Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Το ΔΝΤ ανακάλυψε προώθηση της … ανάπτυξης στην Ελλάδα !!!

Πρόοδο στην προσπάθεια εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών στη χώρα μας, η οποία συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης, διαπιστώνει στην ενδιάμεση έκθεσή του για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σημειώνεται ακόμη ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου το βάρος της προσαρμογής να διαμοιραστεί σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και να προστατευθούν οι πιο αδύναμες ομάδες
(http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1844015)

Την προσπάθεια αυτή πρέπει να την ανακάλυψε ντετέκτιβ…

Σε ό,τι αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι προχωρά βάσει προγράμματος. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή σχετικά με τις δαπάνες των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και των ΔΕΚΟ, που, όπως αναφέρεται, δεν ελέγχονται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν φταίει η καλή σας κυβέρνηση Έλληνες ιθαγενείς… Ο Καραμανλής φταίει ως συνήθως με την κακιά δεξιά

Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη ότι η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται, όπως αναμενόταν, λόγω των περικοπών των δημοσίων δαπανών, ενώ ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερος του αναμενόμενου, καθώς, όπως αναφέρει το ΔΝΤ, οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους δεν έχουν απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις.

Το ξέραμε ότι θα πεινάσετε αλλά βρήκαμε  τους κακούς…
Για το ασφαλιστικό σύστημα, η έκθεση αναφέρει ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις στο μελλοντικό κόστος των συντάξεων. Δεν είναι, ωστόσο, ξεκάθαρο, κατά το ΔΝΤ, αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να το μειώσει το εν λόγω κόστος από 12,5% του ΑΕΠ που ήταν πριν τη μεταρρύθμιση σε 2,5% του ΑΕΠ σε «ένα βήμα», όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα.

Θα δούμε δηλαδή αν θα σας βασανίσουμε … απλώς, ή αν θα βάλουμε και σαδομαζοχιστικά στοιχεία στις πολιτικές

Πιέσεις συνδεόμενες με τη ρευστότητά τους αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι τράπεζες, αν και επισημαίνεται ότι οι εν λόγω πιέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια της ΕΚΤ. Προστίθεται δε ότι η κεφαλαιακή τους επάρκεια παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα από τα ελάχιστα απαιτούμενα.

Καλή θα ήταν μια συγχώνευσή. Στις 2  συγχωνεύσεις θα λάβουμε και έπαινο..
Θετική είναι η αποτίμηση για την προώθηση του «Καλλικράτη», που, όπως αναφέρεται, θα μειώσει τον αριθμό των τοπικών αρχών και κατ’ επέκταση τις δαπάνες, ενώ επισημαίνονται οι πρόνοιες του νέου νόμου για την αποκέντρωση εξουσιών.

Τα κεφάλαια για τις 7 Γενικές Διοικήσεις δεν τους τα δώσαμε μεταφρασμένα, σε αντίποινα των σημείων του μνημονίου που δεν μας έδωσαν αυτοί.
Ανάλογα σχολιάζονται και κινήσεις όπως η προσπάθεια εξυγίανσης του ΟΣΕ

Στο σημείο αυτό παραιτούμαι της ανάγνωσης της έκθεσης, θέλοντας να διαφυλάξω τα όποια υγιή εγκεφαλικά κύτταρα μου έχουν απομείνει

Μικρός Οδυσσέας


ΠΗΓΗ  ANTINEWS

ΥΓ:   Αναρωτιέμαι αν το ΔΝΤ ξέρει από οικονομικά! 
Αυτοί είναι κάποιοι από τους καλύτερους οικονομολόγους του κόσμου;,
Αυτοί θα μας βοηθήσουν ή μάλλον θα μας... σώσουν;
Ή λοιπόν είναι εντελώς ηλίθιοι και τρώνε ότι τους σερβίρει η Ελληνική κυβέρνηση χωρίς να το ψάξουν ή, ακόμα χειρότερα, χωρίς να μπορούν να ψάξουν την ακρίβεια των στοιχείων  ...
ή η πολιτική σκοπιμότητα υπερτερεί της οικονομίας !
Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι εδώ είναι Ελλάδα και υπάρχει ακόμα, έστω και λίγος, κόσμος που βλέπει, ακούει και προπαντώς σκέφτεται με την κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: