής να έχει φωνάξει και  “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” ζητώντας την αποχώρηση της χώρας και από την τότε ΕΟΚ.
Πολύ αργότερα, βρέθηκε υπουργός οικονομικών να συνδιαλέγεται με τους εταίρους μας ζητώντας τους την στήριξη της χώρας και της οικονομίας της!

Και ενώ θα περίμενε κανείς κάτι να έχει καταλάβει τόσα χρόνια τώρα και να έχει γίνει πιο προσεκτικός, έρχεται σήμερα πάλι η ιστορία να του υπενθυμίσει πόσο χιούμορ έχει και πόσο της αρέσει να σπάει πλάκα.

Το ΠΑΣΟΚ του οποίου σήμερα ηγείται ο Βενιζέλος, πριν από ελάχιστα χρόνια διαδήλωνε στο λιμάνι του Πειραιά κατά της επένδυσης της COSCO!

Προεκλογικά μάλιστα το ΠΑΣΟΚ δήλωνε ότι το λιμάνι (και όλα τα δίκτυα, υποδομές, κλπ) πρέπει να είναι δημόσιο με αποτέλεσμα οι οπαδοί του να ονειρεύονται ότι μόλις ο “Γιώργος” γίνει πρωθυπουργός θα πετάξει τους Κινέζους στην θάλασσα!

Σήμερα όμως, τέσσερα χρόνια μετά, ο Βενιζέλος καμαρωτός-καμαρωτός, γελαστός και εμφανώς ικανοποιημένος, τιμά τον πρόεδρο της COSCO  με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα μιλώντας για τον ίδιο και την εταιρεία του με τα καλύτερα λόγια.

Φαντάζομαι ότι η ιστορία είναι πλέον πεσμένη στο πάτωμα και ταράζει από τα γέλια!

Όσο για όλους εμάς του υπόλοιπους που απλώς παρακολουθούμε άφωνοι και αυτές τις μεταλλάξεις του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του, προσπαθούμε να καταλάβουμε εάν η σημερινή βράβευση δείχνει σημάδια ωριμότητας ή πολιτικού καιροσκοπισμού.

Ας ελπίσουμε ότι πλέον, Βενιζέλος και ΠΑΣΟΚ, κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης και έχουν αποφασίσει -έστω και πρόσκαιρα- να βάλουν στην άκρη την προσωπική προβολή και τα μικροπολιτικά συμφέροντα και να σοβαρευτούν, διαφορετικά... το μέλλον όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της χώρας προδιαγράφεται ζοφερό!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: