Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή…

Γράφει ο Στρατής Μαζίδης
 
Παρατηρώντας τα όσα διαδραματίζονται στην πατρίδα μας φέρνω στο νου μου το γνωστό τραγούδι. “Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή”.

Πέρα από τους προσκυνημένους, τους βαλτούς, τους δειλούς, τους χαζούς, τους άτολμους, τους άσχετους υπάρχουν κι αλλού ευθύνες.

Στους πολιτικούς ανήκει ένα μέρος της ευθύνης. Κανείς δεν μπορεί να σε διαφθείρει, αν εσύ δε διαθέτεις την κερκόπορτά σου.

Ο ελληνικός λαός μετά το 1974 ήθελε κάτι διαφορετικό. Και το επέλεξε. Τώρα όμως οδηγήθηκε σύροντας ταυτόχρονα και την επόμενη γενιά σε ένα τέλμα.

Είμαστε στο ξεκίνημα της βαρυχειμωνιάς. Η άνοιξη είναι πραγματικά ακριβή και για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην υπάρχουν κάποιοι που φιλοδοξούν να αράξουν σε ένα δημόσιο γραφείο για να κάθονται.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην υπάρχουν κόρες στρατηγών που για να απομυζούν το κράτος, παντρεύονται με αμωνιαζόλ, χωρίζουν αλλά συνεχίζουν να ζουν με το σύντροφο και τα παιδιά τους σαν οικογένεια, βάζοντας το λιθαράκι τους στο τέλμα της ασφάλισης.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην κάνεις τον τυφλό ή το χωλό ενώ βλέπεις και παρπατάς κανονικά.

Θέλει δουλειά πολλή για να μη δανείζει ο ένας τα ζώα του στον άλλο για να εισπράξει μεγαλύτερη επιδότηση την οποία θα αξιοποιήσει αντί να φάει.

Θέλει δουλειά πολλή για να πετάξεις από το δημόσιο τους παιδόφιλους που βάζουν κάμερες στα σχολεία για να καταγράφουν τους μαθητές, τους λαδιάρηδες, τους από το παράθυρο βαλμένους.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην παίρνει κανείς σύνταξη με ελάχιστα χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως ηλικίας.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην πληρώνονται συντάξεις νεκρών.

Θέλει δουλειά πολλή για να καταργήσεις το γρηγορόσημο και το φακελάκι.

Θέλει δουλειά πολλή για να διοικήσεις σωστά και δίκαια.

Θέλει δουλειά πολλή για να εμπιστευθείς την πολιτεία.

Θέλει δουλειά πολλή για να σέβεσαι την πατρίδα.

Θέλει δουλειά πολλή για να σέβονται οι έξω την πατρίδα.

Θέλει δουλειά πολλή για να αλλάξεις νοοτροπία.

Το έχουμε ξαναγράψει. Το πρόβλημά μας δεν ονομάζεται ευρώ ή δραχμή αλλά η σάπια αντίληψή μας. Η προσέγγισή μας στα πράγματα. Είτε με ευρώ είτε με δραχμή είτε με ρούβλι είτε με γουάν, θα χρεοκοπούμε ξανά και ξανά αν δεν αλλάξει αυτή η χώρα.

Κι ωραίες οι κατηγόριες πως φταίει ο Ανδρέας ή ο Καραμανλής, ανάλογα το που στέκεσαι αλλά αν οι πολιτικοί κατέστρεψαν τον τόπο, αν δημαγωγούσαν, σας θυμίζω πως ο ελληνικός λαός το 1977, το 1981, το 1985, το 1989, το 1990, το 1993, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012 (δις) είχε τη δυνατότητα να τους τιμωρήσει.

Δεν το έκανε. Γιατί είναι είναι καλό το καθισιό, τα δανεικά, το χάιδεμα των αυτιών, οι παροχές άνευ δυνατοτήτων, οι σεμνές και ταπεινές μετακλήσεις και γενικά το να περνάς καλά στέλνοντας το σχετικό λογαριασμό στους επόμενους.

“Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή”.

ΠΗΓΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: