Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ...

Μία ημέρα έμεινε και μετά όλα θα έχουν αλλάξει στα Χανιά...

Τα Χανιά είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ειδικά σε αυτές τις εκλογές.


Μέχρι σήμερα ήταν μια μπλε ανάσα στην Κρήτη τουλάχιστον όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι και το 2004 τα Χανιά είχαν 1 βουλευτή ΠΑΣΟΚ και 3 ΝΔ!

Με δεδομένη την αποχώρηση του Μαρκογιαννάκη από το κόμμα ο νομός δεν έχει πλέον βουλευτή της ΝΔ. Οι μέχρι πρότινος πρώην βουλευτές του ίδιου ψηφοδελτίου ήταν ο Στέλιος Νικηφοράκης και ο Μανούσος Βολουδάκης. Ο πρώτος, πρωτοπαλίκαρο του Μητσοτάκη, είναι γνωστό που θα βρίσκεται στις 21 Νοεμβρίου (δεν το αρνείται άλλωστε) και έτσι έχει μείνει μόνο ο Βολουδάκης να παλεύει για τον κόσμο όλης της παράταξης στα Χανιά.

Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών τον δικαιώνουν σε μεγάλο βαθμό μια και το ποσοστό της ΝΔ στα Χανιά απέχει μόλις 2 μονάδες και κάτι από τον μέσο όρο της Κρήτης, πράγμα που θεωρώ πρέπει να απογοητεύει πολύ την οικογένεια γιατί προσπάθησαν πολύ, πολέμησαν πολύ (και όχι πάντα τίμια) και προπαντός περίμεναν άλλα...

Αύριο όμως όλα αυτά θα έχουν αλλάξει.

Δεν πρόκειται να σχολιάσω τις αιτίες... σήμερα!
Επιφυλάσσομαι για την Δευτέρα...

Ας δούμε όμως τα γεγονότα.

Ο δήμος Χανιών αύριο θα περάσει, απ' ότι φαίνεται, στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες στα Χανιά, πρώην βουλευτή (από το 1981!) και υπουργό, γεννηθέντα το 1944... Μανώλη Σκουλάκη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο έτερος, Γρηγόρης Αρχοντάκης σημερινός νομάρχης εκλεγμένος με την ΝΔ και τωρινός “ανεξάρτητος” (βλέπε Μπακογιάννη!), έχει μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.
Τα τηλεφωνήματα από το γραφείο του πέφτουν βροχή σε γνωστούς και αγνώστους (αλήθεια που βρήκε τα κινητά; μήπως από τις λίστες της ΝΔ;;;), καλλίγραμμες κοπέλες μοιράζουν σε στέκια νεολαίας φυλλάδια με την παράκληση να πάνε οι νέοι να ψηφίσουν, κλπ.

Ο τρίτος, που έμεινε έξω από την διεκδίκηση, τωρινός δήμαρχος Χανίων και ανιψιός του Μητσοτάκη, Κυριάκος Βιρβιδάκης φαίνεται πλέον να παραμένει μετά βαϊων και κλάδων στην ΝΔ καθώς και πολλοί από τους υποψηφίους του για τους οποίους υπήρχαν έντονες φήμες ότι θα έκαναν “καινούρια αρχή” στις 21/11!

Το έτερο εντυπωσιακό αποτέλεσμα για την περιοχή ήταν το αποτέλεσμα του δήμου Πλατανιά.

Στον δήμο Πλατανιά λοιπόν έχουμε δεύτερη Κυριακή φυσικά με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ (Κρήτη είναι αυτή...) και έτερο διεκδικητή του δήμου τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, πολύ αγαπημένο παιδί του Μητσοτάκη και οπαδό της Μπακογιάννη, Στέλιο Νικηφοράκη.

Εκεί τώρα υπάρχει μία κάπως... μεγάλη γκρίνια γιατί φαίνεται ότι ο Νικηφοράκης δεν πήρε την υποστήριξη που περίμενε (ποιος του την έταξε άραγε;) και οι υποψήφιοί του, που καταλαβαίνουν ότι ακόμα και την δεύτερη Κυριακή είναι πολύ δύσκολο να του βγουν τα κουκιά, είναι πλέον έξαλλοι με την οικογένεια!

Ο Νικηφοράκης πάντως παραμένει από τους πρώτους στην λίστα της Μπακογιάννη της 21ης Νοεμβρίου και είναι σίγουρη η προσχώρησή του στο νέο κόμμα.


Όσο για την περιφέρεια...

Να σχολιάσω ότι σήμερα Σάββατο ο ίδιος ο Μητσοτάκης είναι στα Χανιά (και να φανταστεί κανείς ότι δεν είναι Πάσχα ή καλοκαίρι!) και κλείνουν ραντεβού στο σπίτι του σε διάφορους “δικούς τους”  οι οποίοι όλη αυτή την εβδομάδα βρίζουν θεούς και δαίμονες γιατί απλά... τους πούλησαν;

Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι ο Μητσοτάκης ο ίδιος, ο οποίος κατέβηκε στην Κρήτη επί τούτου αλλιώς θα τον ξαναβλέπαμε του χρόνου το Πάσχα,... τρώει πόρτα!!!

Είναι λογικό ότι οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που βάζουν τον εαυτό τους στην κρίση των συμπολιτών τους προσπαθώντας να κάνουν κάτι καλό για τον τόπο τους δεν αισθάνονται καλά όταν κάποιος προσπαθεί να τους εμπλέξει σε παιχνιδάκια με πισώπλατα μαχαιρώματα και παλαιοκομματικού τύπου καταστάσεις.

Όταν εκτίθεσαι με τέτοιο τρόπο, ειδικά σε μικρές κοινωνίες, δεν αφήνεις στην άκρη την αξιοπρέπειά σου. Την προσέχεις ως κόρη οφθαλμού!

Απλή κοινή λογική... 

ΥΓ:  Το έγραψα εχθές και αναρωτιόμουν εάν έπρεπε να το αναρτήσω.
Το δημοσιεύω και ότι γίνει...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To μεγαλο γουστο θα ειναι να μην εκλεγει ουτε ο Αρχοντακης ουτε ο Νικηφορακης και στις 21 να παλευουν για τον εκλεκτο της καρδιας της, αναζωπυρωνοντας εκεινες τις φρικιαστικες νυχτες με τις αντιμητσοτακικες Μαρκογιαννικες κορωνες και τους αντιστροφους λιβανωτους του Στελιου. Σε λιογους δε μηνες θα παλευουν 3 και να μου το θυμαστε, αν το κομματιδιον παραμεινει ζωντανο και δεν αυτοκαταστραφει.