Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Προσπαθούν να απομονώσουν τον Σαμαρά...

Τελευταία παρακολουθούμε μια εξέλιξη μέσα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία όσο περνάει ο καιρός όλο και πυκνώνει. Παρατηρούμε ορισμένα  στελέχη να διαφοροποιούνται δημόσια, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, από την επίσημη γραμμή που εκφράζει η ηγεσία του κόμματος. Τα στελέχη αυτά έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, αλλά δεν φαίνεται προς το παρόν να είναι οργανωμένα μεταξύ τους.  Αργότερα, κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί και αυτό.

Τα κοινά αυτά χαρακτηριστικά είναι:....

1) Οι μεσαιοχωρίτικες αντιλήψεις τους.  Κοινός στόχος τους είναι να μην εγκαταλείψει η Νέα Δημοκρατία το σύνθημα του μεσαίου χώρου. Ως μέγιστο επιχείρημα  για να πείσουν είναι ότι, ο Καραμανλής κατέλαβε την εξουσία το 2004 με το σύνθημα του μεσαίου χώρου, η εγκατάλειψη του οποίου απομακρύνει το κόμμα από την προοπτική εξουσίας. Εκμεταλλευόμενοι μάλιστα  τη στασιμότητα που εμφανίζει το κόμμα στις διάφορες δημοσκοπήσεις, γύρω στο 20%, ισχυρίζονται πως αυτό είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της ιδεολογίας του μεσαίου χώρου, η οποία εγκατάλειψη, κατά τους ισχυρισμούς τους είναι η αιτία που δεν έρχονται στο κόμμα οι δυσαρεστημένοι  από το ΠΑΣΟΚ.

2) Η ηλικία τους. Ανήκουν κυρίως στην ηλικιακή κατάσταση αυτών που αποκαλούμε σαραντάρηδες.

3) Οι ολιγαρχικές τους καταβολές.  Είναι συνήθως στελέχη που ανήκουν σ’ αυτό που αποκαλούμε σκληρή πολιτική ελίτ στη χώρα μας. Δηλαδή στελέχη που είναι στην πολιτική, είτε με βάση την κληρονομική διαδοχή, είτε είναι ευνοούμενοι και ενεργούμενα πολιτικών οικογενειών. Προσπαθούν να ανασυστήσουν την παλιά κομματική ελίτ της Νέας Δημοκρατίας και να διατηρήσουν τα πολιτικά  κεκτημένα των οικογενειών τους.

4) Η προσποιητή επίκληση του μεσαίου χώρου. Στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν καθόλου στην κοινωνική πολιτική που υπονοεί ο μεσαίος χώρος. Είναι στελέχη ακραία νεοφιλελεύθερα και ο μόνος στόχος τους είναι η συσπείρωση ετερόκλητων στοιχείων για την κατάληψη της εξουσίας. Όπως δηλαδή ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε το λαό με το «λεφτά υπάρχουν», έτσι και τα ίδια αυτά νεοφιλελεύθερα στελέχη πιστεύουν ότι θα εξαπατήσουν το λαό με την κοινωνική προβιά του μεσαίου χώρου.

5) Είναι δοκιμασμένα και φθαρμένα στελέχη. Τα περισσότερα από τα στελέχη αυτά, είτε άλλα μέλη των οικογενειών τους έχουν δοκιμαστεί πολύ υψηλά, ακόμα και σε υπουργικούς θώκους και έχουν συμβάλλει στο να φτάσει η χώρα μας στη σημερινή της κατάσταση.

6) Είναι στελέχη που προκαλούν αποστροφή στο μέσο Έλληνα πολίτη και σκεπτικισμό για την συνεχιζόμενη παραμονή τους στην πολιτική σκηνή.

7)  Συντηρούν το δίπολο Αριστερά – Δεξιά.  Με την λεκτική τους διάρροια περί μεσαίου χώρου, συντηρούν το δίπολο Αριστερά – Δεξιά και προσπαθούν να απομονώσουν τον Αντώνη Σαμαρά προς τα Δεξιά της Κεντροδεξιάς παράταξης, όπως αρέσκονται να την ονομάζουν,  της οποίας εμφανίζονται ως γνήσιοι εκφραστές και ενοποιητικά στοιχεία, βάζοντας ταυτόχρονα και υποθήκες για υποψηφιότητα δελφίνων.

8)  Στηρίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη συνέχιση του μνημονίου, πασπαλίζοντας τις αγορεύσεις τους με διάφορες σοφιστικέ ατάκες.

9) Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι τα ίδια αυτά στελέχη αποτελούν τα βαρίδια της Νέας Δημοκρατίας και η βασική αιτία που το κόμμα δεν ανακάμπτει.

Εμείς, σε αντίθεση με τα πιο πάνω στελέχη, πιστεύουμε ότι ο λαός δεν ανέχεται άλλο την κοροϊδία και την εξαπάτηση. Θέλει πλέον ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και ξεκάθαρες προτάσεις και το κόμμα που θα αναλάβει την εξουσία ,να έχει ξεκάθαρη λαϊκή εντολή για συγκεκριμένες ενέργειες και όχι γενικό χαΐδεμα αυτιών και συνέχιση των πρακτικών της εκλογικής πελατείας, με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας.

Πιστεύουμε ότι σήμερα πλέον θα κερδίσει και θα λάβει ισχυρή εντολή το κόμμα εκείνο που θα επιμείνει στον κοινωνικό μετασχηματισμό και στον πλήρη εκδημοκρατισμό της χώρας μας.

Να υπενθυμίσουμε απλά στους μεσαιοχωρίτες, ότι μπορεί ο κ. Καραμανλής να εξασφάλισε τις εκλογές συντασσόμενος με όλα τα αιτήματα, στη λογική του μεσαίου χώρου, αλλά όταν ήρθε στην εξουσία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, παρά μόνο να γίνει διαχειριστής του καθεστωτικού Συστήματος ΠΑΣΟΚ, μέχρι που αυτό τον απέβαλε για να ανακαλέσει τον γνήσιο εκφραστή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: