Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

“Ο ΚΗΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΗΡΟΣ”...

Αυτή η ατάκα από την γνωστή Ελληνική ταινία “Καλώς ήρθε το δολάριο”, μου έρχεται στο νου κάθε φορά που ακούω κάποιον κυβερνητικό να αναφέρεται στην κατάσταση της χώρας και στην οικονομία.

Λες και ζουν σε άλλο πλανήτη βλέπουν τα πάντα να λειτουργούν άψογα και... τον κήπο να είναι ανθηρός!

Όταν ο ΓΑΠ προεκλογικά έλεγε “θα ματώσουμε” νομίσαμε ότι το έλεγε στα στελέχη του. Αργήσαμε αλλά το καταλάβαμε. Σε εμάς μίλαγε!

Οι Έλληνες "ματώνουν" μήνες τώρα και αν κάποιος πιστέψει τις δηλώσεις διαφόρων υπουργών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού... οι “θυσίες” των Ελλήνων πιάνουν τόπο!

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Η θυσία είναι μία εκούσια απώλεια!
Μία παραχώρηση που γίνεται εθελοντικά!
Πλήν του “πανέξυπνου” εκείνου τύπου ο οποίος είχε πει στον ΓΑΠ ότι δίνει την σύνταξή του για την σωτηρία της Ελλάδας, εγώ δεν ξέρω κανέναν που θέλησε εθελοντικά να μειωθεί ο μισθός του ή να χάσει τη δουλειά του “για να σωθεί η χώρα”.

Άρα κύριοι, σταματήστε την καραμέλα περί “θυσίας”!
Ενοχλεί και προκαλεί!
Κανένας δεν θυσιάστηκε από μόνος του!
Ούτε καν οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ δεν δέχτηκαν τις “θυσίες” αδιαμαρτύρητα! Απλώς ρίχνουν αλλού το φταίξιμο.

Από την άλλη έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν ξέρει να βάζει σωστές προτεραιότητες.

Δρα καθαρά διαχειριστικά, δεν ασχολείται με την ουσία των προβλημάτων και ξεκινάει πάντα από τα εύκολα.

Το πλέον εύκολο για μία κυβέρνηση που κέρδισε τις εκλογές με  τόσο άνετη πλειοψηφία είναι, μέσα στους πρώτους κιόλας μήνες, να κάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Με την ανοχή, αν όχι την βοήθεια, των συνδικαλιστών δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις και έτσι... ο κήπος είναι ανθηρός!

Μας έπεισαν(!) ότι η εφαρμογή του “Καλλικράτη” θα έφερνε καλύτερη οργάνωση(!) αλλά και μείωση εξόδων για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους και τις περιφέρειες μείωσαν λογιστικά τα έξοδα του κράτους για αυτές τις δράσεις, αλλά επειδή δεν έδωσαν τους ανάλογους πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση ετοιμάζονται να αυξήσουν τους τοπικούς φόρους.
Τελικά οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τα ίδια ή και περισσότερα, αλλά... ο κήπος είναι ανθηρός!

Οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται αλλά με λάθος προτεραιότητες.

Ετοιμάζουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις... και ξεκινάνε από τα εύκολα.
Χωρίς να έχει γίνει καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, χωρίς να ξέρουν ποια ακίνητα παραμένουν αναξιοποίητα, χωρίς καν να ξέρουν πόσες και ποιες εταιρείες του δημοσίου χρειάζονται πραγματικά ή είναι ελλειμματικές αρχίζουν από τις πηγές ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, κλπ) και το νερό (ΕΥΔΑΠ κλπ)!
Κατά τα άλλα... ο κήπος είναι ανθηρός!

Βέβαια έχοντας πρόβλημα με τα έσοδα, λογικό από την στιγμή που έχει καταρρεύσει εντελώς το εισπρακτικό σύστημα του κράτους, ετοιμάζουν νέα μέτρα μήπως και καταφέρουν να βάλουν κάτι στο ταμείο.

Ενώ λοιπόν, όλοι έχουμε πάθει κατάθλιψη προκαταβολικά για αυτό που θα πάθουμε με τα νέα μέτρα που έρχονται, βγαίνουν στην δημοσιότητα διάφορες ειδήσεις που μας κάνουν έξαλλους.

Πχ
Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Νικολόπουλος έκανε ερώτηση στην βουλή για τα ποσά που δαπανώνται για την συντήρηση και την κατασκευή ιστοσελίδων υπουργείων, υπηρεσιών, οργανισμών, φορέων, κλπ... και έβγαλε λαβράκι!
Από 400 ευρώ έως και κάποια εκατομμύρια ανά ιστοσελίδα για δεκάδες από αυτές! (αναλυτικότερα)
Αλλά... ο κήπος είναι ανθηρός! (αν και εδώ κολλάει και το “λεφτά υπάρχουν”!)

Άλλη είδηση...
Η κ. Νταλάρα, η οποία προφανώς δεν έχει νοιώσει ότι είμαστε σε εποχή ΔΝΤ και οικονομικής κρίσης, έκανε “δωράκι” 22 εκατομμυρίων ευρώ σε συνδικαλιστές!
Από αυτά, τα 2,9 εκ. θα πάνε σε υπερωρίες έως και 40 ωρών μηνιαίως για τους “συνδικαλιστάδες” μας και τα 19,2 εκ. θα δαπανηθούν σε επιχορηγήσεις σωματίων εργαζομένων και εργατοϋπαλληλικών οργανώσεων!
Έτσι, και οι συνδικαλιστές κάθονται ήσυχοι στην γωνίτσα τους, και οι αντιδράσεις του κόσμου είναι ελάχιστες και ανοργάνωτες, και... ο κήπος είναι ανθηρός!

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα “ορθής” χρήσης των “θυσιών” των πολιτών ελάχιστα όμως βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Εμείς συνεχίζουμε σταθερά να “ματώνουμε” και να “θυσιαζόμαστε”!

Φτάνει πια η κοροϊδία!

Ο κήπος δεν είναι ανθηρός!

Μπορεί η κυβέρνηση να μην το αντιλαμβάνεται αλλά εμείς το βλέπουμε καθημερινά.

Ας σταματήσουν λοιπόν να ζουν σε άλλο πλανήτη και ας κάνουν επιτέλους κάτι σωστό για την σωτηρία της χώρας και των πολιτών της!

Επειδή αυτό φαίνεται πως ούτε τους συγκινεί ούτε τους ενδιαφέρει, ας κάνουν επιτέλους κάτι σωστό για την σωτηρία την δική τους γιατί δεν αργεί η στιγμή που θα τους πάρουμε με τις πέτρες!

Απλή κοινή λογική...


Δεν υπάρχουν σχόλια: