Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ;;;...

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για την αλλαγή  του συντάγματος και την οριοθέτηση, συνταγματικά πλέον, του ελλείμματος της χώρας.

Η άποψη ότι μία τέτοια συνταγματική αναφορά/κατοχύρωση θα μας σώσει  από οικονομικές “εκτροπές” στο μέλλον είναι τουλάχιστον... γελοία!

Πρώτον, όλοι έχουμε καταλάβει ότι η λογιστική μπορεί να έχει να κάνει με αριθμούς αλλά μόνο θετική/ακλόνητη επιστήμη δεν είναι!
Η “δημιουργική” λογιστική είναι ένας νέος όρος μεν, αλλά έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας δεκαετίες τώρα.
Άρα μπορούμε να κάνουμε “λάστιχο” το έλλειμμα και ενώ φαίνεται στα χαρτιά να είναι μέσα στα συνταγματικά όρια... στην πραγματικά να έχει ξεφύγει τελείως!

Δεύτερον, όλοι έχουμε καταλάβει ότι το σύνταγμα, ειδικά τον τελευταίο καιρό, έχει γίνει κουρελόχαρτο από την ίδια την κυβέρνηση.
Υπογράφουν μνημόνια τα οποία είναι γεμάτα αντισυνταγματικούς όρους, νομοθετούν αντισυνταγματικούς νόμους και γενικώς η ίδια η κυβέρνηση ανατρέχει στο σύνταγμα μόνο όταν την συμφέρει!

Τι νόημα έχει λοιπόν μία συνταγματική αναφορά στο έλλειμμα από την στιγμή που έχουμε φτάσει σε σημείο να αναρωτιόμαστε τι νόημα έχει πια το ίδιο το σύνταγμα;!

Η πιο πρόσφατη γελοιοποίηση του συντάγματος αποδεικνύει περίτρανα την άποψη περί... κουρελόχαρτου!

Η κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά τις εκλογές, πέρασε 2 νόμους για το μεταναστευτικό τους οποίους μάλιστα, υποτίθεται, ότι είχε έτοιμους και πολύ καλά μελετημένους καιρό πριν εκλεγεί.

Κάποιος ιδιώτης που θεώρησε ότι θίγεται προσέφυγε στο ΣτΕ και όλα ανατρέπονται!

Ως δικηγόρος ο ίδιος, μπορούσε να δει και να τεκμηριώσει την καταπάτηση του συντάγματος και μάλιστα η εισήγηση του 4ου τμήματος του ΣτΕ προς την ολομέλεια αναφέρει ότι οι 2 αυτοί νόμοι αντιτίθενται σε 9 άρθρα του συντάγματος!
Κανένας δεν το είχε προσέξει στην κυβέρνηση;
Κανένας στο ΠΑΣΟΚ δεν είχε βρει έστω ένα από αυτά τα άρθρα;

Έχετε διαβάσει το σύνταγμα του κράτους κύριοι;

Φέρατε τα πάνω-κάτω στη χώρα με τον “Καλλικράτη” και νομοθετώντας αντισυνταγματικά την ψήφο σε κάποιες κατηγορίες μεταναστών, νοθεύετε τα αποτελέσματα των εκλογών και την βούληση των Ελλήνων.
Κάποιος που κατάλαβε την νοθεία και ήξερε να στοιχειοθετήσει αυτό που όλοι ψιθύριζαν σας ανατρέπει στον κόσμο σας (γιατί είναι σίγουρο ότι ζείτε στον κόσμο σας!) και δημιουργεί προβλήματα στον “υπέροχο”  “Καλλικράτη” σας!

Επειδή είθισται  η ολομέλεια να μην ανατρέπει εισηγήσεις που έχουν περάσει με ψήφους 7-0 ή 6-1 όπως έγινε τώρα, θα αναγκαστεί η κυβέρνηση και ο κ Ραγκούσης να αποδεχθεί και αυτή την γελοιοποίηση και αυτού του “μεταρρυθμιστικού” νόμου του και να επαναλάβει με νέους όρους τις εκλογές σε δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες εκλογικά τμήματα έχοντας φτιάξει νέους εκλογικούς καταλόγους!

Βέβαια τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ήδη εφαρμοστεί και τα νέα συμβούλια, δημοτικά και περιφερειακά, έχουν ήδη αναλάβει αρμοδιότητες.

Θα επαναληφθούν οι εκλογές από την αρχή με δύο Κυριακές;
Τι θα γίνει αν αλλάξουν τα αποτελέσματα;
Ξέρετε πόσες ενστάσεις θα κατατεθούν;
Η επανάληψη των εκλογών θα γίνει πριν την κατάθεση των αυτοδιοικητικών προϋπολογισμών ή μετά οπότε θα καταπέσει όλο το σύστημα;

Όταν λοιπόν η κυβέρνηση νομοθετεί “στο πόδι” χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν της το σύνταγμα του κράτους, γιατί θα το πάρει στα σοβαρά όταν ασκεί οικονομική πολιτική;

Απλή κοινή λογική..

Δεν υπάρχουν σχόλια: