Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ...

... ή ακόμα χειρότερα, δεν έμεινε και χώρος στη ζώνη για να ανοίξουμε άλλες τρύπες!

Είναι εντυπωσιακό αλλά, σε μία στιγμιαία κρίση ειλικρίνειας, ο Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι το μνημόνιο και τα μέτρα του δεν δούλεψαν και ψάχνουμε επιπλέον σχεδόν 25δις!

Βέβαια ούτε λόγος για παραίτηση του υπουργού ο οποίος, σε άλλη στιγμή λαϊκίστικης μεγαλοψυχίας, είχε δηλώσει ότι αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα θα έχει αποτύχει!

Κάποιος πρέπει να του θυμίσει το ρητό “καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς” γιατί αυτές οι “στιγμές” του δημιουργούν προβλήματα...

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που θα βρεθούν αυτά τα επιπλέον δις.

Τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης δεν μας επιτρέπουν να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.

Είναι σαφές ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι μία χίμαιρα.
Όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια “πατάσσουν” την φοροδιαφυγή χωρίς καμία επιτυχία.
Οπότε το ξεχνάμε!

Η μείωση μισθών και συντάξεων, όπως έχει ήδη γίνει, αφορά μόνο τους μεσαίους και μικρούς.
Οι γραμματείς, οι σύμβουλοι, τα στελέχη αλλά και οι συνδικαλιστές συνεχίζουν να απολαμβάνουν υψηλούς μισθούς “εις υγείαν των κορόιδων” και κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει κάτι για αυτό!

Η μείωση της σπατάλης στο δημόσιο παραμένει στις καλένδες.
Βέβαια είναι το αγαπημένο θέμα της κυβέρνησης και προσφέρεται για λαϊκίστικες κραυγές αλλά και η σπατάλη συνεχίζεται και δεν υπάρχει ιεράρχηση των δαπανών με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα πχ το υπουργείο παιδείας ή υγείας ενώ το πολιτισμού μοιράζει άφθονο χρήμα σε ΜΚΟ!

Κάτι μου λέει λοιπόν ότι ξέρω ποιοί θα είναι τελικά οι “χορηγοί” για τα 25δις...

Τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έχουν περιθώρια(!) περαιτέρω ανόδου του ΦΠΑ.

Τα καύσιμα, το αλκοόλ και τα τσιγάρα έχουν περιθώρια(!) περαιτέρω ανόδου των ειδικών φόρων τους.

Τα ακίνητα, γνωστά θύματα, έχουν περιθώρια(!) περαιτέρω ανόδου των υπαρχόντων φόρων αλλά υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πρόσθεσης και νέων.

Και κατόπιν τούτων όλα θα λυθούν ως διά μαγείας... ναι, καλά!

Για την φοροδιαφυγή είναι σίγουρο ότι θα... αυξηθεί!
Όταν ο πολίτης έχει οικονομικό πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνησή του του φέρεται άδικα και είναι σπάταλη, τότε η φοροδιαφυγή φαίνεται σαν... νόμιμη άμυνα!

Η μείωση του ΦΠΑ, των φόρων στα ακίνητα, του φόρου εισοδήματος, των ειδικών φόρων καθώς και η κατάργηση των έκτακτων εισφορών θα είχαν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στην αύξηση της κατανάλωσης (λόγω μείωσης των τιμών) και κατ' επέκτασιν στην αύξηση των εσόδων του κράτους!

Η μείωση των μισθών είναι απαραίτητη αλλά μόνο για τους “εσαεί” υψηλόμισθους πράγμα που θα δημιουργήσει και κάποια αίσθηση δικαιοσύνης στον κόσμο αλλά δεν νομίζω να την δούμε!

Ο περιορισμός της σπατάλης και ο εξορθολογισμός των δαπανών επιβάλετε αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να το κάνει.

Ούτε καν το αρχαιότατο “άρτον και θεάματα” δεν εφαρμόζει μια και κόβει τον “άρτο” προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα προσφέροντας μόνο “θεάματα”.

Που καταλήγουμε λοιπόν...

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει οικτρά και... το ξέρει!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: