Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ... ΜΑΚΑΚΑΣ!...

Θα μου πείτε... “κάτι μας είπες τώρα!”...
Ίσως αρκετοί θα μου πείτε... “αυτή η νοοτροπία μας έφερε ως εδώ και πρέπει να αλλάξει!”..
Μερικοί αθεράπευτα ΠΑΣΟΚοι θα μου πείτε... “η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει αυτή την άποψη και πρέπει και εμείς να αλλάξουμε πριν βουλιάξουμε!”...

Και εγώ θα σας πω... “μπούρδες!”...

Ήδη από την δεκαετία του '80 άρχισε να υπερισχύει η νοοτροπία του “λαμόγιου”.
Όσο λιγότερο νόμιμος τόσο περισσότερο μάγκας!
Από τότε και μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις τιμωρούν τους νομίμους!

Ας δούμε μερικά παραδείγματα...

Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι το συντομότερο ανέκδοτο στην Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν, ο νόμιμος, αυτός που δηλώνει τα εισοδήματά του, τα ακίνητά του, κλπ είναι αυτός που πληρώνει υπέρογκους φόρους, έκτακτες εισφορές και περαιώσεις με βάση υπολογισμού όσα έχει δηλώσει.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, πληρώνοντας όλες τις τακτικές και έκτακτες “υποχρεώσεις” του προς το κράτος, καταλήγει με πολύ λιγότερα καθαρά στην τσέπη του από την πλειοψηφία των συμπολιτών του που είναι “μάγκες”.
Είναι λογικό λοιπόν ο νόμιμος να αισθάνεται... μακάκας!

Ύστερα έχουμε και τον νόμιμο που πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του στα ασφαλιστικά ταμεία.
Πιθανότατα με πολύ κόπο και μεγάλες οικονομίες φροντίζει να είναι συνεπής στις  υποχρεώσεις του ώστε να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, να μην θέτει σε κίνδυνο την σύνταξή του και να μην κληθεί να πληρώσει ληξιπρόθεσμα με υψηλότατο τόκο.
Έχουμε όμως και τους “έξυπνους” οι οποίοι δεν είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους αλλά απολαμβάνουν κανονικά τις υπηρεσίες υγείας για κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς λόγους και δεν θέτουν σε κίνδυνο την σύνταξή τους αφού η ίδια η κυβέρνηση κατά διαστήματα τους δίνει συγχωροχάρτι καλώντας τους να κάνουν ρύθμιση, να πληρώσουν το χρέος τους με δόσεις και μάλιστα άτοκα ή με ελάχιστη επιβάρυνση.
Είναι λογικό λοιπόν ο νόμιμος να αισθάνεται... μακάκας!

Άλλος νόμιμος είναι αυτός που χτίζει νόμιμα το σπίτι του, χωρίς υπερβάσεις, πληρώνοντας όλες τις επιβαρύνσεις (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, άδειες, κλπ) με όλη την ατελείωτη και πολύ χρονοβόρα γραφειοκρατία που συνοδεύει την νομιμοφροσύνη του και σπάει τα νεύρα του!
Ως συνήθως, υπάρχει και ο αντίστοιχος “έξυπνος”.
Αυτός που χτίζει χωρίς άδεια, όπου θέλει και όπως θέλει, από ένα δωμάτιο έως ένα σπίτι, χωρίς το δημόσιο πάνω από το κεφάλι του σε κάθε του βήμα.
Κάποια στιγμή που το κράτος θέλει χρήμα και επειδή είναι ανίκανο να το βρε από πχ την πάταξη της φοροδιαφυγής(!) νομιμοποιεί τους ημι-υπαίθριους  και τα αυθαίρετα!
Ο παράνομος παίρνει μία ελάχιστη γεύση γραφειοκρατίας και ένα πρόστιμο και βαφτίζεται “νόμιμος”.
Είναι λογικό λοιπόν ο νόμιμος να αισθάνεται... μακάκας!

Τα παραδείγματα στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά.
Η παρανομία έχει μπει τόσο πολύ στο πετσί μας ώστε πλέον την αναγνωρίζει, την αποδέχεται και την “νομιμοποιεί” το ίδιο το κράτος!

Αυτό που δύσκολα γίνεται κατανοητό από τους ξένους, είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι 100% νόμιμος και αυτό λόγω πολυνομίας και δαιδαλώδους νομοθεσίας με ασάφειες και πολλά “παραθυράκια”.

Αυτός όμως που κάνει τα πάντα για να είναι όσο το δυνατόν πιο νόμιμος είναι ο πλέον “μακάκας” της χώρας και αυτό με την βούλα του κράτους!

Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία.
Μας το είπαν οι ξένοι, μας το λέει ο πρόεδρος της δημοκρατίας, μας το λέει η κυβέρνηση, κλπ.
Την ίδια στιγμή όμως γίνονται χαριστικές ρυθμίσεις σε χρέη “έξυπνων”, νομιμοποίηση ημι-υπαίθριων, ετοιμάζεται νομιμοποίηση αυθαιρέτων, κλπ.

Με λίγα λόγια το κράτος συνεχίζει να δικαιολογεί και να αποδέχεται την παρανομία!

Ε, και ο Έλληνας συνεχίζει να παρανομεί!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: