Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Restart!...

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Χθες, τυχαία, στην συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Σόλωνος (θυμίζει σχεδόν την αρχή ενός μυθιστορήματος) είδα, μετά από πολλά χρόνια μια παλιά και καλή φίλη (πρωτίστως αυτό) και παλιά συνεργάτιδα η οποία, μετά από τις γνωστές τυπικότητες, σε ό,τι αφορά το κομμάτι της δουλειάς μου είπε το έξης: "Γιάννη ξαναγύρισα πίσω στο 2001, όταν είχα ξεκινήσει την επιχειρηματική μου δραστηριότητα". "Έβαλα το κεφάλι κάτω και είδα ότι αυτή είναι η λύση", μου είπε, "ξανά όλα από την αρχή, από το μηδέν", συμπλήρωσε. "Restart λοιπόν", ήταν η δική μου απάντηση. "Ναι" μου είπε, χαμογελώντας και συνεχίσαμε και οι δύο το "τρέξιμο".

Αυτό είναι σκέφθηκα, φεύγοντας, "Restart", αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι, πρέπει να πιάσουμε το "νήμα" από την αρχή, να δούμε τι πήγε λάθος και να το διορθώσουμε. Να δούμε, ο καθένας από την δική του πλευρά, τα λάθη που έχουμε κάνει, τις λάθος επιλογές, και τις λύσεις που απορρίψαμε που αν είχαμε τελικά ακολουθήσει πιθανόν να είχαμε, επιχειρηματικά, μια διαφορετική εξέλιξη.

Βεβαίως αυτό δεν χρειάζεται να το κάνει ο καθένας από εμάς, είτε επιχειρεί, είτε όχι, είχε είναι μια μικρή, είτε μια μεγάλη επιχείρηση. Αυτό πρέπει να το κάνουν όλοι, ακόμη και το ίδιο το κράτος (ως μηχανισμός) προκειμένου και αυτό να εντοπίσει τα λάθη που έχει κάνει και να τα διορθώσει. Σε ότι αφορά μάλιστα το κράτος θα πρέπει να ακούσει την αγορά στην αρχή μιας "διαδρομής" και όχι στο τέλος ή στην μέση αυτής.
 
ΠΗΓΗ  ΕΜΕΑ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Πολλές φορές σε παρέες όπου γίνεται συζήτηση για την καθημερινότητα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η χώρα χρειάζεται "restart".
Θεωρώ μάλιστα ότι οι περισσότεροι σκεπτόμενοι πολίτες σ' αυτό καταλήγουν.
Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι στο...  μετά το "restart" τι;
Ο καθένας έχει κάτι άλλο στο μυαλό του για το μετά και άκρη δεν βγαίνει.
Άλλοι ονειρεύονται το αύριο να είναι ίδιο με το χθες που μας έφτασε όμως εδώ που είμαστε τώρα!
Άλλοι ονειρεύονται το αύριο περισσότερο "σοσιαλιστικό" όπως στην Αργεντινή ή την Βενεζουέλα, μόνο που και οι δύο αυτές χώρες βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερη κρίση από την δική μας.
Άλλοι θέλουν να τα αλλάξουν όλα και δεν βρίσκουν παρέα...
Όταν με το καλό λοιπόν, συμφωνήσουμε ότι η μόνη λύση για την χώρα είναι ένα "restart" με εντελώς διαφορετική νοοτροπία και κατεύθυνση τότε ίσως να διαπρέψουμε.
Μέχρι τότε....... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: