Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠ...ΑΧΑΛΟ!!!...

Από εχθές που έγραψα για το χάος που θα προκύψει με την αντισυνταγματικότητα των μεταναστευτικών νόμων όλοι και όλα έχουν βαλθεί να μου αποδείξουν ότι αυτό είναι μία μόνο πτυχή του χάους στην χώρα!

Ας ξεκινήσουμε από τα γενικά...

Έχει ήδη δημιουργηθεί χάος στα ΜΜΜ.
Χάος από τις απεργίες για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση
Χάος από το κίνημα “δεν πληρώνω” το οποίο ξεκίνησε από τα διόδια αλλά λόγω των αυξήσεων στα εισιτήρια επεκτάθηκε και στα ΜΜΜ.
Χάος όμως και στην κυβέρνηση όπου ο Ρέππας δηλώνει ότι θα γίνουν πολύ αυστηρές οι ποινές για τους “τζαμπατζήδες” ενώ ο Καστανίδης μιλάει για εφαρμογή του νόμου “με κατανόηση” και “βάσει της κοινωνικής πραγματικότητας”!
ΤΟ μπ...άχαλο!

Έχει ήδη δημιουργηθεί χάος στην υγεία.
Χάος από τις απεργίες στο ΙΚΑ, στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Χάος από τις επ' αόριστον απεργίες των γιατρών.
Χάος στο ΙΚΑ όπου δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του να επισκέπτονται ιδιώτες γιατρούς άλλων ταμείων χωρίς όμως να έχουν ενημερωθεί για τους συμβεβλημένους γιατρούς και χωρίς να τους έχουν δοθεί συνταγολόγια!
ΤΟ μπ...άχαλο!

Έχει ήδη δημιουργηθεί χάος στην εργασία.
Χάος από τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας.
Χάος από την προσπάθεια της “σοσιαλιστικής” κυβέρνησης να βοηθήσει τους ιδιώτες να μειώσουν το εργατικό κόστος με “κάποιον” τρόπο που και ο ίδιος ο υπουργός δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να εξηγήσει επακριβώς.
Χάος που σίγουρα θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή του 8ωρου στο “καλομαθημένο” δημόσιο.
ΤΟ μπ...άχαλο!

Απερίγραπτο χάος αναμένεται να δημιουργηθεί με το νέο φορολογικό ν/σ όπου ήδη έχουν αρχίσει να σφάζονται υπουργοί στην ποδιά του. (Παπακωνσταντίνου vs Καστανίδη)

Εκτός όλων αυτών, μην ξεχνάμε ότι αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για τους μεταναστευτικούς νόμους αλλά και η εκδίκαση άλλων δύο υποθέσεων περί αντισυνταγματικότητας του μνημονίου και των αρμοδιοτήτων που δίνονται στην αυτοδιοίκηση με τον ¨Καλλικράτη”.
Άρα αναμένεται ακόμα μεγαλύτερο μπ...άχαλο!

Και για να πάω και σε κάτι πιο ειδικό-προσωπικό χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικού μπ...άχαλου.

Πρόσφατα η κυβέρνηση εφάρμοσε, με μεγάλη περηφάνια, την υποχρεωτική έκδοση “πράσινου” ενεργειακού πιστοποιητικού για τα κτήρια.
Είναι μία ιστορία που ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΝΔ και υπουργίας Σουφλιά και τώρα “επιτέλους” εφαρμόστηκε.
Θα περίμενε κανείς ότι μετά από τόσο καιρό θα είχε ολοκληρωθεί και οριστικοποιηθεί κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή του.
Και όμως!

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα τα διατηρητέα κτήρια δεν χρειάζονταν ενεργειακό πιστοποιητικό ενώ αυτή την εβδομάδα... χρειάζονται!
Ακόμα και σήμερα προσθέτουν “επεξηγήσεις”!

Θα πει κανείς:
Πόσο “πράσινο” μπορεί να είναι ένα κτήριο πχ του 1930(!!!) ή πόσο μπορεί να ενδιαφέρει τον αγοραστή ενός διατηρητέου κτηρίου αν είναι ή όχι “πράσινο”;
Προφανώς καθόλου!

Είναι άλλη μία τρανή απόδειξη ότι το ενεργειακό πιστοποιητικό είναι απλά άλλο ένα χαράτσι στα ακίνητα καλυμμένο με τον μανδύα της “πρασινίλας”!
Έτσι λοιπόν στο μπ...άχαλο στο οποίο ζούμε χρειάζονται 17(!!!) χαρτιά για να αποκτήσουν τα διατηρητέα κτήρια ένα πιστοποιητικό μη σωστής ενεργιακής απόδοσης από το κλειστότατο επάγγελμα των “πιστοποιητών” το οποίο προσφάτως μας προέκυψε!
ΤΟ μπ...άχαλο!

Δύο πιθανότητες υπάρχουν.

Ή η κυβέρνηση βασίζεται σε αυτό το μπ...άχαλο για να μας κρατάει απασχολημένους ώστε να μην αντιδρούμε,
Ή είναι απλώς θέμα ανικανότητας και η κυβέρνηση απαλλάσσεται... λόγω βλακείας!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: