Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Liberation στον Mr «Louis Vuitton»: Σήκω φύγε μαλάκα πλούσιε!...

Τρίβει τα χέρια της η γαλλική Δεξιά μετά την είδηση ότι ο πλουσιότερος πολίτης της Γαλλίας και ιδιοκτήτης της Louis Vuitton Μπερνάρ Αρνό θα ζητήσει βελγική υπηκοότητα για να μη φορολογηθεί από την κυβέρνηση Φρανσουά Ολάντ. Στο εξώφυλλό της η σημερινή Liberation τον στέλνει στον... αγύριστο.
 
Ο ίδιος ο Αρνό αρνήθηκε την κατηγορία ότι προσπαθεί να φοροδιαφύγει και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία. Οι αντιδράσεις είναι καταιγιστικές και προέρχονται κυρίως από τη γαλλική Δεξιά που πανηγυρίζει λέγοντας ότι με τις καταστροφολογίες του ο Ολάντ θα διώξει όλους τους επιχειρηματίες από τη Γαλλία.
 
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος Χαρλέμ Ντεζίρ δήλωσε ότι «όταν αγαπάμε τη Γαλλία δεν την εγκαταλείπουμε εν μέσω κακοκαιρίας» ενώ ο σοσιαλιστής υφυπουργός Οικονομικών Μπενουά Λιμόν έκρινε ότι η στάση του Αρνό δεν είναι «ιδιαίτερα πατριωτική».
 
Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε στη χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική του παρέμβαση ότι ο Μπερνάρ Αρνό «θα έπρεπε να είχε φερθεί πιο συνετά». «Πατριωτισμός σημαίνει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει το μερίδιό του και ο κ. Ανρό πρέπει να δώσει το παράδειγμα» πρόσθεσε ο κ. Ολάντ.
 
Η είδηση έπεσε πάντως ως κεραυνός εν αιθρία στην κυβέρνηση Ολάντ αφού την ίδια ώρα ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε επώδυνα μέτρα 30 δις ευρώ και προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα πέσει στο 0,8%.
 
Ο 63χρονος Μπερνάρ Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως με περιουσία που εκτιμάται στα 32 δις ευρώ και ετήσιες απολαβές που πλησιάζουν τα 10,7 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πρόεδρος του Οίκου Dior, πρόεδρος του Οίκου Louis Vuitton, με καθαρά έσοδα 3 δις ευρώ για το 2010 και περίπου 60 θυγατρικές από τους Οίκους Louis Vuitton, Fendi, Marc Jacobs, την αλυσίδα καλλυντικών Sephora, τη σαμπάνια Moet et Chandon, Veuve Cliquot και Mercier.
 
H εφημερίδα Liberation εμφανίζει τον Αρνό ως «Πάπα της πολυτέλειας, άγριο θηρίο της αγοράς, φίλο του Νικολά Σαρκοζί» και τον κατηγορεί ότι είναι «το σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων».
 
Η αλήθεια είναι ότι ο Αρνό που υπήρξε μάρτυρας στο γάμο του Νικολά Σαρκοζί με τη Σεσιλιά έχει παρελθόν στην φορολογική μετανάστευση. Το 1981, μόλις εξελέγη ο Φρανσουά Μιτεράν στη γαλλική Προεδρία ο Αρνό μετανάστευσε στις ΗΠΑ και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα, όταν οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν πιο συντηρητική φορολογική πολιτική.
 
Ο ίδιος συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό και του επανέλαβε την άποψη ότι ο υπερφόρος του 75% θα προκαλέσει φυγή πολλών πλουσίων επιχειρηματιών.
 
ΠΗΓΗ iefimerida.gr
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Επειδή τα επικριτικά σχόλια δεν περιορίστηκαν στην Γαλλία  αλλά ο καταδικαστικός οίστρος έπιασε και εμάς τους Έλληνες, να πούμε και μερικές αλήθειες...
Αδιαφορώ παντελώς για το ποιόν του κυρίου, για την κομματική του τοποθέτηση, για την οικογενειακή του κατάσταση ή για οτιδήποτε άλλο τον αφορά!
ΔΗΛΩΝΕΙ ότι βγάζει ετησίως πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ...
- τα βγάζει παρανόμως;
- πληρώνει φόρους;
- στηρίζει την οικονομία της χώρας και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους;
Εάν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι "ναι" τι προσπαθεί να πετύχει ο νέος Γάλλος πρόεδρος;
Στην Ελλάδα θα ήταν εντυπωσιακό και μόνο ότι τα δηλώνει και θα τον χαρακτήριζαν μ@@@ γι' αυτό!  (ή μήπως θα έλεγαν ότι βγάζει πολύ περισσότερα αλλά κλέβει την εφορία;)
Είναι δυνατόν να θέλει ένα κράτος να πάρει το 75% από αυτά που βγάζει ένας ΝΟΜΙΜΟΣ επιχειρηματίας από μία ΝΟΜΙΜΗ επιχείρηση;
Μαζί με το κράτος τα δούλεψε; Για την ακρίβεια... το κράτος τα δούλεψε αλλά  δίνει και σε αυτόν ένα 25% για να μην γκρινιάζει;
Πάνε καλά;;;
Στην Ελλάδα που οι επιχειρήσεις μας μετακόμισαν σε γειτονικές χώρες για να γλιτώσουν πολύ μικρότερους φόρους θα έπρεπε να καταλαβαίνουμε τι εννοεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: