Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ Ο... ΧΑΧΑΝΟΥΛΗΣ!...

Κεραυνός εν αιθρία η χθεσινή αποχώρηση των Ρώσων από την διεκδίκηση των ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ.

Έχω ακούσει και έχω διαβάσει δεκάδες αναλύσεις από εχθές που ανακοινώθηκε η αποχώρηση, με διαφορετική αιτιολόγηση από τον κάθε ειδικό ή “ειδικό”.

Δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη και θεωρώ ότι ελάχιστοι άνθρωποι διεθνώς έχουν την πλήρη εικόνα ώστε να μπορούν να αιτιολογήσουν τέτοιες κινήσεις με έγκυρα και λογικά επιχειρήματα.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, στην χώρα μας πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και τα πλήρη στοιχεία, κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και καταλήγουν στα μοναδικά απόλυτα συμπεράσματα, οπότε το τι ακούγεται και γράφεται...  δε λέγεται!

Ακόμα και αυτοί που αντιδρούσαν στις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, τώρα μέμφονται την κυβέρνηση για το “φιάσκο”, τον πρωθυπουργό γιατί δεν έδωσε στους Ρώσους ότι ήθελαν (“γη και ύδωρ” θα το ονόμαζαν μετά!) και την ΕΕ που δεν μας αφήνει ελεύθερους να πουλήσουμε ότι θέλουμε όπου θέλουμε!

Η απόλυτη παράνοια!

Κάθε λογικός άνθρωπος λοιπόν θα περίμενε από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να κάνει δηλώσεις και με λογικά επιχειρήματα να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Ομολογώ ότι, μέχρι να αναλάβει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν ήξερα ούτε κατ' όνομα τον κ. Στέλιο Σταυρίδη αν και το βιογραφικό είναι πλουσιότατο.

Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά.

Έχει εργαστεί σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm, η Κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα ΕΛΔΑ και η ΕΥΔΑΠ που ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι την 1η Απριλίου 2013 και σήμερα δηλώνει και...

- Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης
- Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ
- Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου της Eurocommerce (Βρυξέλλες)
- Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ.
- Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων
 
Λυπάμαι αλλά όλα αυτά δεν μου λένε απολύτως τίποτα!

Εγώ, από εχθές στα βραδινά δελτία ειδήσεων και σήμερα σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές ραδιοφώνου και τηλεόρασης, παρακολουθώ έκπληκτη έναν...  χαχανούλη!

Παρουσιάζεται παντού χαμογελαστός, ενίοτε και γελαστός, ευχάριστος, άνετος και υπερ-αισιόδοξος.

Δεν αμφισβητώ, εντελώς καλοπροαίρετα, ότι δεν φέρει καμία ευθύνη η Ελληνική πλευρά (δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο) για την χθεσινή απρόσμενη(;) τροπή, αλλά...

Δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι “όλα θα πάνε καλά”, δείχνει φανατικός οπαδός της ρήσης “κάθε εμπόδιο για καλό” και επαναλαμβάνει μονότονα ότι “θα έρθουν καλύτερα πράγματα”.

Όταν όμως τον ρωτούν που βασίζει την υπέρμετρη αισιοδοξία του, απαντάει γελαστός πως “από την φύση του είναι αισιόδοξος άνθρωπος”!

Λυπάμαι πραγματικά κ. Σταυρίδη αλλά, αν δεν έχετε κάτι συγκεκριμένο κατά νου, έστω κι αν δεν είναι άμεσα ανακοινώσιμο αλλά θα φανεί στο πολύ (πάρα πολύ!) κοντινό μέλλον, τότε συμπεριφέρεστε επιπόλαια και ανεύθυνα με κίνδυνο, πέρα από τον εαυτό σας, να εκθέσετε και την Ελληνική κυβέρνηση!

Εκτός εάν θεωρείτε ότι οι δηλώσεις σας μένουν αυστηρά εντός των συνόρων της χώρας μας...

Ελπίζω σύντομα να δούμε αυτό το “κάτι καλύτερο” που περιμένετε, διαφορετικά...

Διαφορετικά αγαπητέ κ. Σταυρίδη, θα χαρακτηριστείτε ως “χαχανούλης”, ανεύθυνος και ακατάλληλος για την θέση την οποία κατέχετε.

Ακόμα όμως κι αν πραγματικά έχετε κάτι σημαντικό κατά νου το οποίο έρχεται και θα είναι πολύ καλύτερο...  ποιος ο λόγος να παρουσιάζεστε σε ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης ως “μαϊντανός”; Απλά για να ξαναπεράσετε από ΟΛΑ σε λίγο καιρό για να μας ανακοινώσετε το “κάτι καλύτερο” και να πείτε σε όλους εμάς τους ανίδεους...  “σας τα έλεγα εγώ”;

Μειώστε λίγο τους τόνους, μειώστε το εγώ σας ή την αναίτια υπερ-αισιοδοξία σας και κλειστείτε στο γραφείο σας.

Εκτίθεστε χωρίς λόγο!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: