Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ...

Πριν από λίγες μόνο ημέρες έγραφα ότι η κυβέρνηση, παρόλα τα προβλήματα που συναντά καθημερινά, μπορεί τελικά να πάει σε εκλογές γιατί σκέφτεται και φοβάται ότι δεν θα καλυτερέψει η κατάσταση αλλά αντιθέτως θα έρθουν και χειρότερα.

Και όντως η κατρακύλα συνεχίζεται!...

Δεν είναι μόνο η “ιδιωτική” συζήτηση με τον Στρος Καν και το ΔΝΤ την ίδια εποχή που ο ΓΑΠ εντός των τειχών έλεγε “απεταξάμιν” το ΔΝΤ και μίλαγε για κινδυνολογία της αντιπολίτευσης!

Δεν είναι μόνο η διπλοπροσωπία και οι δηλώσεις περί Τιτανικού με την ραγδαία άνοδο των spreads!

Δεν είναι καν η  κοροϊδία του κόσμου και των ψηφοφόρων με το περιβόητο “λεφτά υπάρχουν” ενώ την ίδια στιγμή ο ΓΑΠ έλεγε στον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας ότι πάμε για χρεοκοπία !

Είναι το σχέδιο...


Από τη μία υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί από τον Προβόπουλο, δεν ήξεραν τίποτα για τα “χάλια” της οικονομίας, δεν μπορούσαν καν να φανταστούν το πόσο “άθλια” ήταν η κατάσταση της χώρας.
Έτσι προχώρησαν με σημαία το προεκλογικό “λεφτά υπάρχουν” και έδωσαν πχ 1δις για επίδομα αλληλεγγύης (...μεταναστών;).
Κατέθεσαν και ένα προϋπολογισμό που έταζε 1δις επιπλέον στην παιδεία, 70εκ. στην υγεία, 800εκ. σε δημόσιες επενδύσεις, κλπ, κλπ, κλπ.
Όχι βέβαια ότι εφαρμόστηκε ποτέ...
Έτσι για να κοροϊδευόμαστε!

Καταλήγουμε εύλογα λοιπόν στο ερώτημα:

Αφού είχαμε λεφτά για επιδοτήσεις και προϋπολογισμό με παροχές προς τι η συνάντηση με τον Στρος Καν για βοήθεια από το ΔΝΤ;


Από την άλλη, αν υποθέσουμε (;) ότι όντως ο ΓΑΠ  είχε ενημερωθεί και ήξερε τα “χάλια” της οικονομίας τότε πολύ καλά έκανε και έψαχνε τρόπο να μας “σώσει”  ΟΧΙ όμως πηγαίνοντας στο ΔΝΤ για βοήθεια!
Έπρεπε να μην έχει δώσει επιδόματα, να περιορίσει άμεσα τις σπατάλες του κράτους, να ασχοληθεί άμεσα με τις εισπράξεις από φόρους (όχι υποχρεωτικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής που έχει γίνει ανέκδοτο πια αλλά πρώτα με την είσπραξη των βεβαιωμένων και σταθερών φόρων!), αλλά και με την αξιοποίηση της περιουσίας από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Καταλήγουμε εύλογα λοιπόν στο ερώτημα:

Αφού δεν είχαμε λεφτά γιατί συνεχίστηκε η κοροϊδία, οι σπατάλες και οι υποσχέσεις;
Γιατί δεν μαζευτήκαμε από μόνοι μας αλλά έπρεπε να μας το επιβάλουν άλλοι;

Φτάνουμε απλά στο δια ταύτα...

Υπήρχε σχέδιο εξ αρχής!

Όλα ήταν έτοιμα και συμφωνημένα!

Ο δρόμος ήταν στρωμένος με... ΔΝΤ ότι και αν γινόταν!

Και επειδή τα “χάλια” δεν ήταν και τόσο χάλια, φρόντισε η κυβέρνηση του ΓΑΠ να τα κάνει χειρότερα τους πρώτους μήνες στην εξουσία... και πέτυχε!

Ήταν μία ειλημμένη απόφαση από καιρό και ομολογουμένως άψογα  προσχεδιασμένη προδοσία!

Μια και η σημερινή μας πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από το παρελθόν, ο σύγχρονος Εφιάλτης έρχεται μέσω της οικονομίας και φέρνει την “για οικονομικούς λόγους” άνευ όρων παράδοση της χώρας αλλά και την οικονομική (;) κατοχή της!

Με λίγα λόγια...

Η κυβέρνησή μας είναι επικίνδυνη για την χώρα και η σωτηρία αυτού του τόπου θα έλθει μόνο με την πτώση της!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: