Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;...

Η 4ήμερη απεργία των δημοσιογράφων είναι, αν μη τι άλλο, πρωτότυπη.
Σε απεργίες 1-2 ημερών μας έχουν συνηθίσει, αλλά σε 4ήμερη... εντυπωσιακό!

Εγώ στην θέση τους θα φοβόμουν ότι 4 ημέρες είναι πολλές και μπορεί ο κόσμος να “αποτοξινωθεί” και να καταλάβει την “αξία” τους!
Η ΕΣΥΕΑ φαίνεται πως είναι ατρόμητη και έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στα μέλη της και στο “λειτούργημα” που επιτελούν!

Έτσι λοιπόν θα περάσουμε 4 ημέρες χωρίς δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, κλπ, χωρίς να δούμε και να ακούσουμε δημοσιογράφο, αλλά όχι και χωρίς ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕΑ :
“Η απεργία αφορά όλους τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης που απασχολεί δημοσιογράφους και τα πρακτορεία διανομής Τύπου.” (in.gr)
Και όμως!
Σχεδόν όλα τα ειδησιογραφικά sites λειτουργούν κανονικά!

Ακούγοντας ραδιόφωνο εχθές μου φάνηκε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι δεν συμμερίζονται την απόφαση για γενική 4ήμερη απεργία.
Προσωπικά, δεν έχω καταλάβει τι νόημα έχει και για ποιο λόγο γίνεται.

Αν αγαπητοί δημοσιογράφοι αισθάνεστε ότι μειώνεται η “πελατεία” σας... έχετε δίκιο!
Αλλά δεν φταίει η κρίση γι αυτό.
Εσείς είστε το πρόβλημα, που ξεχάσατε ότι “πελάτες” σας δεν είναι ο πολιτικός κόσμος αλλά ΟΛΟΣ ο κόσμος.
Ξεχάσατε ότι δουλειά σας είναι η σφαιρική ενημέρωση και όχι η επιλεκτική, στρατολογημένη και φιλτραρισμένη ενημέρωση που τώρα παρέχετε.
Ξεχάσατε ότι ο σχολιασμός των ειδήσεως πρέπει να γίνεται χωρίς παρωπίδες και στις στήλες των εφημερίδων με τίτλο “Απόψεις”, άντε και στις ενημερωτικές εκπομπές όπου αρέσκεστε να καλείτε ο ένας τον άλλο. Όχι παντού και πάντα!

Αγαπητοί δημοσιογράφοι, αισθάνεστε ότι απειλείστε από το διαδίκτυο;
Αν θεωρείτε ότι δουλειά σας είναι ο σχολιασμός, ο έλεγχος και το φιλτράρισμα των ειδήσεων, τότε... έχετε δίκιο!
Μέσω διαδικτύου μπορεί οποιοσδήποτε να σχολιάσει ακόμα και εσάς, αλλά  και να έχει  πρόσβαση σε διάφορες πηγές ειδήσεων, Ελληνικών και μη, οπότε και να αξιολογήσει μόνος του τι είναι σοβαρό και άξιο λόγου.
Ότι και να κάνετε αυτό πια δεν αλλάζει!

Θα περάσουμε λοιπόν 4 ημέρες διαδικτυακής ενημέρωσης και επειδή δεν έχουν όλοι αυτή την δυνατότητα θα υπάρχουν δύο πολύ ευδιάκριτες κατηγορίες πολιτών. Οι ενημερωμένοι και οι “άσχετοι” οι οποίοι θα είναι επιρρεπείς σε οποιαδήποτε παραπληροφόρηση (όχι από τους δημοσιογράφους αυτήν τη φορά!) αλλά και σε οποιαδήποτε διασπορά, κακόβουλων και μη, φημών.

Έτσι θα φτάσουμε την Δευτέρα το πρωί, όταν πια οι φήμες θα έχουν φουντώσει και θα έχουν γίνει “ειδήσεις”, όπου θα περάσετε μέρες προσπαθώντας, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, να τις διαψεύσετε.

Κάτι μου λέει ότι αυτές τις ημέρες θα χρεοκοπήσουμε, θα γυρίσουμε στην δραχμή, θα πάμε σε εκλογές και ίσως να μας πέσει και ο ουρανός στο κεφάλι!

Εν τω μεταξύ οι πραγματικές ειδήσεις θα είναι προνόμιο των ολίγων...
αλλά ξέχασα... το ίδιο γίνεται και όταν δεν απεργείτε!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: