Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ... (...και μια διάψευση με εικόνες...)

Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με τα τοπικά της περιοχής μου αλλά... όταν κάποιοι προκαλούν μάλλον θέλουν να τα ακούσουν!

Είναι γεγονός ότι τα Χανιά έχουν ιδιαίτερο εκλογικό ενδιαφέρον όχι μόνο για τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και (κυρίως!) για την Μπακογιάννη.

Το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά αλλά τα Χανιά στις εκλογές του 2004 εξέλεξαν 3 βουλευτές της ΝΔ και μόλις 1 του ΠΑΣΟΚ(!) ενώ οι προηγούμενοι τοπικοί άρχοντες, δήμαρχος και νομάρχης, είχαν εκλεγεί με την στήριξη της ΝΔ.
Άρα τα Χανιά έχουν βγει από την ζώνη σιγουριάς του ΠΑΣΟΚ το οποίο χρειάζεται να προσπαθεί συνεχώς για να διατηρήσει τον μύθο του στην Κρήτη.

Το σίγουρο είναι ότι και η ΝΔ χρειάζεται συνεχή προσπάθεια στα Χανιά μια και οι υπόλοιποι νομοί δίνουν στο ΠΑΣΟΚ ποσοστά “Σαντάμ”!

Μέσα σε αυτή την “αντιδικία” ήρθε να προστεθεί και η ΔΗΣΥ!
Είναι λογικό ότι η Μπακογιάννη-Μητσοτάκη περιμένει ότι η μεγάλη της δύναμη θα είναι στον “τόπο της” (έστω και αν  δεν έζησε ποτέ στα Χανιά και ως πολιτικός δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα τοπικά θέματα!) και θεωρεί ότι το ποσοστό που θα πάρει στα Χανιά θα είναι καθοριστικό για την είσοδό της στην βουλή!

Καταλαβαίνω απόλυτα τον πανικό που της δημιουργεί η αργή αλλά σταθερή αλλαγή του κλίματος στα Χανιά, οι αντιδράσεις όμως των ανθρώπων της τοπικά είναι προκλητικές και μάλλον έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ελπίζουν και περιμένουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβαν χώρα στα Χανιά δύο εκδηλώσεις της ΝΔ. Από την μία η ομιλία του πρώην βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη και από την άλλη η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Χανίων.

Η ομιλία του γραμματέα νέων τεχνολογιών Μανούσου Βολουδάκη την περασμένη Δευτέρα είχε τουλάχιστον 250 άτομα, μη αναμενόμενο πλήθος για την σημερινή πολιτική κατάσταση και την αδιαφορία που υποτίθεται ότι δείχνει ο κόσμος στους πολιτικούς, τα οποία αναγκάστηκαν να στριμωχθούν σε μία αίθουσα για πολύ λιγότερους, αλλά και σε διαδρόμους και φουαγιέ!

Η παρουσία του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού Μάξιμου Χαρακόπουλου στην κοπή της πίτας στην ΝΟΔΕ, σαφής ένδειξη ότι η ΝΔ αρχίζει και πάλι να δείχνει ενδιαφέρον στον νομό, ανησύχησε την Μπακογιάννη και τους τοπικούς της παράγοντες.

Βέβαια, επειδή ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, δηλώσεις τύπου “τον γαλάζιο γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού υποδέχθηκαν μόνο.... 38 άτομα στην Κρήτη” εντυπωσιάζουν και εξοργίζουν! Η ίδια η Μπακογιάννη το είπε, και ιδού τα πλάνα που δείχνουν το ψεύδος:

Αναφέρθηκε λοιπόν ο Μ. Χαρακόπουλος στους 3 Χανιώτες που κατέχουν θέσεις στον κεντρικό μηχανισμό του κόμματος:

  • Μανούσος Βολουδάκης ως γραμματέας νέων τεχνολογιών
  • Κυριάκος Βιρβιδάκης ως αναπληρωτής γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης (και βέβαια πρώτος ξάδερφος της Ντόρας...)
  • Γιάννης Μιχελάκης ως Εκπρόσωπος (Ναι, είναι Χανιώτης, με πραγματικούς δεσμούς με το νομό)
Αναφέρθηκε  στην συνεργασία του με τον Μ. Βολουδάκη στο παρελθόν και δήλωσε βέβαιος ότι θα ξανασυνεργαστούν στην επόμενη βουλή.

Αναφέρθηκε στην αγροτική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή και παραδέχθηκε ότι οι αγρότες της Κρήτης είναι λογικό να αισθάνονται αδικημένοι.

Αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει το κόμμα στα Χανιά και σε εκδηλώσεις-ομιλίες που θα ακολουθήσουν με την παρουσία των αρμοδίων τομεαρχών της ΝΔ για τα προβλήματα του νομού.

Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η αναφορά του στο ΔΗ.ΣΥ. ως “καμένο κόμμα”!

Αποτέλεσμα;
Ένας πρωτοφανής πόλεμος στο FB από τους ανθρώπους του κινήματος με διάφορα σχόλια (όχι πάντα κόσμια!) αλλά και ένας μαινόμενος Μαρκογιαννάκης στα τοπικά κανάλια να δηλώνει ότι οι έδρες στα Χανιά και στο Ρέθυμνο(!) είναι δικές τους γιατί η ηγεσία της ΝΔ “λαϊκίζει και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη”!...

Κατά πάσα πιθανότητα η (αντι)συνάντηση γνωριμίας που εντελώς τυχαία είχαν προωθήσει στο FB άνθρωποι της Μπακογιάννη την ίδια μέρα και ώρα με την κοπή της πίτας της ΝΔ δεν πήγε όπως περίμεναν και... πανικοβλήθηκαν. Και βέβαια δε δείχνουν πουθενά εικόνες από τη συνάντηση αυτή ! 

Δεν πειράζει.
Στις επόμενες εκλογές όλα θα ξεκαθαρίσουν.

Βέβαια ήδη έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται δικαιολογίες για την πιθανή(;) αποτυχία...
Δεν είμαστε έτοιμοι...
Θα κάνουμε συνέδριο στο τέλος Μαΐου..
Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα όργανα του κινήματος...
κλπ, κλπ, κλπ...

Όσον αφορά την ΝΔ...
Κύριοι,

είμαστε ίσως ο μοναδικός νομός της Ελλάδας με τέτοια ποσοστά της ΝΔ αλλά χωρίς κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση και σκοπεύουμε αυτό να αλλάξει!

Το κλίμα στα Χανιά έχει αλλάξει και καθημερινά βελτιώνεται.

Συνεχίστε να μας στηρίζετε και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: