Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Aνακοίνωση για τις εκλογές στην Περιφέρεια Κρήτης...


Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δίνει όπως πάντα σαφή μηνύματα. Η κυβερνητική πολιτική αποδοκιμάστηκε, καθώς οι υποψήφιοι που το κυβερνών κόμμα στήριξε σε όλη τη χώρα, συγκέντρωσαν ποσοστό και αριθμό ψήφων συντριπτικά χαμηλότερο από τα αντίστοιχα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία, ένα χρόνο μετά από την ήττα του 2009, κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τη διαφορά που τη χώριζε από το ΠΑΣΟΚ σε περίπου 2%. Κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τη Ν.Δ. σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Κρήτη, και ειδικότερα στα Χανιά, το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών επηρεάσθηκε προφανώς από τοπικού χαρακτήρα παράγοντες. Επιπλέον, οργανωτικές ελλείψεις και αδυναμία στον προγραμματικό λόγο σχετικά με τα τοπικά θέματα, οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δύναμη της παράταξης. Ακόμα, το αποτέλεσμα αυτό δεν αντικατοπτρίζει τη δύναμη και την προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για τον περιφερειακό συνδυασμό της Ν.Δ. Τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης, και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι στις εκλογές αυτές, έδωσαν ένα σκληρό και τίμιο αγώνα για τον οποίο τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο αγώνας αυτός τους δίνει αυξημένο ρόλο και λόγο μέσα στην παράταξη, και τη δυνατότητα να συνδράμουν ουσιαστικά στην περαιτέρω πορεία της.

Η πολιτική πρόταση της Ν.Δ. κερδίζει έδαφος σε όλη την Ελλάδα. Η Ν.Δ. πρέπει τώρα να δώσει έμφαση στη σωστή επεξεργασία των μηνυμάτων της 7ης Νοεμβρίου, ώστε να πετύχει και στα Χανιά ό,τι και στην υπόλοιπη χώρα, με σεβασμό στην ιδιαίτερη ταυτότητα του τόπου, και με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας που μοιράζονται τις αρχές της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: