Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αρπαχτής όροι...

Γράφει ο Άγγελος Πυριόχος

Η πρώτη Κυριακή των εκλογών, είχε εκβιασμό. Η δεύτερη Κυριακή είχε επαναπραγμάτευση Μνημονίου. Πόσο πιο ηλίθιοι μπορούμε να αισθανθούμε. Ξαφνικά κατάλαβε ότι οι όροι του Μνημονίου είναι σκληροί, απάνθρωποι, αντιλαϊκοί. Ξαφνικά!! Και οι χθεσινές εφημερίδες φιλοξένησαν την "επαναπραγμάτευσή" του. Την ώρα που μόνο φόρους και περαιώσεις κάνει προκειμένου να μη θίξει τα "υψηλά" συμφέροντα. Την ίδια στιγμή οι "άλλοι", αυτοί που θέλουν τα λεφτά τους πίσω και καλά κάνουν, επιβάλλουν όρους. Η τρόικα και το ΔΝΤ δεν είναι Ελληνες φορολογούμενοι "βάλτο λίγο πιο μέσα".

Ηρθαν για να μείνουν. Είναι ίσως η πλέον εύκολη "παράδοση" χώρας. Ανοίξαμε, ελάτε να μας τα πάρετε. Ετσι, ενώ ο ακατάλληλος και επικίνδυνος μουρμουρίζει στα πρωτοσέλιδα "επαναπραγμάτευση", τα πλάνα έως το 2014 είναι έτοιμα. Το 2011 πρέπει να εξοικονομηθεί το διπλάσιο του 2010. Οπότε. Πάγωμα συντάξεων, μείωση υψηλότερων συντάξεων, καύσιμα, ποτά, τσιγάρα επάνω, αυξήσεις αντικειμενικών αξιών, πράσινα τέλη και πράσινο το τέλος μας, αφού πριν πεθάνουμε θα πρασινίσουμε από τον τρόμο. Ο Καλλικράτης θα μείνει χωρίς πόδια από τις αφαιμάξεις. Το 2012 οι συντάξεις θα συνεχίσουν να είναι στον πάγο, θα έχουμε διεύρυνση φορολογικής βάσης ΦΠΑ, μείωση δημοσίων επενδύσεων, μειώσεις πληρωμών προς τις δημόσιες υπηρεσίες κι από ανάπτυξη, μηδέν.

Το 2013 θα φορολογείται η αναπνοή. Φόρος κατανάλωσης οξυγόνου. Δυστυχώς θα φορολογηθούν και οι Αθηναίοι. Φόρος κατανάλωσης διοξειδίου του άνθρακα. Μέχρι το 2014 πρέπει να εξοικονομηθούν 30 δισ. Οχι βέβαια με τα βλακώδη μέτρα που έχει πάρει ώς τώρα. Οπότε; Μετανάστευση. Ηδη ετοιμάζονται βαλίτσες. 50 χρόνια πίσω. Να την πουλήσουμε, να την χαρίσουμε, να μας ξεπαστρέψουν. Το 2011 αν είσαι άνεργος πριν πάρει πάρεις επίδομα θα σου ζητούν Ε9. Αν έχεις σπίτι δεν θα παίρνεις. Πούλα το να ζήσεις.

Στο μεταξύ, το Μνημόνιο μιλά για περικοπές σε μη προκαθορισμένα μέτρα. Ενα Μνημόνιο στο πόδι και ’μεις με το ένα πόδι στο μνήμα. Κλαίει η μάνα μου στο μνήμα, σκέψου να έρθει και η "οικουμενική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: