Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΩΝΗ, ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΝΩΡΙΣ...

Είμαστε 10 ημέρες πριν από τις εκλογές και νομίζω ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να εξηγηθούμε έτσι ώστε να μην παρεξηγηθούμε στις 8 Νοεμβρίου!
Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!

Είναι φανερό ότι υπάρχει πανικός στο ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την κομματική προεκλογική διαφήμιση ή την περιβόητη διακαναλική συνέντευξη κοτζάμ πρωθυπουργού με πρόφαση της τοπικές εκλογές;

Προσωπικά θεωρώ ότι όσο προσπαθεί να μπει μπροστά και να ζητήσει “ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό” τόσο χειρότερα κάνει τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά ας τον αφήσουμε στον πόνο του και ας έρθουμε στα δικά μας...

Αντώνη,
τον τελευταίο καιρό σε βλέπω να έχεις άλλον αέρα μιλώντας στον κόσμο. Φαίνεσαι χαμογελαστός και αισιόδοξος.

Είναι λογικό και απόλυτα θεμιτό ένας άνθρωπος που έχει πρόγραμμα και όρεξη για δουλειά να βιάζεται να “βάλει μπρος”!

Όλοι βλέπουμε το κλίμα να αλλάζει και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.

Eλπίζουμε όλοι ότι το βράδυ των εκλογών θα έχεις τη δυνατότητα να μιλήσεις για την πρώτη νίκη μας.

Πριν το κάνεις όμως θα πρέπει να αναρωτηθείς ποιος κέρδισε και γιατί.

Κέρδισε η ΝΔ ή έχασε το ΠΑΣΟΚ;

Για να πούμε ότι θα έχει κερδίσει η Ν.Δ., θα πρέπει το αποτέλεσμα να έχει προέλθει από συστηματική και οργανωμένη δουλειά του κόμματος. Από δουλειά στην οργάνωση, στην κινητοποίηση, στην παραγωγή πολιτικού λόγου, στην επικοινωνία.  Έχει γίνει αυτή η δουλειά Αντώνη; 

Όχι βέβαια. Όλα βασίζονται στην προσωπική σου ακτινοβολία και στα εγκληματικά λάθη της άλλης πλευράς.

Περηφανεύεσαι - δικαίως - για την κινηματική διαδικασία που σε ανέδειξε αρχηγό. Φτάνει όμως η κινηματική διαδικασία για να βρει ξανά την ελπίδα του ο τόπος  Φοβάμαι πως όχι. Πρέπει χωρίς να χαθεί η φρεσκάδα και ο αυθορμητισμός της κινηματικής διαδικασίας, να χτιστεί κυριολεκτικά από το μηδέν ένα σύστημα που θα παράγει πολιτική και λόγο. Ένα σύστημα το οποίο θα πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να ασκήσει την εξουσία διαφορετικά από τους αντιπάλους μας, αλλά διαφορετικά και από το πρόσφατο παρελθόν μας. Ένα σύστημα που τελικά θα πείσει ότι μπορεί να υλοποιήσει το όραμά μας  μιας περήφανης πατρίδας που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να προκόψουν, και ταυτόχρονα θα νοιάζεται αυτούς που δεν τα καταφέρνουν.   

Τί έκανε ως σήμερα η Ν.Δ. για να χτίσει ένα τέτοιο σύστημα;

Έδωσε λόγο στις χιλιάδες των μελών της κινηματικής διαδικασίας και στις εκατοντάδες των νέων κομματικών οργανώσεων που δημιουργήθηκαν; Έδωσε συνέχεια στην κινηματική διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών;

Έγινε κάποια οργανωμένη προσπάθεια για προεκλογική ενημέρωση, για αποτροπή από την αποχή των ψηφοφόρων ή για στήριξη των υποψηφίων; Επελέγησαν πραγματικά οι καλύτεροι υποψήφιοι, και με ποιά διαδικασία;

Υπήρξε στην προεκλογική περίοδο επαφή και επικοινωνία με τους bloggers, δεδομένης μάλιστα της εχθρότητας των συμβατικών ΜΜΕ αλλά και της φθίνουσας επιρροής τους;

Τϊποτα από όλα αυτά.

Επειδή λοιπόν εδώ θα είμαστε και στις 8 Νοεμβρίου θα ήθελα, με καλή πάντα πρόθεση, να σου γράψω δυο λόγια που τα λέμε μεταξύ μας πολλοί, πάρα πολλοί άνθρωποι που παλεύουμε και για σένα και για την παράταξη.

Μην θριαμβολογήσεις για την άψογη  οργάνωση του κομματικού μηχανισμού!
Μην θριαμβολογήσεις για την σωστή επικοινωνιακή πολιτική!
Μην θριαμβολογήσεις για τα υπέροχα ψηφοδέλτια!

Θα είναι λάθος!

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. είναι να βγουν την άλλη μέρα να πανηγυρίζουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τα οργανωτικά και επικοινωνιακά ελλείματα.  Μην τους αφήσεις!

Μην αφήσεις μέσα από την σταδιακά ερχόμενη επιτυχία, να δημιουργηθεί γύρω σου αυλή, σαν αυτή που απέκοψε από την κοινωνία τον προκάτοχό σου και μας έφερε στο σημείο που μας έφερε τον Οκτώβρη του 2009.

Θριαμβολόγησε για τον κόσμο της παράταξης!
Θριαμβολόγησε γιατί ο κόσμος σε στηρίζει και πιστεύει σε σένα!
Θριαμβολόγησε γιατί το κόμμα έχει μέλλον!

Όμως φρόντισε παράλληλα να φτιάξεις  οργάνωση, σύστημα παραγωγής πολιτικής και επικοινωνίας, με εσωτερική δημοκρατία και αξιοκρατία.

Τότε θα είμαστε μαζί σου ως την τελική νίκη!

Απλή κοινή λογική...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι στο κομμάτι οργάνωση της βάσης δεν έγινε σχεδόν τιποτα.
Που τις είδες τις εκατοντάδες νέες κομματικές οργανώσεις? Οσες δεν κλείνουν υπολειτουργούν και επιβιώνουν με προεκλογικές ενισχύσεις υποψηφίων.
Δεν ξέρω τι θα βγάλει η κάλπη αλλά εγώ γύρω μου δεν βλέπω κάποιον ενθουσιασμό ή έστω εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η δυσαρέσκεια προς το ΠΑΣΟΚ ή η καταψήφιση του. Με ενδιαφέρει να βρουν απήχηση οι ιδέες της συντηρητικής/φιλελεύθερης/Κεντροδεξιάς (διάλεξε και π΄ρε) παράταξης.