Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ...

Είμαστε και εμείς από εκείνους τους πατριώτες (και δεν νιώθουμε ένοχοι γι’ αυτό, ούτε μας ενοχλεί ο χαρακτηρισμός, που προφανώς για τον εαυτό σας είναι μειονέκτημα, κουσούρι), κύριε αντιπρόεδρε, που από την πρώτη στιγμή αντιταχθήκαμε στην αγορά της τουρκικής τράπεζας, της Finansbank, από την Εθνική Τράπεζα επί Αράπογλου, όπου τα εκατομμύρια και τα μπόνους έπεφταν βροχή... Και κάποιες τσέπες φούσκωσαν...
Όχι γιατί είμαστε αντίθετοι να επενδύσει κάποιος ιδιώτης σε άλλες χώρες. Όμως η Εθνική Τράπεζα δεν είναι «κάποιος». Είναι το κράτος. Ανήκει στο Δημόσιο. Απόδειξη ότι διορίζει τον διοικητή της. Πας τα λεφτά σου, κύριε Κράτος, που σου περισσεύουν, όταν έχεις ανάπτυξη στη χώρα σου, έχεις επενδύσει στους τομείς που έχουν ζήτηση, έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας και παραγωγή. Όταν ζητάς από Έλληνες και ξένους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν μπορείς εσύ να πηγαίνεις να κάνει επενδύσεις σε άλλες χώρες. Κάποιοι, και με το δίκιο τους, θα σκεφτούν ότι για να στέλνει η Ελλάδα έξω τα λεφτά της, δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε η ίδια σε επένδυση στη χώρα της!

Αυτή είναι η μια πλευρά.

Υπάρχει όμως η σοβαρότερη. Δεν πας να προσφέρεις ΤΡΙΑΜΙΣΙ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ σε μια χώρα, να την ενισχύσεις οικονομικά, όταν δεν σε σέβεται και κάθε μέρα σε απειλεί, έχει βάλει casus belli αν κάνεις αυτά που είναι δικαίωμά σου, να επεκτείνεις δηλαδή στα 12 μίλια τα χωρικά σου ύδατα, αλωνίζει στον εναέριο χώρο σου, τρομοκρατεί τους κατοίκους των νησιών μας, όπως στο Αγαθονήσι, αμφισβητεί την κυριαρχία σου, βάζει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, φθάνουν οι φρεγάτες της μέχρι το Σούνιο, 37 χρόνια τώρα τουρκικά στρατεύματα κατοχής κατέχουν έδαφος της Κύπρου. Και στο κάτω κάτω της γραφής τσοντάρεις για να καλύπτει το κόστος των καυσίμων για να παραβιάζουν τα πολεμικά της αεροπλάνα τα σύνορά σου.

Ποιο είναι το αντάλλαγμα της γειτόνισσας μας για την ελληνική απλοχεριά; Εδώ εμείς παρακαλάμε, έχουμε γίνει ζητιάνοι, έχει γίνει μαύρο το μάτι μας να δει κανένα επενδυτή, εσείς ο ίδιος, κύριε Πάγκαλε, δεν πήγατε στο Κατάρ και "γονατίσατε" στον σεΐχη για να δεήσει να φέρει κανένα πετροδολάριο; Χαλιά τούς στρώνουμε... Η Άγκυρα όχι μόνο ούτε ένα ψευτοευχαριστώ δεν είπε, αλλά συνεχίζει να προκαλεί, να απειλεί και να επαυξάνει τις διεκδικήσεις της.

Είπατε, χαρούμενος κύριε Πάγκαλε, ότι τα κονομήσομε από την αγορά της τουρκικής τράπεζας, γιατί έχει πολλά κέρδη. Δεν το αμφισβητούμε. Διαφωνούμε όμως με τη λογική σας. Δεν μετριούνται όλα, κύριε αντιπρόεδρε της ελληνικής κυβέρνησης, με το χρήμα. Γιατί τότε να σκοτιζόμαστε και ο κόσμος να στερείται, να χάνει τη δουλειά του, μαγαζιά και επιχειρήσεις να κλείνουν, να αγωνιούμε αν θα μας δώσουν οι δανειστές μας την άλλη δόση. Ας τα πουλήσαμε όλα, και να ζήσουμε ξένοι στη χώρα μας μπέικα: Υπάρχουν και κάποια πράγματα που εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πάνω από τα λεφτά. Και την απόδειξη σας τη δίνει η Τουρκία που πρόσφατα πήγατε και κάψατε λιβανωτό στη χάρη της. Αν το μέτραγε με τον πήχυ του χρήματος, θα είχε κάνει ένα χιλιοστό πίσω στις προκλήσεις της απέναντί μας. Όμως καρφάκι δεν της καίγεται... Γιατί ξέρει τι θέλει. Και δεν κάνει πίσω... Ενώ εμείς, όλο σκύβουμε. Φοβισμένα ανθρωπάκια είμαστε. Το δείξατε στα Ύμια... Όπου βάλατε τον αέρα να φυσήξει και να πάρει την ελληνική σημαία. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Η τουρκική σημαία ήταν το πρόσχημα. Οι χαμένοι είμαστε. Και στην ίδια ρότα συνεχίζουμε. Κι γι’ αυτό δεν φταίει ο λαός. Αλλά ο ηγέτης, εκείνος που κυβερνά... Και τους κοπρίτες και τους τεμπέληδες εσείς τους δημιουργείτε... Με μίζα την ψήφο...

Υπάρχουν και όρια, κύριε Πάγκαλε... Σταματήστε να τα κατεδαφίζετε όλα... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: