Κιλκίς: με 20 μονάδες διαφορά
Ποσοστό 51,7% συγκέντρωσε ο Α. Σαμαράς στο νομό Κιλκίς. Με καταμετρημένο το σύνολο των 25 εκλογικών τιμημάτων στο νομό ο Α. Σαμαράς πήρε 5.067 ψήφους και ποσοστό 51,71%, η Ν. Μπακογιάννη 2.997 ψήφους και 30,58% και ο Π. Ψωμιάδης 1.733 ψήφους και ποσοστό 17,69%.
Ποσοστό 51,7% συγκέντρωσε ο Α. Σαμαράς στο νομό Κιλκίς. Με καταμετρημένο το σύνολο των 25 εκλογικών τιμημάτων στο νομό ο Α. Σαμαράς πήρε 5.067 ψήφους και ποσοστό 51,71%, η Ν. Μπακογιάννη 2.997 ψήφους και 30,58% και ο Π. Ψωμιάδης 1.733 ψήφους και ποσοστό 17,69%.
Η συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ ήταν μεγάλη στο νομό Κιλκίς, καθώς προσήλθαν περίπου 9.906, δηλαδή ένας στους τρεις απ' όσους είχαν ψηφίσει τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές. Στις 4 Οκτωβρίου η ΝΔ είχε πάρει στο νομό 30.799 ψήφοους.
Τώρα βέβαια θα με ρωτήσει κάποιος “τι πας και θυμάσαι; είπαμε σφουγγάρι!”.
Ναι. Σφουγγάρι στις εσωκομματικές του 2009, και να ξεχάσουμε τις έριδες, και να ξεχάσουμε και την διχόνοια, και να 'μαστε πάλι ένα κόμμα, κλπ, κλπ, κλπ.
ΑΛΛΑ...
Όταν φεύγεις από το κόμμα με το οποίο σε εξέλεξε βουλευτή και παίρνεις μαζί και την έδρα σου, μήπως πρέπει να ξαναδούμε λίγο τα πράγματα;
Ο Μαρκογιαννάκης, μπορεί να πει κανείς ότι έχει κάποιο ελαφρυντικό μια και τα Χανιά έδωσαν πλειοψηφία στην Μπακογιάννη, αν και θεωρώ ότι στις επόμενες εκλογές μάλλον θα ψάχνεται!
Ο Κιλτίδης όμως είναι το κάτι άλλο!
Απολαύστε την συνέντευξή του και θαυμάστε “πολιτικό ήθος” ανδρός “με αρχές”....
Δεν παραδίδω την έδρα μου στη ΝΔ
O Κώστας Κιλτίδης, ανεξάρτητος βουλευτής Νομού Κιλκίς, απάντησε σήμερα στα ερωτήματα του Θανάση Λάλα στο ραδιόφωνο του Flash 960.
Ο καυστικός διάλογος του βουλευτή με τον δημοσιογράφο είναι ενδεικτικώς του κλίματος που αντιμετωπίζουν όσοι φεύγουν από ένα πολιτικό σχηματισμό και εντάσσονται σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα.
Το θέμα είναι εάν υπάρχει αποστασία, και εάν ο κ. Κιλτίδης θα πρέπει να παράδοσει την έδρα στην Νέα Δημοκρατία, μιας και εξελέγη με τους ψήφους της.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά και αποσπάσματα της συνέντευξης:
Αποστασία
ΕΡ : Σας βλέπω ότι δεν έχετε παραιτηθεί ακόμα σαν βουλευτής, θα παραιτηθείτε; Γιατί έχετε κάνει μια δήλωση ότι θα πάτε σε ένα νέο κόμμα ενώ έχετε εκλεγεί με ένα άλλο κόμμα.
<<Προφανώς και δε θα παραιτηθώ. Δε θα παραιτηθώ διότι το νέο κόμμα...>>
ΕΡ : Δε θα παραιτηθείτε γιατί θα πρέπει να υπάρχει αντιπροσώπευση του νέου κόμματος στη Βουλή, έχετε απόλυτο δίκιο.
<<...είναι το περιεχόμενο της διαφοροποιήσεώς μου με αυτό που έχω εκλεγεί.>>
ΕΡ : Άρα υπάρχει αποστασία. Αυτό το πράγμα το δέχομαι, δέχομαι δηλαδή να φύγουν κάποιοι και να πάνε να κάνουν καινούργιο κόμμα. Αλλά να πάνε κάποιοι με την ιδιότητα και την εκλογή ενός άλλου κόμματος να κάνουν ένα άλλο κόμμα μέσα στη Βουλή, καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα είδος αποστασίας.
<<Συμφωνώ.>>
ΕΡ : Άρα είσαστε η νέα αποστασία, το δέχομαι.
<<Κοιτάξτε, νομίζω ότι αδικείτε τον εαυτό σας και την παιδεία σας. Διαστρέφετε κάθε έννοια λογικής, έχετε φαίνεται εμμονή να αντιστρέψετε κάτι κατά το δοκούν.>>
ΕΡ : Υπάρχει ένα οξύμωρο, να έχετε εκλεγεί ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ψήφους νεοδημοκρατών και ξαφνικά αυτός που σας ψήφισε να βρίσκει τον Κιλτίδη στη Βουλή με ένα άλλο όνομα ενός άλλου κόμματος. Μέχρι τώρα δε σας είπα να παραιτηθείτε.
<<Κύριε Λάλα, αυτό θα συνέβαινε εάν εγώ πήγαινα στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, στο ΛΑΟΣ. Όταν οι πολίτες, οι συμπολίτες μου του Κιλκίς βρέθηκαν στο δίλημμα να επιλέξουν μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων που δεν εξελέγησαν, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και όλα τα συναφή, τότε θα υπήρχε αυτή η διάσταση την οποία εσείς τονίζετε. Ειδάλλως φοβούμαι πάρα πολύ ότι έχετε καταστεί άνθρωπος που διαστρέφετε την έννοια του συντάγματος.>>
ΠΗΓΗ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
1 σχόλιο:
Mε αφορμή την διαγραφή Σκυλακάκη είχα κάνει στις 25/9 στο firiki2010 μια ανάρτηση "Με αφορμή μια (ακόμα) διαγραφή" σχετικά με το αν και πως μπορούν να βγαίνουν οι βουλευτές από την κομματική γραμμή. Είχα ασχοληθεί και με το κατα πόσον υποχρεούνται απομακρυνόμενοι από το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν να παραδίδουν την βουλευτική τους έδρα το σχετικό απόσπασμα: ".....Τίθεται κι ένα άλλο θέμα. Πρέπει ο κ Σκυλακάκης να παραδώσει την (ευρω)βουλευτική έδρα του? Το ίδιο ερώτημα υπήρξε μέσα στους τελευταίους μήνες και για Μπακογιάννη, Δημαρά, Οικονόμου, Κουβέλη, Μαρκογιαννάκη και κάμποσους άλλους. Σ΄ αυτό το θέμα θέλω να είμαι απόλυτος. Ούτε ο συντακτικός ούτε κάποιος άλλος νομοθέτης θέλησε ο διαγραφόμενος βουλευτής να παραδίδει την έδρα του. Και μη μου πείτε ότι είναι ζήτημα “ηθικής τάξεως” γιατί αν δεχθούμε ότι η νομοθεσία προβλέπει ανήθικες διαδικασίες και καταφύγουμε στους “ηθικούς κανόνες” του καθενός μας (που το αντιλαμβάνεσθε ότι διαφέρουν) ανοίγει ο δρόμος για να γίνουμε ζούγκλα, όπου ο καθένας θα απαιτεί και ο ισχυρός θα επιβάλλει τους δικούς του “ηθικούς” κανόνες.
Ξεπερνώντας όμως τη νομική πλευρά – που δεν είναι μόνο νομική – του θέματος, θα επισημάνω ότι ο κ Σκυλακάκης, ο κ Δημαράς, ο κ Κουβέλης , η κ Μπακογιάννη εκφράζουν κάποιους ανθρώπους. Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν χωρίς τις απόψεις που εκφράζει ο κ Κουβέλης ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε τον ίδιο αριθμό ψήφων. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι η παρουσία της κ Μπακογιάννη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ προσθέτει ψηφοφόρους. Ακόμα και στην περίπτωση του κ Σκυλακάκη (που ως ευρωβουλευτής δεν εξελέγη με σταυρό) είναι αυτονόητο ότι η τοποθέτηση του και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο έγινε και με γνώμονα την συνολικά ελκυστική εικόνα του ψηφοδελτίου για όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους...."
Δημοσίευση σχολίου