Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΑΝ...

Βάζω στοίχημα ότι η κυβέρνηση  επιθυμεί να ξεχάσει την εβδομάδα που πέρασε.
Να την διαγράψει από το ημερολόγιο.
Να την ρίξει στην πυρά.

Όλα πήγαιναν καλά και, παρ' όλες τις μικρές κρίσεις κατά διαστήματα, η καταστροφή της χώρας προχωρούσε βάσει σχεδίου χωρίς προβλήματα που δεν λύνονται με την γνωστή καραμέλα “για όλα φταίνε οι προηγούμενοι”.

Και ξαφνικά...

Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα είχαμε την πλήρη αποδόμηση...

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή με την συνέντευξη τύπου της τρόικα.
Τα όσα είπαν περί πώλησης περιουσίας του δημοσίου, η καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης και τα μισόλογα όταν η πώληση έγινε εκποίηση και τελικά αξιοποίηση, στοίχησαν πολύ!

Όχι μόνο φάνηκε αμηχανία στην κυβέρνηση με την γνωστοποίηση της “κρυφής ατζέντας” της, αλλά και κόλλησαν άσχημα στον τοίχο πρωθυπουργό και υπουργό οικονομικών!

Με το σκεπτικό ότι ο Παπακωνσταντίνου ήταν προσωπική επιλογή του ΓΑΠ και μέλος της δικής μας κυβερνητικής τρόικα (ΓΑΠ-Ραγκούσης-Παπακωνσταντίνου), το στραπάτσο ήταν μεγάλο!

Τα ΜΜΕ άρχισαν να μιλούν για παραίτηση/αποπομπή Παπακωνσταντίνου και για έντονη γκρίνια ακόμα και εντός της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Οι πάντες κατά ΠΑΠ!

Και ενώ προσπαθούσαν να μαζέψουν τα αναμάζευτα τους ήρθε και άλλο χτύπημα...

Ο Ραγκούσης που μέχρι τώρα είχε μόνο επιτυχίες(;) στο ενεργητικό του όπως τον περίφημο “Καλλικράτη”...
Ο Ραγκούσης που ασκεί χρέη πρωθυπουργού όταν απουσιάζει ο ΓΑΠ δηλ. κάτι λιγότερο από 365 ημέρες το χρόνο...
Ο Ραγκούσης δεν ελέγχει το υπουργείο του!

Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώθηκε με την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους που κατέθεσε ο υφυπουργός Γ.Ντόλιος εν αγνοία(;) του υπουργού Ραγκούση.
Βέβαια την ανακάλεσε λόγω των πιέσεων που δέχτηκε αλλά το κακό είχε γίνει!

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να φάνηκε πιο ανώδυνη η άγνοια από την παραδοχή της ευθύνης για την κατάθεση της εγκυκλίου, το θέμα είναι ότι φάνηκε ότι ο Ραγκούσης δεν έχει τον έλεγχο του υπουργείου του οπότε πως να περιμένει κάποιος να ελέγχει την κυβέρνηση εν τη απουσία του πρωθυπουργού;

Όχι βέβαια ότι όλα δουλεύουν ρολόι εν τη παρουσία του...

Η κατρακύλα πάντως φαίνεται να μην έχει τέλος μια και ετοιμάζεται νέα “γκάφα” με την συγχώνευση Εθνικής-Alpha και ότι άλλο προκύψει τώρα που έγινε η αρχή.

Φτάσαμε λοιπόν σε σημείο όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι να φαίνονται σίγουροι για την ανατροπή του σκηνικού και βέβαιοι για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών.

Θα μου επιτρέψουν όμως να διαφωνήσω.

Μπορεί η αλλαγή του σκηνικού να είναι εντυπωσιακή αλλά τίποτα δεν εγγυάται ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν και χειρότερα!

Ακόμα και ένας απλός ανασχηματισμός, με την απομάκρυνση ειδικά του ΠΑΠ, δεν  φαίνεται ως λύση μια και οι ισορροπίες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  είναι εύθραυστες και είναι σίγουρο ότι ο ανασχηματισμός θα φέρει και άλλες γκρίνιες.

Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται(!) ο πρωθυπουργός.
Δεν μπορώ να κάνω έστω και υπόθεση εργασίας.

Για μένα όμως είναι σίγουρο ότι το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον δεν απομακρύνεται τουλάχιστον με αυτήν την αιτιολόγηση.

Τι άλλο θα γίνει κανείς δεν ξέρει αλλά αυτή η αποδόμηση της τριανδρίας δεν είναι αρκετή!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: