Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...

Όλοι περίμεναν τις ανακοινώσεις του ΓΑΠ την Παρασκευή.

Οι υπουργοί... μέρες τώρα όποιος δημοσιογράφος τους “¨κόλλαγε στον τοίχο” απαντούσαν ότι “αυτά θα τα πει ο πρωθυπουργός ο οποίος και θα εξαγγείλει ριζικές και τολμηρές αλλαγές, αναγκαίες για το καλό της χώρας”!
Μερικοί, όπως πχ ο Λομβέρδος, προχωρούσαν ακόμα παραπέρα και ζητούσαν “να πούμε επιτέλους την αλήθεια στον λαό” εμμέσως παραδεχόμενοι ότι μας έχουν φλομώσει στο ψέμα μέχρι τώρα!

Όλοι εμείς... ο λαός, περιμέναμε τον ΓΑΠ να μας ανακοινώσει τα μαύρα μαντάτα για το τι μας περιμένει.
Είχαμε πιστέψει ότι θα μας πει ξεκάθαρα και σταράτα, τι θα πάθουμε και πόσο περισσότερο θα μας βάλει το χέρι του κράτους στην τσέπη μας.

Απογοητευτήκαμε όλοι!

Ακούσαμε έναν απολογισμό προεκλογικού τύπου ο οποίος ήταν τόσο γελοία αισιόδοξος ώστε φαινόταν σαν να αναφέρεται σε άλλη χώρα ή μάλλον, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σε άλλο πλανήτη!
Ένα ευχολόγιο του “τι θα ήθελα να είχα κάνει αλλά δεν τα κατάφερα” και ένα γενικόλογο και ασαφές πλαίσιο για όσα “εύχομαι να καταφέρω αλλά δεν το βλέπω” στο μέλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα 23 δις που κάποια στιγμή έγιναν 25, κατέληξαν στα 26 δις (για την ώρα πάντα!) τα οποία χρειάζεται η κυβέρνηση από εμάς, χωρίς όμως να μας εξηγήσει που θα τα βρει και από που/ποιους θα τα πάρει.
Όλα παραμένουν ρευστά...

Ο ΓΑΠ εξήγγειλε και κάποιες αποκρατικοποιήσεις.
Δεν ξέρω αν έχει όντως υπολογίσει ότι αυτά που προγραμματίζει να ξεπουλήσει θα του δώσουν 50 δις.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ανακοίνωση και μόνο αυτών των αποκρατικοποιήσεων ξεσήκωσε αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ!
Οι μισές από αυτές τις αντιδράσεις να εισακουστούν μάλλον δεν θα μείνει τίποτα για αξιοποίηση... πούλημα... ξεπούλημα!

Από την στιγμή που η πολιτική ασυμφωνία είναι τόσο εμφανής μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ ελπίζω η κυβέρνηση να έχει καταλάβει ότι δεν πρόκειται να βρει στήριγμα αλλού αλλά και να έχει υπολογίσει τις αντιδράσεις και την κοινωνική αναταραχή που θα συναντήσει.

Αυτό που, για άλλη μία φορά δεν είπε ο ΓΑΠ, είναι κάτι... οτιδήποτε(!) για την πολυαναμενόμενη ανάπτυξη.

Επειδή λοιπόν όλα αυτά τα κατάλαβαν οι αγορές, εγχώριες και μη, το αποτέλεσμα ήταν η πτώση του χρηματιστηρίου, η άνοδος των spread και η ακόμα μεγαλύτερη φημολογία για αναδιάρθρωση του χρέους ακόμα και από τον Σημίτη χωρίς βέβαια να κάνει κάποια αναφορά στις δικές του ευθύνες για το θέμα!
Και όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση ενώ τα έχει υπογράψει δεν φαίνεται “τολμηρή” και “αποφασισμένη” στο να τα εφαρμόσει.

Το ΠΑΣΟΚ ούτε είναι ούτε έχει την λύση στα προβλήματα της χώρας.
Αυτό είναι το πλέον σίγουρο.
Αρκετά κάναμε υπομονή έως τώρα.
Η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι το “Ζάππειο ΙΙ” δεν θα είναι μία από τα ίδια.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ακούσουμε για “οδικούς χάρτες” ή GRS αλλά καθαρές και σταράτες κουβέντες με απλό και κατανοητό λόγο και πάνω απ' όλα  πρόγραμμα και λύσεις!

Ο κόσμος περιμένει  να βρεθεί κάποιος ο οποίος πραγματικά καταλαβαίνει τον πόνο του και την δύσκολη καθημερινότητά του.
Κάποιος που θα του εξηγήσει κατά γράμμα με τρόπο κατανοητό τι πρέπει να γίνει και πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να ξαναδεί μία άσπρη μέρα.
Απλά, λιτά, κατανοητά και ρεαλιστικά.

Τότε και μόνο τότε θα αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία των Ελλήνων.

Τότε και μόνο τότε θα αλλάξει το κλίμα για την πολιτική ζωή της χώρας και θα πάψει πια η γνωστή καραμέλα “όλοι το ίδιο είναι”.

Απλή κοινή λογική....

Δεν υπάρχουν σχόλια: