Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

“ΥΜΝΟΣ” ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!...

Δεν μου φτάνουν τα δικά μου, προσπαθώ να ενημερώνομαι όποτε μου μένει χρόνος για να μην μείνω πίσω.
 
Είναι γεγονός ότι διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και οι ειδήσεις είναι πολλές και σημαντικές αλλά... η παράνοια συνεχίζεται!
 
Δεν άντεξα λοιπόν να μην ασχοληθώ με ότι πιο “παρανοϊκό” βρήκα σήμερα...
 
Διαβάστε και αποφασίστε μόνοι σας ποια από τις παρακάτω ειδήσεις σας φαίνεται πιο “παρανοϊκή” :
 
H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981!
 
Πρόκειται για μια απίστευτη και όμως αληθινή διάταξη του κανονισμού λειτουργίας των μνημείων της εθνικής μας κληρονομιάς που ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια, προκαλώντας εύλογες απορίες για τη χρησιμότητα της στις παρούσες συνθήκες.
Η απαγόρευση της ανάρτησης του εθνικού μας συμβόλου σε όλους τους χώρους πολιτισμικής αναφοράς του Ελληνισμού είναι νόμος του κράτους από το 1981, αποτελώντας οδηγό για τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού όλο αυτό το διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, όποιος πολίτης βρεθεί να κρατήσει τη σημαία της πατρίδας του με φόντο τα μνημεία των προγόνων του ή να επιχειρήσει να φωτογραφηθεί με τη γαλανόλευκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη.
Η τέλεση της ανωτέρω πράξης επισύρει ποινικές κυρώσεις αφού προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής της σε χρηματική.
Η τροποποίηση του νόμου το 1984 οδήγησε στην περαιτέρω αυστηροποίηση των κυρώσεων, με την ποινή φυλάκισης να φτάνει το ένα έτος για ανάλογες πράξεις, ενώ από το 2001 η απαγόρευση κυματισμού του εθνικού συμβόλου από επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων αποδίδεται από υπαλλήλους του υπουργείου στον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ζάκυνθος: Μόνο 34 από τους 388 «τυφλούς» ήταν δικαιούχοι του επιδόματος
 
Το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στον νομό Ζακύνθου δεν ήταν πραγματικά τυφλοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επανελέγχου στον οποίο προχώρησε το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κατά την περίοδο από 11/09/2012 έως 13/09/2012.
Ο επανέλεγχος των επιδοματούχων τυφλότητας στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του ΙΚΑ με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.
Από τους 388 «τυφλούς» της Ζακύνθου, που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσήλθαν και εξετάστηκαν οι 221 και όπως διαπιστώθηκε μόλις οι 34 δηλαδή το 17,6% είναι πραγματικά δικαιούχοι του επιδόματος.
Τα αποτελέσματα της επανάκρισης των 221 περιπτώσεων επιδοματούχων τυφλότητας που προσήλθαν έχουν ως εξής:
- Τυφλοί εφ΄ όρου ζωής: 34.
- Τυφλοί για ένα έτος: 5.
-  Όχι τυφλοί: 182.
-  Ποσοστό τυφλών: 17,65%.
-  Ποσοστό μη τυφλών: 82,35%.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε (το οποίο σαφώς είναι υψηλότερο καθότι δεν προσήλθε το 37,63% των κληθέντων) επιβεβαιώνει το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και επιτάσσει την άμεση
επανάκριση όλων των επιδοματούχων σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιφυλάσσεται να προγραμματίσει επανελέγχους, μέσω των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ, αμέσως μόλις εξορθολογιστεί ο μεγάλος όγκος αιτημάτων που έχουν κατατεθεί προς εξέταση, συμβάλλοντας στη γενικότερη
προσπάθεια εξάλειψης φαινομένων παραβατικότητας και εξοικονόμησης πόρων για τους πραγματικά δικαιούχους.
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ
 
Πιο αυστηρές οι ποινές για τους παράνομους μετανάστες.
 
Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης νομοθετική ρύθμιση τέτοια ώστε, όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν το οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση.
Η αιτία της ρύθμισης έγκειται στο ότι άτομα που έχουν ήδη παρανομήσει εισερχόμενα λαθραία στη χώρα δεν είναι νοητό, όταν αποτολμούν να παρανομήσουν εκ νέου, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση σε σχέση με τους ημεδαπούς ή τους νόμιμους μετανάστες.
 Σκοπός της ρύθμισης είναι η αυστηρότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών και η αποτροπή της εισόδου νέων.
ΠΗΓΗ real.gr
 
ΣΧΟΛΙΟ : Εδώ βέβαια θα μου πείτε που είναι η “παράνοια”... μα φυσικά στο γεγονός ότι χρειάζεται πρωθυπουργική παρέμβαση για κάτι το οποίο είναι τόσο οφθαλμοφανέστατα αυτονόητο! Άλλη μία επιβεβαίωση του ιστολογίου... η “απλή κοινή λογική” δεν είναι αυτονόητη στις μέρες μας!
 
*  *  *  *  *
 
Οι παρανοϊκές ειδήσεις συνεχίζονται και τελειωμό δεν έχουν...
 
Ο Μητσοτάκης φέρεται να αρνείται να παραδώσει το γραφείο του στην βουλή (αλήθεια, πόσες φορές το έχει επισκεφτεί τα τελευταία χρόνια;) το οποίο φαίνεται ότι πολύ συχνά το χρησιμοποιεί η Μπακογιάννη...
 
Ο Μαρκογιαννάκης, εκτός από βουλευτής και Γ' αντιπρόεδρος της βουλής εξελέγη και προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών και άκουσα δημοσιογράφο να το ανακοινώνει λέγοντας ότι “πρόκειται για πολύ έμπειρο εισαγγελέα”! Έψαξα για να δω μήπως έχω “χάσει” κάτι γιατί εγώ από το 1989 τον θυμάμαι στην βουλή και πριν από αυτό τον θυμάμαι στον δήμο Χανίων. Τελικά λύθηκε το μυστήριο... την “μεγάλη” του “εμπειρία” την απέκτησε όντας εισαγγελέας κατά το χρονικό διάστημα 1972-1980!
 
Τι άλλο να πω πια;...
 
Μάλλον θα ήταν καλύτερα να μην ενημερώνομαι αυτήν την περίοδο.
 
“Τα δικά μου και πολλά μου” που λέει και ο σοφός (ενίοτε!) λαός.
 
Τουλάχιστον έτσι θα υπάρχει η πιθανότητα να μην χάσω κάθε επαφή με την...
 
απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: