Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΤΙ 30... ΤΙ 40... ΤΙ 50,,,

Εκεί που φτάσαμε τι σημασία έχει;...

Όταν η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε στις τράπεζες ενίσχυση 28δις... ποιος είδε το ΠΑΣΟΚ και δεν το φοβήθηκε!

Φαίνεται όμως ότι ως λαός έχουμε μνήμη χρυσόψαρου!

Θυμάται πια κανείς τα όσα δήλωναν το 2009: 

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα «παρέχουν "λευκή επιταγή" προς τις τράπεζες με τη φτηνή ρευστότητα που τους προσφέρουν, ενώ δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι η αυξημένη ρευστότητα θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία, προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου» έκανε η αρμόδια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη
«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που είναι ουσιαστικά "παροχές" προς τις τράπεζες, προσκολλημένη στο ιδεολόγημα, ότι αυτές θα μειώσουν αυτόματα το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά» δήλωσε η κ. Κατσέλη και κάλεσε την κυβέρνηση να συνδυάσει την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες με μέτρα υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κλάδων αιχμής για την οικονομία.  
 ΠΗΓΗ cosmo.gr 
Τότε ήταν άκρατος λαϊκισμός, πράγμα το οποίο συνήθιζε το ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν αντιπολίτευση.

Τώρα είναι ανευθυνότητα και ανικανότητα!

Μία σοσιαλιστική κυβέρνηση η οποία κόβει μισθούς και συντάξεις,  παροχές και επιδόματα και επί των ημερών της η ανεργία σπάει όλα τα ρεκόρ ενώ ταυτόχρονα δίνει 30δις για ενίσχυση των τραπεζών... έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!

Δεν ξέρω πως καταφέρνει ο ΓΑΠ  να συνεχίζει να θεωρείται σοσιαλιστής ή πως τα καταφέρνει και παραμένει πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς.
 
Φαίνεται ότι γενικά ο σοσιαλισμός περνάει κρίση ταυτότητας!

Αλήθεια θυμάται κανείς τι έλεγε ο ίδιος ο ΓΑΠ πχ στον Κούλογλου στις 04/06/09...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επομένως απ' ό,τι καταλαβαίνω από την απάντησή σας, δεν αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο παγώματος ...
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πιστεύω ότι εάν ζητήσουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα, πιθανώς σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που είναι στην ευρωζώνη, να έρθει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να έρθει η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μας πει, έτσι είσαστε, τότε θα αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον της δικής σας οικονομίας, θα βάλουμε αυτούς τους όρους και μπορεί να είναι πάρα πολύ σκληροί όροι, θα έλεγα και αδίκως σκληροί, ιδιαίτερα για τα φτωχότερα και μεσαία στρώματα της χώρας μας.
Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση.
Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας.
Νομίζω ότι η Ελλάδα, παρά τον κατήφορο που έχει πάρει με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με μια αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να ανατάξει την οικονομική της πορεία. Όπως έγινε το '93, όπου και πάλι ήμασταν μπροστά στην χρεοκοπία, και πάλι βρεθήκαμε, μετά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να μην μπορούμε να πληρώσουμε ακόμα και τους υπαλλήλους και τις συντάξεις, όπου καταρτίσαμε σχέδιο, το οποίο ήταν και αναπτυξιακό, αλλά και για την καλύτερη οργάνωση των πόρων, εισφοροδιαφυγής, φοροδιαφυγής, σωστών επενδύσεων. Και καταφέραμε και να ρίξουμε τον πληθωρισμό, και τα ελλείμματα, και το χρέος, και να μπούμε στη ζώνη του ευρώ. Και βεβαίως, καταφέραμε να υπάρξει και μια νέα, πολύ σημαντική ανάπτυξη.
ΠΗΓΗ... ΠΑΣΟΚ!
 
Ξεχνάμε πολύ εύκολα... 
 
Αισίως λοιπόν η ενίσχυση-βοήθεια προς τις τράπεζες θα ξεπεράσει τα 100δις!
 
Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, 
 
Όταν έχετε φτάσει σε σημείο να φοβάστε να κυκλοφορήσετε στον κόσμο...
Όταν χρειάζεστε την προστασία των ΜΑΤ για να πάτε σε μία ταίβέρνα...
Όταν δεν μπορείτε να παραστείτε σε απλές κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς να δεχθείτε αποδοκιμασίες...
Όταν κανένας πλέον δεν θέλει να παραστεί στην παρέλαση ως τιμώμενο πρόσωπο γιατί φοβάται τις "τιμές" που του επιφυλάσσουν...
 
Κάτι κάνετε στραβά!
 
Σταματήστε να παριστάνετε τους έκπληκτους!
 
Τι περιμένατε δηλαδή;
Θα καταστρέφατε τις ζωές των πολιτών χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις;
 
Για πόσο ζώα μας περνάτε;
 
Ένας φίλος μου είπε προ ημερών:
Αυτός που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά έχει ήδη σκεφτεί σε ποιον θα ρίξει το φταίξιμο!
 
Με λίγα λόγια κυρίες και κύριοι... σας πήραμε χαμπάρι!
 
Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: