Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα και... επισκέπτης καθηγητής ο Γιώργος Παπανδρέου στο Harvard... (φυσικά με ΣΧΟΛΙΟ!)

Φωτό αρχείου...
Ήλιος με 9 ακτίνες και ΓΑΠ!
Πάνε και τα δύο...
Τις βαλίτσες του για να μετακομίσει στις ΗΠΑ ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Harvard και συγκεκριμένα στο John F. Kennedy School of Government.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ο κ. Παπανδρέου θα διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής για το φθινοπωρινό εξάμηνο και θα ασχοληθεί με ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όπως η οικονομική κρίση, τόσο η ελληνική, όσο και η ευρωπαϊκή. Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναλύσει και τις επιπτώσεις της κρίσης, τις αδυναμίες και τις θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
 
Μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συναντήσεις με ομάδες μαθητών, θα ηγηθεί γκρουπ συζητήσεων για θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα της πολιτικής ζωής. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση θα διδάξει «δημόσια πολιτική» στους φοιτητές του Harvard.
 
Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως για το διάστημα των έξι μηνών που θα παραμείνει στις ΗΠΑ ο Γιώργος Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση της Αχαΐας στην Βουλή, καθώς είναι ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος στον νομό.
 
ΠΗΓΗ iefimerida.gr
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την παραπάνω είδηση για πολλούς και διάφορους λόγους...
1) Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάποια ειδική σχέση μεγάλης αγάπης με το Harvard. Έτσι ο ΓΑΠ θα έχει παρέα στο εν λόγω πανεπιστήμιο την Α. Διαμαντοπούλου και τον Π. Ευθυμίου! Αυτοί το έχουν ανακοινώσει τουλάχιστον, γιατί δεν θα μου έκανε εντύπωση να βρεθεί εκεί το μισό ΠΑΣΟΚ!
2) Αναρωτιέμαι τι μπορεί να διδάξει ο ΓΑΠ για "ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όπως η οικονομική κρίση, τόσο η ελληνική, όσο και η ευρωπαϊκή"... πως "θα αναλύσει και τις επιπτώσεις της κρίσης, τις αδυναμίες και τις θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης"... και πως "θα διδάξει «δημόσια πολιτική» στους φοιτητές του Harvard"...
Είναι θέματα παντελώς άγνωστα σε αυτόν!
Ουδέποτε κατάλαβε τι σημαίνει "οικονομική κρίση", ουδέποτε κατανόησε τις επιπτώσεις της κρίσης, ουδέποτε συνειδητοποίησε τι έκανε στην χώρα!
Ξέρει βέβαια ότι για την σημερινή μας κατάσταση δεν φταίει αυτός αλλά η ΕΕ, οι αγορές και τα ΜΜΕ!
Επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι "δημόσια πολιτική" σημαίνει διορίζω στο "δημόσιο" οποιονδήποτε έχει δικαίωμα ψήφου, δηλαδή "πολιτική" άποψη!
Γι' αυτά ενδιαφέρεται το Harvard;
3) Δυστυχώς, όλες αυτές οι Αμερικανιές του marketing που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια (όπως πχ ένα πανεπιστήμιο το οποίο κερδίζει "πόντους" με την παρουσία πρώην αρχηγών κρατών ή κυβερνητικών στελεχών στις τάξεις του όσο άχρηστοι κι αν είναι... ότι κι αν έχουν κάνει...) με κάνουν να φοβάμαι ότι ίσως και να μην "τελείωσε" ο ΓΑΠ για την πολιτική σκηνή της χώρας.
Πολύ φοβάμαι ότι θα επιστρέψει κάποια στιγμή διεκδικώντας κάποια θέση και τότε...
Το βέβαιο είναι ότι το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι εάν τους επόμενους μήνες η Αχαΐα θα έχει εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: