Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΠΟΙΟΣ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΠΑΤΕΙ...

Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός έχει τραυματίσει τόσο πολύ το προφίλ του που σίγουρα θα θέλει να τις διαγράψει από την μνήμη του!

Πέρασε πολλές από αυτές διαπραγματευόμενος με υπουργούς και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν εντολές και όχι ικεσίες(!!!), για μία θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα ΜΜΕ ανέβασαν πολύ τις προσδοκίες του κόσμου για τα άτομα που θα κατέβαιναν στον τοπικό πολιτικό στίβο, στηλίτευσαν τον Σαμαρά για την έλλειψη γυναικών στα ψηφοδέλτια και γενικώς καλλιεργούσαν κλίμα αισιοδοξίας και επανάστασης για τον νέο θεσμό του “Καλλικράτη”.

Τελικά ανακοινώθηκαν ονόματα χωρίς ιδιαίτερο κύρος, ψηφοδέλτια χωρίς πρωτοκλασάτους, χωρίς γυναίκες, χωρίς “νεύρο” αλλά και στήριξη υποψηφίων τύπου Μπουτάρη ή Τατούλη...

Αλήθεια, με τι καρδιά και συνείδηση οι Θεσσαλονικείς θα ψηφίσουν κάποιον που ονειρεύεται “οδό Κεμάλ Ατατούρκ” στο κέντρο της πόλης τους και “Μακεδονία” στα βόρεια σύνορα της χώρας;

Το θέμα είναι ότι η σοβαρότητα και η βαρύτητα που προσδοκούσε η κυβέρνηση να προσδώσει στον “Καλλικράτη” καταρρακώθηκε και από μόνη της υποβίβασε και υποβάθμισε την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτή η ανακολουθία που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι αντιρρήσεις των βασικών του στελεχών φαίνεται πως εκνεύρισε τον πρωθυπουργό και προχώρησε εσπευσμένα σε ανασχηματισμό μέσα στην μαύρη νύχτα...
 

Το πιο εντυπωσιακό ήταν η ώρα! 01:35:40'' !!!

Ακόμα και το κλασικά “καλό χαρτί” του ανασχηματισμού για το προφίλ ενός πρωθυπουργού αλλά και για τον νέο χαρακτήρα της κυβέρνησης, το έκαψε και αυτό! Πρωτοφανές! 
Καταρχάς ήταν η πρώτη φορά στην νεότερη τουλάχιστον ιστορία της χώρας που, μέρες τώρα, είχε προαναγγελθεί “σαρωτικός” και “διαρθρωτικός” ανασχηματισμός.
  
Από την άλλη ο ριζικός ανασχηματισμός ήταν 7 αναπληρωτές υπουργοί, 48 από 37 υπουργοί και μετονομασίες υπουργείων παλαιών και νέων.

Με λίγα λόγια καμία σχέση με οικονομία και κρίση αφού και πολλοί είναι και διάφορα έξοδα προστίθενται από νέα λογότυπα υπουργείων, νέες επιγραφές, νέα επιστολόχαρτα, νέοι φάκελοι, νέοι και πολλοί γραμματείς, κλπ, κλπ, κλπ.

Αλήθεια, θα ξαναβάλουν μπρος το opengov για να αλλάξουν ΓΓ στα υπουργεία μια και οι υπάρχοντες ήταν επιλογές των προηγούμενων υπουργών;...

Η καταφανής ομολογία ήττας όσον αφορά τις προηγούμενες επιλογές του Παπανδρέου, η έλλειψη εύρυθμης λειτουργίας του κράτους, σωστής συνεργασίας μεταξύ υπουργείων αλλά και παραγωγής έργου από το κράτος γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως καινοτομία στην διάρθρωση της κυβέρνησης.

Αφού έγινε ο πειραματισμός των νέων προσώπων, τα οποία προφανώς δεν ήταν τα καταλληλότερα, γυρνάμε στην πεπατημένη με παλαιά και δοκιμασμένα στελέχη πχ Παπουτσή, Σκανδαλίδη, Χυτήρη κλπ.


Πάντως η λαϊκή σοφία λέει ότι “όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και σκ..ά πατεί”. Εμείς όμως δεν έχουμε σχέση με αυτά μια και ο ανασχηματισμός έγινε απογευματάκι... ώρα Αμερικής!!!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: