Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΤΙ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ;...

Βέβαια το γνωστό άσμα λέει ότι “άγια μέρα ξημερώνει” αλλά ειδικά για το 2011 μάλλον αλλιώς θα χαρακτηριστεί.

Μετά από την επίσκεψη του ΓΑΠ στην Γερμανία και την τραγική του εικόνα στην κοινή συνέντευξη με την Μέρκελ ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού...

“...Θα ήθελα να αναφέρω Άνγκελα, πόσο εκτιμώ τις προσωπικές προσπάθειες που καταβάλεις για τη δημιουργία μιας νέας κοινής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

Θα ήθελα, επίσης, να σε ευχαριστήσω για την υποστήριξη, τη φιλία και τη φιλοξενία σου. Όπως είπε και η Άνγκελα, έχουμε στενή διμερή συνεργασία σε πολλούς τομείς, από τον τουρισμό, την υγεία και την πράσινη ανάπτυξη, μέχρι το περιβάλλον μας και τα δάση - και σε ευχαριστώ γι' αυτό”


...έδειχναν έναν φοβισμένο, ηπίων τόνων πολιτικό που δεν έχει χωνέψει ακόμα τα  όσα άκουσε, την κατσάδα που έφαγε και, ακόμα χειρότερα, δεν ξέρει πως να παρουσιάσει στον λαό του αυτό που φαίνεται ότι έρχεται.

Είναι το λιγότερο “χαζοχαρούμενη” αντίδραση το να ευχαριστείς τον βασικό υπαίτιο (μετά από εσένα βέβαια!) της σημερινής κακουχίας και ανέχειας των Ελλήνων για την συνεργασία του στην “πράσινη ανάπτυξη”!
Μόνο αν καταφέρει να το περάσει στον κόσμο ως προετοιμασία του περιβάλλοντος επειδή... κοντεύουμε να πάρουμε τα βουνά!

Από εκείνη την επίσκεψη πάντως, έχει αρχίσει μία αλλαγή πλεύσης.

Ξαφνικά άρχισαν να μικραίνουν, έως και να εξανεμίζονται, όλες οι προσδοκίες για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου.

Ξαφνικά είναι σαν να μην ζητάμε και να μην περιμένουμε τίποτα!

Επειδή όλοι πια μας έχουν πάρει χαμπάρι έχουν αρχίσει να καλύπτουν... τα οπίσθιά τους επισημαίνοντας ότι το υπέροχο(!) μνημόνιο δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει.

Για ότι πάθουμε δηλαδή, δεν θα φταίει το καταπληκτικό(!) μνημόνιο αλλά η Ελληνική κυβέρνηση και μόνο αυτή.

Κανένας δεν έχει τα κότσια να παραδεχθεί ότι το σωτήριο(!) μνημόνιο, που μπορεί να δημιουργήθηκε από τρίτους αλλά έγινε ασυζητητί αποδεκτό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήταν στην πραγματικότητα καταστροφικό για την χώρα!

Οι προσπάθειές μας για την αναδιάρθρωση του χρέους  ή την επιμήκυνση αποπληρωμής μάλλον δεν ενδιαφέρουν καθόλου τους Γερμανούς οι οποίοι προωθούν εννιαία λύση για όλους τους... “προβληματικούς”.

Έτσι, οποιαδήποτε αλλαγή που ίσως προκύψει θα οφείλεται αποκλειστικά στην νέα Ιρλανδική κυβέρνηση η οποία έχει την άνεση και τον αέρα της εντολής που έχει μόλις πάρει.
Ο ΓΑΠ  και η κυβέρνησή του δεν μας έχουν δείξει καμία όρεξη για διαπραγμάτευση εξ αρχής οπότε τι να περιμένουμε τώρα...

Η 25η Μαρτίου λοιπόν, αναμένεται μαύρη, πικρή και καταστροφική!

Ίσως να αποδειχθεί  η απαρχή για πολλά ακόμα δεινά για τον τόπο!

Με λίγα λόγια, οι πρόωρες εκλογές φαίνονται όλο και πιο πιθανές!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: