Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ...

Τον τελευταίο καιρό μοιάζει να μην έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την διαφθορά στην χώρα μας.

ΜΚΟ, λαθρεμπόριο καυσίμων, εντυπωσιακός πλούτος δημοσίων υπαλλήλων και στελεχών των ΟΤΑ, σπατάλες πόρων σε ΟΤΑ  και άλλους φορείς και οργανισμούς, κλπ, κλπ, κλπ.

Εντυπωσιακό;...  Σαφώς!
Όχι βέβαια γιατί δεν υποψιαζόμασταν όλοι ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αλλά γιατί όλα αυτά βλέπουν πια το φως της δημοσιότητας, εμφανίζονται στοιχεία με ονοματεπώνυμα, ερευνώνται διεξοδικά και παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Και έτσι καταλήγουμε στο να πέφτουν κάποιοι από τα σύννεφα!

Μην κοροϊδευόμαστε και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Χρόνια τώρα κυκλοφορούσε η ατάκα... “κάνε κι εσύ μία ΜΚΟ...  Μπορείς!”.

Χρόνια τώρα γίνονται(;) προσπάθειες για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Όλοι βλέπαμε ότι υπήρχαν δημόσιοι υπάλληλοι και στελέχη ΟΤΑ (αιρετά και μη) που απολάμβαναν ένα επίπεδο ζωής μη συμβατό με τις απολαβές τους.

ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΜΕ!

Απλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε το μέγεθος της σαπίλας.

Δεν είχαμε πρόσβαση στα στοιχεία ώστε να ξέρουμε ότι από το 2000 έως το 2010 δόθηκαν 135εκ ευρώ σε ΜΚΟ!

Δεν ξέραμε τι κάνουν όλες αυτές οι ΜΚΟ με τα δικά μας χρήματα και πολλοί δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε ότι πχ ένα άτομο θα μπορούσε να εμπλέκεται με 50 ΜΚΟ μόνο σε ένα υπουργείο(!!!) ή ότι μία μόνο ΜΚΟ (Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης) θα μπορούσε, μέσα σε 4 μόλις χρόνια (2000-2004), να “φάει” σχεδόν 9εκ ευρώ!

Πολλές προσπάθειες έγιναν(;) για να σταματήσει το λαθρεμπόριο των καυσίμων και μάλιστα φτάσαμε σε σημείο εξίσωσης τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης με τα γνωστά αποτελέσματα για όλους μας.
Ποιος φανταζόταν όμως ότι μόνο από ένα κύκλωμα (από τα πολλά που φημολογείται ότι υπάρχουν) το κράτος θα είχε σχεδόν 4εκ ευρώ διαφυγόντα κέρδη, όσα δηλαδή προσδοκούσε να λάβει από την εξίσωση των φόρων στα καύσιμα!

Εδώ και δεκαετίες ακούγαμε (όλο και πιο συχνά!) την φράση “αυτός έπιασε την καλή” χωρίς όμως να αναρωτιόμαστε και να ελέγχουμε ποιος τελικά την πλήρωνε την “καλή”.

Τώρα όμως που μαθαίνουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ονοματεπώνυμα, ανακαλύπτουμε ότι πρόκειται για ανθρώπους που κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας και ζούσαν ζωή χαρισάμενη ως τσιμπούρια στην πλάτη μας!

Πολίτες υπεράνω υποψίας, πολίτες που θεωρούσαν εαυτούς υπεράνω του νόμου, που ζούσαν στις τοπικές κοινωνίες τους απολαμβάνοντας δόξα και χρήμα.
Πολίτες που -κοινώς- πουλούσαν μούρη!

Στην περίπτωση μάλιστα της λαθρεμπορίας καυσίμων, έχουμε και υπόδικους “αγανακτισμένους αντιμνημονιακούς” οι οποίοι προφανώς υπερασπίζονταν το δικαίωμα τους στην μάσα και την διαφθορά.

Αυτοί που φώναζαν για τους “μιζαδόρους υπουργούς”, για τους “πουλημένους βουλευτές” και τους “ κλέφτες πολιτικούς”, τελικά είναι οι πρώτοι στο μέγα φαγοπότι εις υγείαν των κορόιδων.
Και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ακόμη ανάμεσά μας!

Οι καθημερινές αποκαλύψεις περιπτώσεων διαφθοράς μας κάνουν να ελπίζουμε ότι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της κατάχρησης και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Δύο πράγματα λοιπόν πρέπει να προσέξουν, κυβέρνηση και δικαστικές αρχές...

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα και οι αποκαλύψεις όποιους κι αν αφορούν!
Δεν έχει καμία σημασία εάν πρόκειται για κομματικά στελέχη, συνδικαλιστές, τοπικούς άρχοντες ή άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.
Πρέπει -επιτέλους!- να σταματήσει το μεγάλο φαγοπότι που συμβαίνει εις βάρος μας από κάποιους “επιτήδειους”!

Και δεύτερον, πρέπει το κράτος να ξαναδημιουργήσει στους Έλληνες πολίτες το αίσθημα της νομιμότητας και της δικαιοσύνης βγάζοντας στην δημοσιότητα ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις διαφθοράς και -κυρίως- δεσμεύοντας χρήματα και περιουσίες όσων καταδικάζονται!

Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι θα το κάνουν καλύτερα και δεν θα τους πάρει κανένας χαμπάρι.
Ίσως μάλιστα κάποιοι να τα καταφέρνουν όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση είχε παραγίνει και είναι πράγματι ώρα να μπει μία τάξη!

Πριν από χρόνια, μεταξύ τυρού και αχλαδίου με μία παρέα, λέγαμε ότι πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς μία ΜΚΟ για την προστασία της άγριας κατσαρίδας και με τις επιχορηγήσεις να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο (ξεκινώντας από Χαβάη, Σεϊχέλες, και συνεχίζοντας ακάθεκτοι) για να δούμε που και πως ζει η άγρια κατσαρίδα.
Φαίνεται ότι η ζωή της άγριας κατσαρίδας θα μείνει ένα μυστήριο.

Μπορούμε όμως να υπερηφανευόμαστε ότι δεν πήραμε ποτέ ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει τις σπατάλες των χρημάτων μας!

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ : Πραγματικά ΑΠΑΙΤΩ από το κράτος μου να σταματήσει οποιαδήποτε χρηματοδότηση οποιασδήποτε ΜΚΟ!
Εάν οι Έλληνες πολίτες θέλουμε να δίνουμε τα ωραία μας χρήματα σε κάποια ΜΚΟ (γιατί υπάρχουν αρκετές που κάνουν πραγματικό έργο!) μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας χωρίς να βάζουμε μεσάζοντα το κράτος!
Δουλειά του κράτους είναι να βάλει το νομικό πλαίσιο για την υγιή λειτουργία των ΜΚΟ και να κάνει τακτικό έλεγχο ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν κλέβουν οι “επιτήδειοι” τα ευρώ του Ελληνικού λαού.
Η οικονομική τους ενίσχυση όμως καθαρά δική μας υπόθεση και όχι του κράτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: