Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

“ΩΡΑΙΟΣ ΜΠΡΟΥΜΕΛ”...

Έτσι χαρακτηρίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ένα άρθρο στο περιοδικό CRASH.

Ο “ωραίος Μπρούμελ” λοιπόν ζει την “απέραντη πολιτική μοναξιά” στο νεοκλασικό  του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ένα σπίτι που, όπως αναφέρεται στο άρθρο, στοίχισε 1,1 εκ ευρώ και από αυτά ο Τσοχατζόπουλος, ή μάλλον η σύζυγός του (υπάλληλος της ΔΕΗ), δανείστηκε τις 850 χιλιάδες από την Eurobank!
Αυτό κάνει άλλωστε ο οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος θέλει να αγοράσει ένα “σπιτάκι”.
Πηγαίνει στην τράπεζα, ζητάει 850 χιλιάδες ευρώ, η τράπεζα του τα δίνει  και όταν  φεύγει του λέει και “ευχαριστώ για την προτίμηση”!

Ομολογώ πάντως ότι η “απέραντη πολιτική μοναξιά” στο νεοκλασικό κάτω από την Ακρόπολη μου φαίνεται πολύ πιο ευχάριστη από την μοναξιά σε ένα διαμέρισμα πχ στην Κυψέλη.
Αλλά τι ξέρω εγώ;
Δεν μένω καν στην Αθήνα!

Αυτό που όλοι θυμόμαστε από την δεκαετία του '80 είναι η... “Φιλιππινέζα” του Αντρέα.
Ο πιστός του ακόλουθος μέχρι το τέλος.
Ο άνθρωπος στον οποίο ο Αντρέας εμπιστεύτηκε διάφορα υπουργεία ΟΛΑ τα χρόνια που κυβέρνησε, ακόμα και θέση ¨παρά τω πρωθυπουργώ” ή και την Προεδρία της κυβερνήσεως.

Αυτό που ίσως έχουμε ξεχάσει είναι από που και πως ξεκίνησε ο Τσοχατζόπουλος και το πόσο αγαπητός ήταν στον κόσμο.
Το συγκεκριμένο άρθρο γράφει τα βασικά για την βιογραφία του.
Εγώ όμως θα αναφερθώ σε μία ιστορία που έχω ακούσει χιλιάδες φορές και με στοιχειώνει χρόνια τώρα.

Από την εποχή που ήμουν στο Λύκειο (ίσως και στο Γυμνάσιο!) ένας πολύ αγαπημένος θείος μου, ο Γιώργος, προσωποποίηση του “πρασινοφρουρού”, μου έλεγε ότι ένα νέο παιδί δεν μπορεί να δέχεται την συντήρηση της ΝΔ και να απορρίπτει το... “προοδευτικό ΠΑΣΟΚ”!

“Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διεφθαρμένο όπως είναι η συντηρητική παράταξη. Έχει ιδεολογία, αρχές και αξίες!”, μου έλεγε... και ως παράδειγμα πάντα έφερνε τον Τσοχατζόπουλο!

Πριν την πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το '81, την εποχή δηλαδή που όπως είχε πει ο Κατσιφάρας  δεν τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, θα ερχόταν στην πόλη ο Τσοχατζόπουλος για “κομματικούς” λόγους (οργάνωση, προετοιμασία κλπ).

Ο Γιώργος κλήθηκε να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο.
Ως πολύ νέος επιστήμονας εκείνη την εποχή κυκλοφορούσε με ένα σαραβαλάκι οπότε δανείστηκε το αυτοκίνητο ενός παλαιότερου ¨πρασινοφρουρού” γιατί ντρεπόταν να βάλει τον βουλευτή στο δικό του.

Ο “Άκης”, ο οποίος βέβαια εμφανίστηκε με ζιβάγκο, δυσανασχέτησε όταν είδε την Μερσεντές και έκανε παρατήρηση στον Γιώργο λέγοντας “Εμείς είμαστε σοσιαλιστές και πρέπει να συμπεριφερόμαστε ανάλογα. Δεν μας ταιριάζει τέτοιο αυτοκίνητο σύντροφε!”.

Αυτήν την ιστορία θυμάμαι κάθε φορά που ακούω τα τελευταία χρόνια για τον Τσοχατζόπουλο και τον βίο του και γελάω χαιρέκακα!

Ο “Άκης”, ο γνήσιος σοσιαλιστής, αυτός που για λίγες ψήφους δεν διαδέχτηκε τον Αντρέα ως εκπρόσωπος του “ιστορικού και πατριωτικού” ΠΑΣΟΚ έναντι του “εκσυγχρονιστή” Σημίτη, φαίνεται ότι έβαλε για τα καλά το χέρι στο μέλι.

Δεν ξέρω τι ενόχλησε περισσότερο τους ψηφοφόρους του, ο γάμος της χλιδής ή το σπίτι της χλιδής, αλλά στις εκλογές του 2007 τον άφησαν εκτός βουλής  έβδομο και καταϊδρωμένο.

Τώρα φωνάζει για την αθωότητά του, κατηγορεί τους πάντες εχθρούς και φίλους για σκευωρία εναντίον του και μάλιστα, ένα βήμα πριν την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε μόνος του την αναστολή της κομματικής του δραστηριότητας ώστε να ασχοληθεί απερίσπαστος με την υπεράσπισή του!

Σήμερα, στον ρ/σ REAL ο Χατζηνικολάου ρώτησε τον Πάγκαλο τι θα του έλεγε αν τον είχε μπροστά του και η απάντηση του Πάγκαλου ήταν εκπληκτική:
“Πως τα έκανες έτσι βρε Άκη;”!

Έχει δίκιο ο άνθρωπος “Άκη”.

Τόσα φάγανε και οι υπόλοιποι που μαζί ξεκινήσατε από τα ζιβάγκο και φτάσατε στα Armani και κανένας δεν τους πήρε είδηση!

Μόνος νομίζεις ότι είσαι;

Αλλά εσύ βρε παιδί μου... “πως τα 'κανες έτσι;”

Αχ βρε “Άκη”, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: