Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

“ΓΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ”!...

Όποιος έχει διαβάσει έστω και μία ανάρτηση σε αυτό το blog μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι με τον Πέτρο Τατσόπουλου μας χωρίζει χάος!

Οι απόψεις μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και είμαι βέβαιη ότι διαφωνούμε σε όλα, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα.

Παρόλα αυτά, τον παρακολούθησα με προσοχή εχθές το πρωί στην Κυριακάτικη ενημερωτική εκπομπή του mega και μου έκανε εντύπωσε μία συγκεκριμένη λέξη που χρησιμοποίησε.

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ Δούρου και Σακελλαρίδη, για την “πρωτοβουλία των 58” όπου προσπάθησε να εξηγήσει (και να πείσει!) ότι η χώρα χρειάζεται μία νέα αριστερή/κεντροαριστερή κίνηση η οποία να μπορέσει να ενώσει τους σκορπισμένους σε κόμματα και κομματάκια αριστερούς και κεντροαριστερούς και -ως σωστός αριστερός- δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές και να αποκτήσουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε και ο ΣΥΡΙΖΑ να... γειωθεί!

Σύμφωνα με τον Π. Τατσόπουλο, όταν με το καλό(!) ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αναγκαστεί να “γειωθεί”, να σταματήσει τον λαϊκισμό, να “λήξει η φαντασίωση” και να “έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα”!

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει λογικές και ρεαλιστικές φωνές οι οποίες όμως καλύπτονται από τις λαϊκίστικες κραυγές και επιβάλλεται να γίνει κυβέρνηση ώστε να δει ότι “ο άρτος θα γίνει δυσεύρετος”, να προσπαθήσει να το ρίξει στα “δικαστικά θεάματα” και τελικά να επικρατήσουν οι ρεαλιστές που τώρα κουβαλάνε τον σταυρό.

Με λίγα λόγια, μας προέτρεψε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για να τον “γειώσουμε” με την πραγματικότητα!

Πριν από λίγες ημέρες κάποιος μου είπε κοροϊδευτικά ότι η προοπτική μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με κάνει να κλαίω με μαύρο δάκρυ.

Όταν του απάντησα ότι με μαύρο δάκρυ θα κλάψουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που θα κάνει εάν γίνει κυβέρνηση δεν του άρεσε καθόλου, όπως φαντάζομαι ότι δεν θα του αρέσουν και αυτά που είπε ο Τατσόπουλος.

Λογικό, αφού τώρα πια έφυγε από το μαντρί... αλλά ξέχασα... “μαντρί” έχουν μόνο τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα του κακού πρώην δικομματισμού!

Προφανώς λοιπόν, όπως υπάρχουν ψηφοφόροι που πραγματικά πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη αυτά που αυτοί έχουν επιλέξει να ακούσουν και να ξεχωρίσουν από όλα όσα υπόσχεται, υπάρχουν και οι ψηφοφόροι που σκέφτονται να τον ψηφίσουν για να τον “γειώσουν” για να δει επιτέλους πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Προσφάτως ανακάλυψα ότι υπάρχει άλλη μία κατηγορία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι αυτοί που, αν και βλέπουν ότι δεν είναι αξιόπιστος, συνεχίζουν να ελπίζουν.

Μιλώντας με έναν φίλο δημόσιο υπάλληλο, “τεχνικό προσωπικό” δημόσιας υπηρεσίας (που χρόνια τώρα προσπαθώ να του εξηγήσω ότι ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κηπουροί, καθαρίστριες, κλπ δεν θα έπρεπε να είναι δημόσιοι υπάλληλοι!) μου είπε...
“οι τωρινοί μου λένε ότι θα με διώξουν ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μου λέει ότι θα με κρατήσει και θα μου ξανακάνει τον μισθό όπως ήταν... εσύ ποιον λες ότι θα ψηφίσω;”.

Αυθόρμητα και με την έκπληξη έντονα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου τον ρώτησα... “και τον πιστεύεις;”

“Όχι βέβαια, μου απάντησε, αλλά να μην δοκιμάσω μήπως και...;”

Ακλόνητη “λογική”!
Ακριβώς το ίδιο έλεγαν και πριν από κάποιες δεκαετίες οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά τελικά, ούτε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ βγήκαμε, ούτε τις βάσεις του θανάτου διώξαμε.

Μπορεί ο φίλος μου να μην το θυμάται γιατί εμείς τότε ήμασταν μικροί και δεν ψηφίζαμε ακόμα αλλά φαίνεται ότι έχει ξεχάσει και την μ@@@ που έκανε το 2009 περιμένοντας να δει τα λεφτά που ίσως και να υπήρχαν και η περιέργειά του στοίχισε σε όλους μας πολύ ακριβά.

Τι να πω;
Κάποιοι άνθρωποι επιμένουν να κάνουν μονίμως τα ίδια λάθη και αρνούνται πεισματικά να βάλουν μυαλό.

Προσωπικά, δεν θα έφτανα στο σημείο να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια να το προτείνω σε κάποιον, έστω και για να τους βοηθήσουμε να δουν πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Αν όμως (λέμε τώρα...) καταφέρει κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση, ελπίζω όντως να “γειωθεί” και να επικρατήσουν οι -σχεδόν περιθωριοποιημένοι σήμερα- ρεαλιστές του πριν μας καταστρέψει ολοκληρωτικά και πριν φτάσουμε σε σημείο να μας φαντάζει παράδεισος η Αργεντινή!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: