Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Φυλάξτε τους...

Γράφει ο Άγγελος Πυριόχος 

Μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, εκατοντάδες οι αιτήσεις για προσωπική φρουρά. "Μάχιμοι" δημοσιογράφοι ζητούν αστυνομική προστασία. Από κοντά, επιχειρηματίες και συνήθεις πολιτικοί. Ευκαιρία βρήκαν. Οσο να ’ναι το να κυκλοφορείς με αστυνομική προστασία, σου δίνει πόντους. Εμαθα ονόματα δημοσιογράφων… για πολλά χαστούκια. Πόσο εύκολα χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους οι παλικαράδες της φακής. Εστω των φακών επαφής. Σε λίγο ο Χρυσοχοΐδης θα καταργήσει την ομάδα ΔΙΑΣ για να τους κάνει προσωπικούς φρουρούς αναιτίως φοβισμένων.

Την ίδια στιγμή στην πολιτική συνεχίζονται τα γνωστά. Ο Πάγκαλος «έλυσε τη σιωπή» του. «Δεν μας κυβερνά η Τρόικα». Ακούγεται ανατριχιαστικά αισιόδοξο ε; Τότε ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Ο Παπανδρέου αποκλείεται, είναι εκτός τόπου, για να μην παρεξηγηθώ είναι συνήθως εκτός χώρας, έξω από τον τόπο του. Τότε ποιος την κυβερνά. Είναι ανησυχητικά τα λόγια του Πάγκαλου. «Οποια προσπάθεια κάνουν αυτοί (της Τρόικας) για να συγκυβερνήσουν δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή». Αυτό, το είπε ως μήνυμα στα μέλη της κυβέρνησης, αφού την έχουν την ανασφάλεια. Είναι υπουργοί ή απλώς κλητήρες της Τρόικας; Ολο αυτό επειδή ο Παπακωνσταντίνου νιώθει πιο Πάγκαλος από τον Πάγκαλο και ενημέρωσε ότι στους ελέγχους της Τρόικας στα υπουργεία, θα συμμετέχει και ο ίδιος. Δηλαδή τρεις η Τρόικα κι ένας αυτός 4.

Παράλληλα, με όλα αυτά τα κομψά, ο Λοβέρδος προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργούνται αποφάσεις διαιτησίας που δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα πέραν των προβλεπόμενων από το Μνημόνιο. Αρα μας κυβερνά η Τρόικα, άρα η ζέστη πείραξε τον Πάγκαλο. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο ας πούμε πρωθυπουργός είναι μεταξύ Τελ Αβίβ και Ραμάλας. Εμείς κρεμάλα αυτός Ραμάλα. Και ο Αγγέλου του Καραμανλή να βλέπει αγγελάκια, ο Μαντέλης να απολογείται για τη Siemens κι ο Ζορμπάς να μαθαίνει συρτάκι στα ομόλογα.

Θέλουν όλοι φύλαγμα. Και οι δημοσιογράφοι και ο Πάγκαλος και ο Λοβέρδος, όλοι. Ναφθαλίνη και φύλαγμα στο πατάρι. Εμάς ποιος θα μας φυλάξει; Όταν ο Λοβέρδος κόβει τις αυξήσεις, όταν ο φόβος σε κλειδώνει και δεν βγαίνεις στους δρόμους, όταν οι σφαίρες λειτουργούν ως γομολάστιχες για να σβήνεις κείμενα…

ΠΗΓΗ   ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: